Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rublenin Bazen boşa dönmesi

Feyyaz Baydar

Aktif Üye
Tepki
54
İsim
Feyyaz Baydar
Bisiklet
Focus
Merhabalar pedal cevirirken BAZEN ruble boşa donuyor gibi oluyor çat diye ses geliyor sizce nedendir nasil ustesinden gelebilirim.. Genellikle 8 ve 9.siralarda oluyor..

Scudo
dişliyi tutan mekanizmadan. flibbber. flibberın açılıp yağlandıysa temizlenmesi ve içindeki tırnakların ayarlanması gerekiyor.

@Y.Feyyaz aynı sorun bende de vardı. Eğer o bisiklet Triban 3 ise ben o flibberın içini açamadım. Göbeği değiştirdim. Ama eski göbeğim duruyor. Açabilirseniz nasıl açtığınızı da paylaşır mısınız? Elimdeki parçayı değerlendirmek isterim

Ugrasmaya deger mi ? Yeni almak daha mantikli gibi ..

İçini açmaya üşenirseniz veya yapamazsanız flibber denen mekanizmanın içine işleyecek şekilde, kenarından mazot gibi yağ çözücü veya inceltici birşeyler döküp çevirin. Hidrolik yağ da dökebilirsiniz. Tırnaklarda kırılma yoksa biraz uğraşmayla düzelir. Sonra çok ses yapmaya başlarsa biraz yağ dökün sesi azalır.

Arka göbek mekanizması sizinki 9lu sistem
Kasetle ise
Arkadaşın paylaştığı gibi flibber bozulmuştur yada çok yağ birikip dişlilerin yerine geçmesini engelliyordur
Arka göbeğin içine ruble li tarafa wd 40, mazot gibi birşey ile temizleyin
Ama sorununuz yüksek yüksek binen 8 9 viteste, muhtemelen flibber dişlileri aşındı, bence arka göbeği değiştirmeniz gerekecek

benim pisiklet XC5000 te yapıyordu aynını. hafif rampalarda daha çok ve bazan ard arda.. sirkeci krona gidip anlattım ''biraz daha sürmeye devam geçecektir'' dediler ve geçti. şimdi hiç yapmıyor
yeniyken oluyor galiba

benim bisiklette geçen sene yaptı sonra kendiliğinden geçti.rampa çok çıkmıştım

Bugun rubleyi degistirdim gene ayni sorun devam ediyor sanirim sorun flibber den veya göbekten kaynaklanıyor...

Rublenin bozuk olduğunu söylememişti zaten kimse. Problem kesinlikle flibber bölümünde olmalı.

İkinci göbek el bakın derim. Tabi göbeği değiştirdiğinizde jant yeniden örülecek ve akort edilecek. Bunun da maliyetini araştırırsınız.

Flibber'ı sökebilirseniz Shimano, SRAM uyumlu yedek flibberler satılıyor. Onun değişimi maliyetsiz olur. Kendiniz bile değiştirebilirsiniz.

Geri