Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Rockrider ST530 MTB Bisiklet

Cotyoran52

An Engineer Cyclist
Tepki
1.517
İsim
Kotyoralı
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Uzun zamandır istediğim Rockrider ST530 modeline çok şükür bugün kavuştum arkadaşlar. İlgili alıcılar için rehber niteliğinde bir inceleme hazırlamak istedim. Gelişmeler oldukça buraya yazacağım. Öncelikle kendi çektiğim 3 adet fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum;

Decathlon kurulumu esnasında:
1.jpg

Arkaplanda duvar:
2.jpg

Ev hali:
3.jpg

Özellikler:

-Lastikler: B'twin All Conditions (Deneyip göreceğiz, şimdilik bir problem yok.) (27.5-2)
-Jant: Tubeless uyumlu çift kat B'twin marka alüminyum jantlar (Pek kullanacağımı sanmam ama Tubeless uyumlu olması profesyonel bir nitelik)
-Arka aktarıcı: Microshift Advent (Şu ana kadar aktarımlarda sorun yok, Shimano'dan farklı bir hissiyatı yok) (Eğer bozulursa Shimano ile değiştirmeyi düşünüyorum.) (Aktarıcı kilidi de olması çok güzel bir özellik, zincirlerin oynaması engelleniyor.)
-Vites: 1x9 (Krankset: 32T, ruble: 11-42T) (Özellikle epey dik bir rampa çıktım dehşet çıkıyor.)
-Vites kolu: Microshift (Vites gösterge paneli yok, profesyonel sürücüler ve maliyet için düşünülmüş. Sram kola benziyor.)
-Sele: Sert diyordu alanlar ama ben memnun kaldım. Orta sertlikte iyi bir sele.
-Gidon: Epey uzun bir gidon (Decathlon ömür boyu garanti veriyor.)
-Gidon boğazı: Ayarlanabilir kaliteli bir gidon boğazı. (Decathlon ömür boyu garanti veriyor.)
-Kadro: Beni bu bisikleti almaya iten en büyük sebepti. Tasarımı çok güzel. 6061 alüminyum. (Decathlon ömür boyu garanti veriyor.)
-Maşa: Kilitleme özelliği yok ama kilo ayarı var. Kilonuzu 105 falan yaptığınızda kilitleme özelliği gibi oluyor ondan dolayı kilitli maşalı bir bisiklet almaya ihtiyaç duymadım. Bu arada maşa güzel çalışıyor gayet. (100 mm çalışma mesafesi var.)
-Fren: Tektro hidrolik fren. Belki Shimano'ya göre en büyük handikap olabilir ama şu ana kadar gayet sağlam çalışıyor, ilerleyen günlerde göreceğiz diskler alışınca.
-Hediyeler: Zil, arka-ön ışıklar, jantlar için yansıtıcı lens. Ekstra aldıklarım ise suluk kafesi (B'twin), ayaklık (B'twin), cep telefonu tutacağı (Triban marka kaliteli bir ekipman.)
-Not: Arka çatalda şeffaf zincir koruması ile geliyor, bu güzel.
-Not: Tur bagajı için yer var, bu her dağ bisikletinde olmuyor.
-Not: Bisiklet L beden (1.80 boya göre)

Eksiler:

-Kablolar kadro içinden gitmiyor. Eğer gitseydi muhteşem bir tasarım olacaktı. Muhtemelen yine maliyet kısmak adına yapılmış.
-Sele borusu zannediyorum çelik. (Ekstra ağırlık)
-Kilo ayarı yapılırken düğme biraz zor çevriliyor, biraz daha gevşer kullandıkça umarım.
-Hız fazla yapamıyor, bir tırmanış odaklı bisiklet olmasından ötürü (Krankset-ruble oranı en büyük viteste 2.90, bu şehir bisikletlerinde 4 küsür ortalama)
-Her ne kadar manuel bir maşa kilidi yapılsa da bir kilit olsaydı daha rahat bir kullanım olabilirdi.
-Aktarım, fren gibi organlar piyasada sık bulunan parçalar değil. Fransız menşeili olduğundan bisikletin orjinal parçaları B'twin Village'den geliyor.

