Scudo Sports

Rota üzerindeki eğimli yerler

hayatgezi

Aktif Üye
Tepki
65
İsim
Caner
Bisiklet
Salcano
Oluşturduğumuz bir rota üzerinde nerelerin yokuş yani yüksek, nerelerin düz olduğunu görebileceğimiz bir sistem varmı? Google maps 'a baktım ama eğim ile ilgili birşey bulamadım sanırım (link) sitesinde sadece kullanıcıların işaretlenmiş olduğu yerler var. Ama kendi istediğim rotanın eğim durumunu nasıl görebilirim?

Scudo
mapyride ve cycleroute sıtelerıne bır goz atın ben bu ıkı programı begenıyorum ikisi de sızın dediğiniz gibi eğim vb bılgılerı cıkarıyor ...

(link) sitesi sizin bu konuda işinizi görecektir.

• Beğen
Tepkiler: hayatgezi
@Merickagantek

@Atilla Gobel

aradığım tam olarak (link) sitesiymiş, çok güzel yapmışlar. teşekkürler paylaştığınız için.

Google Maps degil de Google Earth'de rota egimini görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: hayatgezi
Google Earth ile yolu çizebilirsiniz veya GPS verisini aktarabilirsiniz.
Sonrasında size eğim eğrisini gösterecektir, belirli bölümlerin eğimine bakabildiğiniz gibi yolun genelini de görebilirsiniz.
Kullanım kolaylığı açısından Cycle Route baya hızlı oluyor.

Rotanı gir eğimi öğren 10 numara site..

Link..

(link)

Teşekkürler

rotanın hangi segmentinde ne kadar eğim var gerçekle pek eşleşmiyor, haritalar yükselti eğrilerine göre rastgele bir rakam veriyor galiba.
bu site de güzel: brouter.de/brouter-web/

Merhaba,

Google maps'ten pratik olarak eğimleri görmek için "yaya" seçeneğini seçin. (Bisiklet seçeneği Türkiye'de aktif olmadığı için. Avrupa'da direkt onu seçebilirsiniz. )
Yolu rotanıza göre düzenleyin. İniş ve çıkışları elevation asc. ve dsc olarak gösterir. Ben bunu en pratik şekilde rotaya bakmak için kullanıyorum. Daha sonra asıl rotayı sıfırdan Garmin'de (Garmin'in yokken mapmyride'da yapıyordum.) oluşturuyorum.

Googlemaps eğimler.JPG

Bir de Bikeroll sitesi ve app.'i vardır. O da başlangıç/bitiş/ara nota ile farklı harita katmanlarında çizilen rotanın eğimlerini gösterir.

bike roll.JPG

Geri