Scudo Sports

Quechua Forclaz 2 vs Arpenaz 2 seçimi Yardım

Adem Gül

Forum Demirbaşı
Tepki
215
Merhaba arkadaşlar. Quechua forclaz 2 ve Quechua arpenaz 2 çadırları arasında kaldım. Yazın yapacağım yaklaşık 30 günlük turum için kullanacağım çadırı.
Quechua Arpenaz 2 = 89 tl 2.2 Kg
Quechua Forclaz 2 = 399 tl 3.5 Kg

Aranızda bu çadırlardan birini ya da birkaçını denemiş olan varsa fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Scudo
Arpenaz 2 modelini 3-4 senedir kullaniyorum. Fiyatina göre gayet iyi bir cadir. Birkac kez saganak yagis altinda gecelememize ragmen tek damla bile su gecirmedi. Agirligi da fena degil, iki kisi icin ideal. Eksi tarafi nem yapmasi. Her sabah yarim saat civari kurutmak gerekiyor paketlemeden önce.

@Murtega peki havalandırması nasıl sizce? Tek kisi kalacağım çadırda. Birde kuruturken çadırı toplamadan güneşe mi koruyorsunuz yalnızca?

Çadır alırken su sütünu yani bir yağış esnasında sizi ne kadar koruduğu kadar polleride önemli bir detaydır. Piyasadaki çadırların polleri genelde fiberglastır. Bu poller pek dayanıklı sayılmaz. Bunun yerine alüminyum veya drawrap poller daha kullanışlı olur. Benim önerim 2.9 kg lik loap berg 3 veya daha sağlam olması bakımından ama fiyat olarak daha pahalı husky beast olacaktır.

Aprenaz 2 iş görür, çift kişilik diye alma sakın çift kişilikle alakası yok. Hadi çift kişi yattınız eşyaları nereye koyacaksınız.
Tek kişi için ideal. Tavsiye ederim.

Arpenaz 2 kullanıyorum. Yazın en sıcağında ikinci örtüyü örtmeden gayet rahat kullandım. Kışın kullanmayacaksanız 3 mevsim için iyi bir uyku tulumuyla bence gayet yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
@nonsteril iste hocam tek aklıma takılan havalandırmasi 2. Örtüyü ortuncede yeterli olurmu?

@Adem Gül Sonuçta 90 TL lik bir çadırdan bahsediyoruz. Çok çok üstün özellikler beklemeyin. Ama bana göre havalandırması da gayet yeterli. Kamp yada bisiklet ile ilgili bir ürün alırken genelde f/p olan ürünleri tercih eder belirli bir kullanimdan sonra gerekirse ihtiyacıma göre onu yukseltirim.

• Beğen
Tepkiler: Adem Gül
Geri