Şimdilik aktaracaklarım bunlar. Gelişmeler oldukça eklemeye devam edeceğim. Yorum veya sorusu olanlar lütfen yazmaktan çekinmesin :)
Eski bir B'twin kullanıcısı @Cemal Ç. hocam yorumlarsa özellikle mutlu da olurum :D 3D tasarımdan çıkıp sonunda kendimi de ödüllendirebildim. :D @_Madmexx _ @necmeddin

Son düzenleme:
Scudo
Estağfurullah, ben Decathlon ürünlerinde uzman falan değilim. Alınmış alınmıştır, bize kutlayıp iyi dileklerde bulunmak düşer.😅

Çok beğendiğim bisiklet hayırlı olsun hocam
Allah birlikte güzel anılar yaşatsın

Çok beğendiğim bisiklet hayırlı olsun hocam
Allah birlikte güzel anılar yaşatsın

Teşekkürler. Özellikle St540 ve St530 arasında kalmıştım ama bende St530 totalde daha ağır bastı. St540 da alınabilirdi ama ben 3600 tlye ekipmanlar da dahil herşeyini tamamlarken St540 4100 tl.
Estağfurullah, ben Decathlon ürünlerinde uzman falan değilim. Alınmış alınmıştır, bize kutlayıp iyi dileklerde bulunmak düşer.😅

Teşekkürler Cemal hocam... B'twin ekipmanları konusunda bir problem olursa size danışmak isterim..

Şu decathlonun componentlere önem vermesi harika ya. çoğu marka şu güzelim gidon gidon boğazını takmıyor 5 k lık bisiklette 640 mm gidon geliyor ya ... çok üzücü

Şu decathlonun componentlere önem vermesi harika ya. çoğu marka şu güzelim gidon gidon boğazını takmıyor 5 k lık bisiklette 640 mm gidon geliyor ya ... çok üzücü

Ben ilk defa bir Decathlon bisikleti aldım. ST530 modeli gerçekten dört dörtlük bir bisiklet olmuş. Bugün uzun bir test sürüşü yaptım, hızlanması da rampa çıkışı da oldukça tatminkar... Şehir içindeki abuk subuk yerlerden pürüzsüz geçiyor. ST530 tam bir dağ bisikleti değil ama tam bir CrossCountry bisikleti olmuş. Şu an için St530 modelini gözüm kapalı tavsiye ederim..

Ankara Cemre Park:
IMG_20210704_184331_970.jpg
IMG_20210704_184308_609.jpg

Tekli kransetin rahatlığını bir kere deneyimlerseniz 2li, 3lü olanlara bakasınız gelmiyor. Gerçekten büyük kolaylık ve ağırlık tasarrufu sağlıyor:
IMG_20210704_195222_588.jpg

Not: Tektro frenleri denedim. 30-40 km/h bir hız yaptım rampa aşağı ve frenleri yavaşça sıktım. Beklemediğim derecede frenler güzel arkadaşlar. Shimano komponenti aratmadı hiç.

Son düzenleme:
Ben ilk defa bir Decathlon bisikleti aldım. ST530 modeli gerçekten dört dörtlük bir bisiklet olmuş. Bugün uzun bir test sürüşü yaptım, hızlanması da rampa çıkışı da oldukça tatminkar... Şehir içindeki abuk subuk yerlerden pürüzsüz geçiyor. ST530 tam bir dağ bisikleti değil ama tam bir CrossCountry bisikleti olmuş. Şu an için St530 modelini gözüm kapalı tavsiye ederim..

