Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Boran Selçuk

Bisikletciler de gordugum genel problemlerden biride istiyorlarki tum dunya onlarin inandigina inansin, onlarin sevdigi markalari ve cesitleri sevsin ve hayat hep sanki gri bir devlet dairesi kadar ciddi ve sıkıcı olsun.
Kardesim yorumlarinda hakli buldugum seyler olsa da yazdigim kiz tavlama teknikleri yazimda tamamen ironik bir betimleme vardi ve ana konu kiz tavlama degil ; bisikletci camiasinin fark etmedigi gereksiz tabulari idi

Scudo
@mariokaldato Arkadaşım bu yazacaklarım benim görüşüm tabii ki. Beni bağlar. Ne düşündüğümü nezaket sınırları içinde söyleyeyim. Ben sizin bir ara bir yazınızı okumuştum, ve çok beğenmiştim ve hatta size de belirtmiştim bunu. Hatırlamıyorum şu anda. Siz kendi algılarınızda kendinizi haklı görebilirsiniz, ancak ne yazık ki tek başımıza değiliz. Ben "kız tavlama" yazılarınızı okuduğumda resmen şoka girdim. Neden mi? Bir önceki yazdıkları anlamında son derece beğendiğim bir yazının sahibi mi bunu yazdı diye aklımdan geçirdim. Kaldı ki yazının üslubuna değinmiyorum bile. Ve bana göre buraya uygun bir yazı değildi. Hepsi bu. (Nedenlerini yazmıyorum.)

1-bir cocuga namaz kilarsan sana bisiklet veririm demek tesviktir oduldur. Bir annenin ogluna; odevini bitirirsen biraz cizgi film izleyebilirsin demesinden farkli degildir.Bunun aksini iddaa eden egtimde ve hayatta, odul ve ceza kavramlarinin anlamini bilmeyen birinsandir. Tum dunyada sosyal bilimler okullarinda okutulan egitim metodolojisi isimli bir bilimin varligindan bihaber olan bir cahildir.
2-kuranda namaz yok diyen varsa yalnis kitabi okumus Olabilir. Burada bir parentez acmak istiyorum, tum semavi dinlerin iki boyutu vardir. 1itikadi(teolojik)2ibadet. Kisaca biri inanmak digeri uygulama. Buradaki ince cizgi inanmak ve yapmak arasindadir. Musluman olmak icin 5 sart vardir. Namaz kilmak ve oruc tutmak bunlardan ikisidir. Teolojik olarak namaz yoktur demek yani inanmamak yada icki haram degil demek inancimiza gore dinden cikmaktir. Biliyorum ama kilamiyorum demek ayri, gunahtir. Namaz yoktur demek dinden cikmaktir.gunah oldugunu biliyorum ama dayanamiyorum iciyorum demeK insanin kusurudur allah dilerse o kisiyi affeder.
3-ensar vakfi gibi olaylar Ilkokullarda liselerde malesef cocuklarin oldugu her toplulukta olabilmektedir. Okullarimizda atilan uzaklastirilan insanlari goruyoruz. Ruhban okullarinda da goruyoruz. Ama bunun icin universiteleri yada hristiyanligi suclamiyoruz. Bir insanin hatasini bir dine yada bir topluluga yikmak ucuz bir kahramanliktir. Tum vakiflardaki hocalari tecavuzcu gibi gostermek akil yonlendirmesi yapmak aydinlik ve cagdaslik degil tam tersi cehalet ve kindir. Bu durumun ensar cemaatinde olduguna bir katolik okulunda yada cagdas bir kolejde gerceklesmedigine dair bir ispatiniz var mi?

Keşke konudaki asıl konu bisikletforum üyelerine uygun bi şekilde bisiklet olarak kalsaymış. Tüm çocuklara dağıtılması gibi birşey maalesef olamıyor her vakfın bir önceliği var. Sizde bir vakıf kurup eğer ateistseniz allah yok diyene bisiklet dağıtabilirsiniz veya hristiyansanız kiliseye gelene verebilirsiniz. Ya da dinin ne olursa olsun gel, önemli olan insanlıktır diyip olabildiğince çocuğa bisiklet dağıtabilirsiniz. Fakat biri sizin yapmadığınızı yapıp bisiklet dağıttı diye onu suçlayamazsınız. Vakıf organizasyonunda laikliği katabilmekte çok ilginç geldi yalnız. İyi bayramlar demek için uzun süre sonra foruma girdim ama hala siyaset ve din konuşulması üzdü.

