Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble dişli sayısı ve aktarıcı uyumu

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Kullandığım 8li 11-32yi 11-34 ile değiştirmek istiyorum. Ama aktarıcıların max dişli sayısı var bildiğim kadar ile aktarıcım bunu karşılıyor mu bilmiyorum. Eğer karşılamaz ise ne gibi sorun olur.

Altus sistem var. Ruble hg41 8li 11-34 megarange aldım.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Scudo
Vites oranlarını aynakol değiştirerekte yumuşatabilirsiniz 32 den 34 e geçmek küçük bir fark yaratır.Aynakolunuz kaçlık?

Siz sorumu anlamadınız sanırım. Arka aktarıcılar max ve min destekledikleri dişli sayıları var benden ondan bahsediyorum.

• Beğen
@Taxonera attırıcınız marka modelinin uyumluluk bilgilerini içeren pdf dosyasından bakabilirsiniz.

Orjinali 32'li rubleyle gelen bir sisteme 34'lü ruble takmanız sorun olmaz, çünkü zaten uzun bacaklı arka aktarıcınız var diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
Altus rd-m310 vardı üstünde bir ara bunun çeşitleri var gibi araştırmıştım sanırım ben yanıldım tek çeşit ürün ve min 11-14 max28-34
[emoji106][emoji106][emoji106]

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Taxonera evet "For use with 28 to 34 tooth low rear sprockets, total capacity 43 teeth"

(link)

Toplam kapasite de maksimum 43 olarak belirtilmiş. Aynakol oranlarınızı da toplayarak hesaplama yapmak gerek.

(Rublenin en büyük dişlisiyle en küçük dişlisi arasındaki fark) + (Aynakolun en büyük dişlisiyle en küçük dişlisi arasındaki fark) = Toplam kapasite

@selim82 çok dik rampa çıkan biri değilim. Yani rotalarım da pek yok. Ruble erdoğanlar bisikletten bayram indirimi ile uyguna geldi aldım. İllaki fark yatatır ileride aynakol değişken ona göre düşünür artık kısmet...

@selim82 eyvallah

@Taxonera

Hayırlı olsun düz yolda kullanacaksanız keşke daha dar oranlı ruble alsaydınız vitesler arası fark azalırdı .
İyi günler dilerim .

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@BarkinD bu işin handikabı bu işte.rubleyi ne kadar büyütürsen oranlar o kadar açılıyor.o yüzden 32 yerine 34 takmasa daha iyi.

• Beğen
Geri