Ankara Cemre Park:
268700 dosyayı görüntüle
268701 dosyayı görüntüle

Tekli kransetin rahatlığını bir kere deneyimlerseniz 2li, 3lü olanlara bakasınız gelmiyor. Gerçekten büyük kolaylık ve ağırlık tasarrufu sağlıyor:
268702 dosyayı görüntüle

Not: Tektro frenleri denedim. 30-40 km/h bir hız yaptım rampa aşağı ve frenleri yavaşça sıktım. Beklemediğim derecede frenler güzel arkadaşlar. Shimano komponenti aratmadı hiç.
Merhaba,
öncelikle hayirli ugurlu olsun, Allah kaza bela vermeden sürmek nasip etsin.

Yanlis anlamayinda 1 günde bir bisikleti nasil bu derece test edebilidinz gercekten merak ediyorm. Yani nerdeyse dünyanin en kaliteli en iyi donanimli bisikleti olarak ilan edeceksiniz.
Bir bisikleti tavsiye etmek ve övmek icin en bi 2-3 ay kullanin bakalim yeni malzemeler ilk aldiginiz gündeki gibi calisiyormu yoksa size passo parami harcatiyor. Öyle herseyi ve kendi yeni olan bisiklet herhalde iyi gider ve bozulmaz.

Decathlon ömür boyu garantisini de önce detayli bir sekilde ögrenin ve ondan sonra ömür boyu garanti veriyor deyin. 30 sene sonra bu kadroyu kirin ve Decathlon götün ömür boyu garantiden faydalanmak istiyorum deyin bakalim size ne cevap verecekler.

Merhaba,
öncelikle hayirli ugurlu olsun, Allah kaza bela vermeden sürmek nasip etsin.

Yanlis anlamayinda 1 günde bir bisikleti nasil bu derece test edebilidinz gercekten merak ediyorm. Yani nerdeyse dünyanin en kaliteli en iyi donanimli bisikleti olarak ilan edeceksiniz.
Bir bisikleti tavsiye etmek ve övmek icin en bi 2-3 ay kullanin bakalim yeni malzemeler ilk aldiginiz gündeki gibi calisiyormu yoksa size passo parami harcatiyor. Öyle herseyi ve kendi yeni olan bisiklet herhalde iyi gider ve bozulmaz.

Decathlon ömür boyu garantisini de önce detayli bir sekilde ögrenin ve ondan sonra ömür boyu garanti veriyor deyin. 30 sene sonra bu kadroyu kirin ve Decathlon götün ömür boyu garantiden faydalanmak istiyorum deyin bakalim size ne cevap verecekler.

Hocam pardon bu agresif tavrınızın sebebini anlayamadım. Dört dörtlük bir bisiklet dedim çünkü benim aradığım özellikleri sağlıyor. Biraz yukarıya giderseniz eksi yanlarını da yazdım. 1 günde yazma sebebim gün gün editliyor olmam zaten. Ömür boyu garanti konusu da Decathlon'un aktardığı neyse o, ben kendi yorumumu katmadım dikkat ederseniz. 30 sene sonra kadro kırıyorsanız gidip bi zahmet yeni bisiklet alın zaten. Aynı tavırla yazmaya devam edecekseniz lütfen yazmayın çünkü muhataba almayacağım. Katkı verecek arkadaşlar güzel bir üslupla olumlu-olumsuz yazsın lütfen..

Hocam pardon bu agresif tavrınızın sebebini anlayamadım. Dört dörtlük bir bisiklet dedim çünkü benim aradığım özellikleri sağlıyor. Biraz yukarıya giderseniz eksi yanlarını da yazdım. 1 günde yazma sebebim gün gün editliyor olmam zaten. Ömür boyu garanti konusu da Decathlon'un aktardığı neyse o, ben kendi yorumumu katmadım dikkat ederseniz. 30 sene sonra kadro kırıyorsanız gidip bi zahmet yeni bisiklet alın zaten. Aynı tavırla yazmaya devam edecekseniz lütfen yazmayın çünkü muhataba almayacağım. Katkı verecek arkadaşlar güzel bir üslupla olumlu-olumsuz yazsın lütfen..
Ben size normal bir sekilde yazdim, neden hemen alginlik yapiyorsunuz. Size sadece bir soru sordum, nasil 1 günde bu testi yaptiniz diye, hatta hayirli olsun bile dedim.
Neyse benim nereye yazip yazmiyacagima siz degil ben karar veririm arti bundan sonra ben sizi muhataba almiyacam.