sözde laikçi abiler , ablalar nasıl da rahatsız olmuş ya. Müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz , inanmıyor olabilirsiniz hiç olmazsa inanan insanlara saygınız olsun. Bu uygulama Bayram Namazı değil de , Nutuğu okuyanlara yapılmış olsaydı burada vereceğiniz tepkiler çok daha farklı olurdu. Bu tür tutumlarınızdan dolayı antipati oluşturuyorsunuz. Aşırı iticisiniz gerçekten

@Onur YCL diyecek birşeyin varsa direk benden alıntı yapabilirsin. böyle birileri bilmem ne diyor diye ortaya laf atıp kaçma. laikliği anlamak için çok zeki olmaya gerek yok, sen bile anlayabilirsin. devletin imkanları veya kişileri din aşılamak için kullanılmaz. din ve devlet birbirinden ayrıdır ama bakıyoruz belediye başkanı orda, vali orda, milletvekilleri orda.

yurtdışında asıl laik devletlere bakalım, türklerin yaşadığı almanya'da devlet çıkacak diyecek ki kiliseye giden çocuklara bisiklet vereceğiz. türklerin hiçbirine bisiklet yok. böyle iş olmaz. dersleri iyi olana ver, sporda başarılı olana ver, bisikleti olmayanlara ver ama namaza git bisiklet vereceğiz diye birşey olmaz. bunu isterse çocuğun ailesi yapar. laik bir devlet bu işe karışamaz vakıfla olsun veya olmasın.

@olympos mutlu bayramlar ustadim, tanrilar cildirmis olmali filmini hatirliyor musun, tum kabile huzur icinde yasarken gokten bir cola sisesi dusuyor ve insanogluna ait ne kadar dert varsa basliyor. Kiskanclik, rekabet, kavga.. Bisikletimiz var derdimiz var, bazen o konu bazen bu konu.. Ayarimiz kactikca Kardes oldugumuzu hatirlat, olur mu, Sevgiler, Saygilar..

• Beğen
Tepkiler: olympos ve Atasoy
@efeozata trump kilise de başkanlık yemini ediyor, siz neyin kafasındasınız. adamlar laikliği hep lafta kullanıyor

Yav ne değişik insanlar var ya :D
Sinirlenmiyor, gülüyorum. Neymiş efendim namazın orucun zorunluluğu yokmuş kitabımızda. Çok komiksiniz ya, cidden :D
Diger yandan bu uygulamayi niye elestiriyorsunuz ki? Bu uygulama muslumanlar tarafindan amaci "Namaza tesvik" olan bir uygulama. Madem tum toplumu kapsasin istiyorsunuz, yapin bisikletliler adina, verin tum cocuklara. Biz de destek olalim.
Olayi yanlis anlayanlar olmus bir hayli. Kardesim burada mesele Namaz. Namazi tesvik ederken hediye verilmis. Ne var bunda?

Bir kaç hayır sever kendi inançları doğrultusunda güzel bişey yapıyor ama bizim bisikletçi arkadaşlarımız konunun odak noktasını kaçırıp din laiklik devlet gibi konulara çekiyor. Tebrikler her kesimi kınayıp yargılayalım, hor görelim , kucumseyelim ....
Iyi bayramlar inanlara ;)

(link)

Hangi dinde olursa olsun cemaatleşmeye karşıyım.
Allaha ulaşmak için Şucu Bucu olmaya gerek yok. Allahla arana giren şeyler şirktir.
Cemaatler eninde sonunda belli bir zihniyetin esiri, kuklası, maşası ve hatta terör örgütü olmaya gittiğini gördük.
Bütün bu bağlamda;bisiklet için şeytan icadı diyen, dayakla din öğreten zihniyetden buralara gelmemizde iyi bir gelişme.

@efeozata işte senin anladığın "din ve devlet birbirinden ayrıdır"la sınırlıdır ve sen bu doğru olduğunu sandığın sınırlı ve içi boş laiklik tanımınla bu vb. platformlarda ahkam kesersin. En kötüsü cehaletinin farkında bile olmaman. Vatandaşı olduğun devletin resmi bir dini yoktur, 1924 Anayasası'nın 1928 değişiklikleriyle kaldırılmıştır. Devlet, din kurallarından bağımsız yürütülür zira burası bir hukuk devletidir. Din ve devlet kurumları ayrıdır ve devletin kontrolündedir. Devlet tüm dinlerin mensuplarına eşit davranır.
Senin çapın benim zekamı sorgulamaya yetmez. Ben bu devlete avukat olarak hizmet ediyorum Allah nasip ederse savcı olarak devam edeceğim.
Laiklik kavramından anladığının ilkokul düzeyinde kalması senin suçun değil ancak laikliğin tek cümleyle ifade edilebileceği iddiası hukuken sığlıktır.
Not: Kişisel tartışmaya dönmemesi adına konuya attığım son mesajdır.

