Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Raleigh New Yorker (1959) - Restorasyon

Erhan Ertan

Bisikletli Operatör
Tepki
1.073
İsim
Erhan Ertan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Fixed Gear
Raleigh, New Yorker bayan bisikleti. 1959 yılı olabilir internetten araştırdığıma göre. _20200611_140219.JPG
60 Yıllık olmasına rağmen boyası çok iyi durumda, nikelajlı jantlarda pas yok denilebilir. Herhangi boyama işlemi yapmadan jant tellerini değiştirip, temizleyip, metal parlatıcı ile parlatıp toplamayı düşünüyorum. _20200611_140432.JPG_20200611_140252.JPG
Sökmeye başladım. Çamurlukların az çizikleri var ama olsun.
_20200614_223630.JPG
Sturmey Archer göbekten vitesi 3 hızlı.
_20200614_222704.JPG
Sturmey Archer vites kolu bu modelle ilk defa karşılaşıyorum. 1592162684766.jpg
Kadro boyası iyi durumda, bu yeşil tonu çok hoş.DSC_0653.JPG_20200614_222245.JPG
Jantları temizledim. Ön 32 telli, arka 40 telli.
_20200614_222351.JPG
Sele kılıfını bej kaplatmayı düşünüyorum. Sele altı çantasını temizledim, durumu iyi sayılır. Fren kolları ve ayakları nikelaj kaplamalı, alüminyum fren kolu çok seviyorum ama orijinalliği bozulmasın diye değiştirmeyeceğim. Bu senelere ait klasiklere en yakıştırdığım parça kelebek somunlardır, takmayı düşünüyorum.
DSC_0654.JPG
Sizin düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

Scudo
Kadronun kondisyonu güzel görünüyor. 3 vites yetmezse nexus 7 ilanı var sahibindende şu an.

26x1-3/8 Sarı yanak lastik Decathlon'da var. Lastiğin yanındaki yazıları nasıl silebilirim? _20200614_232345.JPG
@denizt 3 Vites yeterli olur, orijinalliği bozulmasın yeter.

Son düzenleme:
Kolay gelsin, bende sabah gazetesinden 97 yıllarında almıştım bu marka bisiklet, demek tarihi epey eskiymis bu markanın. Tabi bizimkinde pek orjinallik kalmadı ama hala iş görüyor

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@Erhan Ertan 400-300 grit bir kağıt zımpara ile silmeyi deneyebilirsiniz.

• Beğen
@denizt Deneyeceğim, teşekkürler 👍

Jant tellerini değiştirdim, akortlar tamam. Sele kapanacak. Mecburen Decathlon mağazasında bulduğum sarı yanaklı 26x1-3/8 dış lastikleri alıp, taktım. "BTWIN" Yazılarını zımparalayıp sildim. Krem veya bej renkli fren kablosu bulursam iyi olacak, bulamazsam beyaz renkli fren kablolarını bej renkli sprey boya ile boyamayı düşünüyorum. İşlerimden fırsat buldukça topluyorum.

Dosyalar

• _20200708_012853.JPG
    2,6 MB · Okunma: 76
Restorasyon bitti sayılır.
Sele kılıfı değişecek, sele altı çantası yenilenecek.
Bugün kısa ve yavaş bir Ankara turu yaptım. Gençlik Parkı'nda bir fotoğraf.

Eline emeğine sağlık. Muhteşem görüntüsü var. Maşallah.

• Beğen
Bu göbeklere niçin böyle bir fren kullanmış ralleıgh anlamış değilim, şunuda belirteyim ilk defa gördüm. Şimdiye kadar gördüğüm ya balatalı fren yada çubuk papuç fren di. Güle güle kullanın.

• Beğen
Selam, bisikletinizi muhtemelen yıl anlamında 1959 senesinde üretilmiş olan "Hercules New Yorker" modeli ile isim benzerliğinden dolayı yıl olarak karıştırmış olacaksınız, ki normal şartlarda "Raleigh New Yorker" modeli aktif olarak 1968-73(74.. ?) yılları arasında üretilmiş bisikletlerdir.

@Doğukan Aksu İnterneten ilk baktığım zaman 1959 yazdım, haklısınız o konuda yanılmışım. Daha sonra Facebook "Vintage UK Bicycle" sayfasında yapım yılı hakkında bilgi istediğimde seat tube üstündeki "66" damgasının yapım yılı olduğunu yazdılar. Ben de konu açarken yazdığım başlıktaki 1959 tarihini 1966 olarak değiştiremedim. 20200721_012036.jpg
@suyunsesi Yaklaşık 40 yıl nem olmayan bir yerde bırakılmış. Boyası birkaç çizik dışında iyi durumda. Ben aslında sadece temizledim, metal parlatıcı ile parlatıp, tekrar topladım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
@By chow Raleigh marka şehir bisikleti ile ilk defa uğraştım. Haklısınız, internette baktığım Raleigh şehir bisikletlerinin çoğunlukla çubuk ve kampana türü frenler olduğu benim de dikkatimi çekti. "Gumtree" sayfasındaki fotoğrafı gördüm, bir sepet yakışır zannediyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: By chow
Geri