Son olarak da buraya konu aciyorsaniz her türlü yorumlarada hazilikli olmaniz ve kabüllenmeniz gerekiyor. Herzaman iyi yorumlar beklemeyin bazende gercekleri yazanlari kabullenin.

İyi günlerde kullanın rengi çok güzel maşallah.
4 yıllık rr540 kullanicisiyim, ön aktaricim microshift tıkır tıkır çalışıyor frenlerim hayes idi çok kötü değiştirdim. Fakat arkadaşımın 540'ında tektro fren var hala gayet güzel çalışıyor.

Jantları muhtemlen 540 takı ile aynıdır. Akort ayarı sorunu falan yaşamadım gobekleri çok yavaslamisti bilyeleri değiştirdim.

Gelecek için fikir vermesi açısından yazdım :) profesyonel kullanıcı değilim kendi halimde takılırım. Btwin düşük bütçelerde iyi işler çıkartıyor. İyi günlerde kullanın.

Ben size normal bir sekilde yazdim, neden hemen alginlik yapiyorsunuz. Size sadece bir soru sordum, nasil 1 günde bu testi yaptiniz diye, hatta hayirli olsun bile dedim. Neyse benim nereye yazip yazmiyacagima siz degil ben karar veririm arti bundan sonra ben sizi muhataba almiyacam.

Teşekkür ederim fakat 1 günde yaptığım test değil bu. Gün gün edit içeren bir flood zaten forum mantığı. Yukarıda tüm özellikleri içeren bir yazı yazdım ve bekleyip göreceğiz dedim hepsine, okurlar bu payı zaten dikkate alıyor. Elbette aynı gün bunny hop, downhill, merdiven veya başka birtakım hareketlerde bulunmak mümkün değil. Bu bisiklet bir CrossCountry bisikleti ve kendi isterlerimi fazlasıyla karşılıyor. Okurların aradığı özelliğe göre altına bir yorum yapması ve benim yönlendirmem yeterliydi zaten. Ama siz ne yaptınız ? Saygısız bir tavırla 1 günde nasıl ölçtünüz vb. şeyler ve ömür boyu garanti işi yalan dolan hocam gibi şeyler yazdınız. 20 yıllık bisiklet kullanıcısı ve makine mühendisi bir sürücüyüm, neyin ne olduğunu az çok bildiğimi düşünüyorum gerek malzeme gerekse de sürüş dinamiği hakkında...
İyi günlerde kullanın rengi çok güzel maşallah.
4 yıllık rr540 kullanicisiyim, ön aktaricim microshift tıkır tıkır çalışıyor frenlerim hayes idi çok kötü değiştirdim. Fakat arkadaşımın 540'ında tektro fren var hala gayet güzel çalışıyor.

Jantları muhtemlen 540 takı ile aynıdır. Akort ayarı sorunu falan yaşamadım gobekleri çok yavaslamisti bilyeleri değiştirdim.

Gelecek için fikir vermesi açısından yazdım :) profesyonel kullanıcı değilim kendi halimde takılırım. Btwin düşük bütçelerde iyi işler çıkartıyor. İyi günlerde kullanın.

Saygılı bir üslupla olumlu-olumsuz nasıl katkı verilir yukarıdaki arkadaşa da anlatsanız keşke. Katkınız için teşekkur ederim. En büyük korkum Microshiftti bakalım ben de izleyip göreceğim ama şu an Shimano serisindeki gibi pürüzsüz aktarım yapıyor. Jantlar evet 540 ile ayni. Tektro frenler de kullandığım kadarıyla güzel. Ben bu rengi çok sevdiğim için özellikle 530 aldım :))

Saygısız bir tavırla 1 günde nasıl ölçtünüz vb. şeyler ve ömür boyu garanti işi yalan dolan hocam gibi şeyler yazdınız. 20 yıllık bisiklet kullanıcısı ve makine mühendisi bir sürücüyüm, neyin ne olduğunu az çok bildiğimi düşünüyorum gerek malzeme gerekse de sürüş dinamiği hakkında...