Yav arkadaş şu dine dokunduranları anlamıyorum. şimdi size bir yazacaktım da neyse. Allah ıslah etsin

yazılanları okuyorum, tartışmanın imkansız olduğu insanlar var, okuyup şu gibi örnekler görürsem eliyorum, bu adamlarla ne tartışılabilir ki;

"Çoğunluğu müslüman olan bir toplumda..." - geç
"Dinimiz gereği hoş görülü olduğumuz din veya dinsizliğinize bir şey demeyen din kardeşlerimize terbiyesizlik yapmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz" - mazallah hoşgörülü olun demeseydi halimiz nice olurdu, bu halimiz gene iyi sayılır
"sözde laikçi abiler..." - leş
"Yok laik devlet icratiymista yok cocuk namaz kilarmiymista, bu nasil bir hazimsizlik arkadasim ya! Bir cocugun onu yaratani bilmesi ona saygi duymasinin neyini hazmedemiyorsunuz?
Olup gideceksiniz, birakip gideceksiniz, gun gelecek felc olacaksiniz gun gelecek cisinizi tutamayacaksiniz, anlamiyor musunuz?" - inanılmaz bir önkabul ve ardından temelsiz inanılmaz bir iddia, ok, (link)
"Küçük yaşta eğeceksin ağacı, ki büyüyünce ne senin ne de memleketin başına bela olmasın." - memleketin başına bela = namaz kılmayanlar herhalde, hmm

laiklikle ilgili diyeceğim de şu

"Törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Suat Kır, çocuklar ve aileleri katıldı."

kalın yazılan isimlerin, namaz kılan çocuklara bisiklet verilen bir törende işleri nedir?

laik bir devlette zorunlu din dersi(sure ezberleyerek 5 aldığımız ders), sonradan eklenen Hz. Muhammedin hayatı vb. dersler olur mu?

birisi de şunu demiş
"Bide şu var bi insan çocuk yaşta dinini öğrenemezse büyüyünce", düşünün bakalım neden acaba

Laiklik ve din düşmanlığı farklı şeyler.
Müslümanlık ve siyasi parti ayrı şeyler.
Kültürlü olmak ve insanları aşağılamak farklı şeyler.
Şunun ayrımını yapalım artık. Bisiklet forumda dağıtılan bisikletleri konuşmamız gerekiyorken. Alakasi olmayan her şeyi konuşmuşuz bisikletle ilgili tek mesaj yok. Artık siyasilerin kutuplastirma oyununa gelmeyelim. Hepsi bu tuzağı kuruyor tekrar tekrar düşüyoruz bu tuzağa. Yazık...:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@trabzonlu ozan dostum yanlış fikre kapılmışsın. Başa bela derken çiçek böcük çevreci gençlik ayağına üniversitede ayartılıp bir kısmı dağa kaçırılan bir kısmı da kampüste yuvalandırılan sarı yeşil kızıl paçavralara bürünmüş anarşistlerden bahsettim. Olaya biraz da bu endişe içindeki ailelerin perspektifinden bakıver. Yoksa herkesin inancına saygı sonsuz. İsteyen patatese isteyen moby dick'e tapsın.

Farkındaysanız bu konuda tartışmayı ilk çıkaran güruh belli malesef.. onlar yüzünden foruma giresim gelmiyor.. farklılıkları görün ya..

Bunu bi hristiyan cemaati yapsaydı eminim burda tartışmayı çıkaran güruh

derdi ki "helal olsun gavurcuklara.. müslüman cemaatler anca paralarını şeyhlerine yedirsin.. hıhh.. yaşasın gavurcuklar.. " vs. vs..

Not:vakıf veya cemaat.. bi topluluk işte.. bide cemaat sözünü çekemeyip ikinci bi kalkışma yapmayalım aman diyeyim..

Katılıyorum Uğur Ertürk kardeşim;Bence bir daha bu foruma bisiklet dışı hiçbirşey yazılmasın ,çünki,kelimeler kifayetsiz kalıyor,namaza teşvik için hediyeyi bile siyasete bağlayanlar var .İsterimki herkese dağıtılsın,fakat böyle bir düşünce olmuş hediye olarak düşünmüşler,demekki kötülük yapmışlar bisiklet dağıtmakla,gülerim ağlanacak halimize...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri