Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rize Yol bisikleti Sonuçları ( Ve yarış hakkında ki anlaşılmazlık )

Atilla beyi tanımam bu nedenle hakkında konuşmak istemiyorum. Ancak Türkiye'de master yarışlarda kategorileşmede hatalar var. Cumhurbaşkanlığı turunda beş defa yarışmış yüzyirmi defa milli olmuş biskletçiyle kırk yaşından sonra bisiklete başlamış adam aynı master yarışında yarışmak zorunda. ABDdeki gibi yapılıp yaşa değil seviyeye göre bir sistem olmalı.

Örneğin üç sene ve fazla süreden beri lisansı olanlar A kategori diğerleri B kategori olmalı yaşa bakılmaksızın . Aksi halde yeni insanları soğutursunuz bu yarışta olduğu gibi

Scudo
Bende Atilla Atayın facebook sayfasında yayınladığı resmi görünce durup bi daha baktım :) Allah allah dedim benim sosyal medyadan tanıdığım Atilla hoca yapmaz böyle hatalar diye ama...Bilemedim :)

@Anonim dediğim gibi tanımıyorum. Ancak bisiklet sporu ego sporu . Taytı giyen kaskı takan karbonu alan havaya giriyor. Belki buna bende dahilimdir.:)

Benim geçmişimde bisiklet yarışçılığı yok. 2013de birkaç sene yaptığım antremanlar sonucunda bayağı iyi seviyelere çıkmış , masterlarda Türkiye şampiyonu olmuş arkadaşlarla beraber aynı tempo sürer hale gelmiştim. Ancak gerek imkansızlıklar gerek vaktin uygun olmayışı gerekse yarışlarda yaşanılan olaylar beni geri çekti. Şu anda da o tempodan çok uzağım zaten .

Size bi olay anlatayım bu son iki sene içinde olmuş bir şey . Eski milli sporcularımızdan şu anda kimi zaman master kimi zaman mekanisyen olan isim lazım değil brisalı bir kardeşimiz rakiplerine dirsek atmak önlerinde kasıtlı pedal kesmek yarış sırasında tekme tepik atmakla ünlüdür. Daha neler neler. Anlayacağınız seviye çok düşük.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Cem Unden Doğru çok mantıklı babam bundan bi 3 - 4 sene önce manisasporun asbaşkanıyken bisiklet takımı da kurmuşlardı türkiyedeki sporcuların kaprislerinden gidip romanyadan bisikletçi getirmişlerdi sonra onların da ayrı ayrı istekleri çıkınca bisiklet takımını tasfiye etmişlerdi...

@Bahadır Gürel

Bahadır abi Atilla hocayla muhabbetim var ama ben sormayayım sen sor isterim :) benim merak ettiğim mevzu parkuru neden ters yönde yapmış yani alışık olunan sistem saat yönünün tersidir yani sola dönersin sürekli ve sağlak insanlar için daha idealdir Rize yarışı öğrendiğim kadarıyla saat yönünde koşulmuş birinci merak ettiğim Atilla hoca solak mı :) eğer değilse neden böyle tercih edilmiş bir sebebi varmı.

yarış konusunda da kriteryum zaten uzmanlık isteyen bir yarış türüdür farklı bir antreman ister istediğiniz kadar tempocu yada tırmanışçı olun kriteryum psikolojisi cok farklıdır. çok iyi dönmeniz, kısa sert sprintleri yapabilmeniz ve nabız kontrolünü elinizde tutmanız lazım yoksa 1-2 tur sonunda geride kalmaya başlar sonra herhangi bir dönüşte guruptan koparsınız ve bir daha yakalamak mümkün olmaz.en önemlisi kriteryum ve pist yarışları bisiklet sporunun temelini oluşturur. genç yaşlarda çok yapılması gereken bir yarış türüdür. malesef ülkemizde pist zaten kalmadı kriteryum yarışlarının da çoğu olması gerektiği şekilde değil çok basit geçiyor .eskiden tek çift puanlama sistemi uygulanırdı yarışlara ayrı bir heyecan katardı bu sene sadece Kütahya kriteryumda gençlerde uyguladılar cok keyifli oldu.

Kıssadan hisse Atilla hoca zaten bu işin uzmanı yarışa katılması da bence uygun olmuş insanların görmesi gerekir iyiyi zayıfı. zaten Atilla bisikletin sporcuları olmasa diğer illerden gelen sporcu sayısı oldukça az olmuş ilin uzak olmasından kaynaklı. ben Rizeli bir bisikletsever olsaydım kalabalık da isterdim Atilla hocanın yarışmasını da. ödülü de alnının teri ile kazanmış güle güle harcasın sadece böyle bir organizasyonda emeği geçtiği için bile o parayı hak etti.zaten kırk yaş üstünde almıştır master A ve elite sporcuların ödülleri kendilerine kaldı.Dediğim gibi tek merak ettiğim mevzu dönüş yönü mevzusu ayrı bir sebebi varsa öğrenmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Bilmiyorum belki adam basarilidir ama yine de Etik olmamis.

Vicdan meselesi.

Disardan bir goz olarak Amatorden pro ya gectikce bu sporda kultur dusuyo..

Ayrica pazarlama konusunda deneyimli biri olarak cok yanlis karar.

Yav bu Atilla ve onun elemanları ile 2 sene önce şöyle bir konuşmamız oldu.

O sıralar MTB bisiklet bakıyordum gittim mağazalarına baktım bisikletlerine oradan almadım başka marka model bisiklet aldım bir kaç gün sonra bisiklette bir sorun oldu gittim mağazalarına adam başladı" yav neden burdan almadın da yok bunlar daha güzel de bilmem ne de " benee bir şey demedim ama ben böyle sporcunun dedim içimden sonra Atamın bir sözü geldi aklıma " Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklısını severim " ne güzel demiş isterse Fransa Turu'nu kazansın benim gözümde bir değeri yoktur artık Atilla Atay ve Bisiklet mağazasının.

Bir aralar onun efsane bir elemanı vardı gökmen barikan adında...Şu meşhur İstanbul da 'Bisiklet yolunda piknik yapan aile' olayının baş kahramanıydı... :) Herşeyi vukuatlıydı arkadaşın :)

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10400783_24050462318_5724_n.jpg?oh=73c3f8781f82c9ed44de6590569d16fe&oe=5649716E

can birinci ,üçüncü atilla atay şehitler kupası

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1930484_24059052318_679_n.jpg?oh=b70a02e257888b8ccbf385cbbec7e5ec&oe=56511080&__gda__=1447860898_f8c42ba624755c71d5ba65f5bcd6cf96

can şakarcan birincilik kürsüsünde attilla atay 2 'inci

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1930484_24059922318_4327_n.jpg?oh=e62d4c76bf7a7d91992d1c26c75823e8&oe=564C6CD6

benim favorim 56 ayna kol çeviren can şakarcandır,bu yarışta herhalde yok idi.

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/1930484_24059067318_2548_n.jpg?oh=243acda5f18fef629dc57cc5123ef169&oe=568004A4

3 üncü atilla atay birinci can ,istanbul büyük şehir belediyesinin düzenlediği yarıştan ,

@Cem Unden

son derece mantıklı ,kesin katılıyorum

Can şakarcan'ı şahsen tanımam ama yazdığı makalelerin akıcılığı ve güzelliğinden anladığım kadarıyla entelektüel bir kişi aynı zamanda . Enderdir bu tip arkadaşlar bisiklet dünyamızda.

(link)

yarışı 4. yada daha geride bitirseymiş daha iyi olurdu. katılması kötü bişey değil ama 1.liğe gitmesi yakışmadı okadar aceminin arasında.

Madem kendi düzenlediği yarışta kendi birinci olup para kazandı

kazandığı para ile bağış yapsın

zaten kendi kazanmasaydı o parayı gözden çıkarmıştı

biraz daha etik olur biraz daha göze hoş gelirdi hiç olmazsa

arkadaşım bende rize çayelin ilçesindenin şu an istanbulda yaşamaktayım ticaretle uğraştım o yerlerde sana şunu diyeyim , Sırtlan yuvasına başka sırtlanı sokarmı ? kafanı gelip geçiçi seylere yorma üstde arkadaşın dediği gibi sen yarışdan zevk aldınmı almadınmı.

Geri