Saygisizlik yapan suan sizsiniz, ben size ne saygisiz davrandim nede size veya bisikletinize hakaret etti. Belliki komplexli bir insansiniz.

1. Konuyu dün acmissiniz ve bugün bisikletime kavustum demissiniz. Benim icin dünden bugüne 1 gün eder. Makine mühendisleri icin nekadar eder bilemem.
2. Ömür boyu garantinin yalan oldugunu nerede yazdim gösterirmisiniz, ben sadece ömür boyu dedikleri garantinin nekadar süre oldugunu ögrenin dedim.
3. 20 senelik bisiklet sürücüsü yada makine mühendisi olup malzemeden nekadar alnadiginiz met ettiginiz masadan belli oluyor. :koptum: Ayrica makine mühendisi olmaniz beni tinlamaz, her makine mühendisi sizin gibi ise vay o makinelerin haline.

Güle güle size ugurlar olsun. Testinizde ve incelemenizde size basarilar dilerim, sayin makine mühendisi büyük adam. :koptum:

Saygisizlik yapan suan sizsiniz, ben size ne saygisiz davrandim nede size veya bisikletinize hakaret etti. Belliki komplexli bir insansiniz.

1. Konuyu dün acmissiniz ve bugün bisikletime kavustum demissiniz. Benim icin dünden bugüne 1 gün eder. Makine mühendisleri icin nekadar eder bilemem.
2. Ömür boyu garantinin yalan oldugunu nerede yazdim gösterirmisiniz, ben sadece ömür boyu dedikleri garantinin nekadar süre oldugunu ögrenin dedim.
3. 20 senelik bisiklet sürücüsü yada makine mühendisi olup malzemeden nekadar alnadiginiz met ettiginiz masadan belli oluyor. :koptum: Ayrica makine mühendisi olmaniz beni tinlamaz, her makine mühendisi sizin gibi ise vay o makinelerin haline.

Güle güle size ugurlar olsun. Testinizde ve incelemenizde size basarilar dilerim, sayin makine mühendisi büyük adam. :koptum:

Bu işlerde baya "Çömez" olduğunuz anlaşılıyor. Keşke foruma alırlarken biraz bisiklet bilgisi testi falan koysalar. Size harcadığım 5 dakikaya üzüldüm o derece..

Bu işlerde baya "Çömez" olduğunuz anlaşılıyor. Keşke foruma alırlarken biraz bisiklet bilgisi testi falan koysalar. Size harcadığım 5 dakikaya üzüldüm o derece..
hahahaha :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: laf bulamayinca kiskancliktan ne yazacagini bilememis bizim mühendis. Yorumunuza ne güldüm ama. Aynen dediginiz gibi bisiklet konusunda ben bir cömezim. Ama soyadimla Guruduyuyorum, nede olsa babamin soyadini tasiyorum.
Neyse siz benim bundan sonra ne muhatabim nede seviyemde olabilirsiniz, artik ne yazar saniz yazin bundan sonrasi yenilginiz ve sinirinizden yazacaksiniz ama benden size cevap yok. :D:D:D:D:D:D

Bende 2 hafta önce aldığım Carraro Big 2712 sx icin bir inceleme yazayım kendimce demistim. Vazgectim. Gelecek yıl yazarim artik birseyler bisiklet ile ilgili.

Bende 2 hafta önce aldığım Carraro Big 2712 sx icin bir inceleme yazayım kendimce demistim. Vazgectim. Gelecek yıl yazarim artik birseyler bisiklet ile ilgili.

Yapısal olarak ST530'a benzeyen bir bisiklet sizinkisi de. Fakat tabi Big 2712 daha üst düzey bir makine komponentler açısından. İnceleme yaparsanız zevkle okuruz. Katkınız için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri