Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sevgili gençler...Herkes aynı görüşde olacak diye bir kural yok. Ve dahası herkes birbirinin fikrine saygı duymak zorunda. Kaldı ki laikler ve dinciler diye bölünmenin kimseye bir fayda sağlamıyacağı ortada. Herkesin dini itikadı da aynı olmak zorunda değil.Nasıl olsun ki, herkesin hayatı farklı, yaşadıkları farklı, beklentileri ve hayattan elde ettikleri farklı. Ve herkes hayata aynı start çizgisinde başlamıyor. Bu nedenle herkese tavsiyem herşeyi toleransla tartışmak, güzellikle tartışmak gerekiyor. Bakın mesela bir önceki iletimin sonunda @mariokaldato isimli arkadaşa ben bir konuda sitem ettim. Bana verdiği cevabın ne denli olgun ve açıklayıcı olduğunu görün ve okuyun. Böyle tartışılır. Güzellikle, tatlı dillilikle...

Scudo
Müslüman için farz olan bir ibadetin mükâfatını yalnızca Allah verir. Bundan ötürüdür ki Kutsal kitabımızda İbadetin öncelikle Allah rızası gözeterek yapılması emredilir ve Allah rızası gözetilmeden yapılan hiç bir işte insana hayır gelmeyeceği özellikle vurgulanmıştır. Dolayısıyla namazın bu şekilde teşvikle kıldırılıyor olması o çocuklara uzun vadede hiç bir şey kazandırmaz maalesef. Kişiye önce Yaradanını sevdirmeniz ve örnek olmanız gerek ki onun emir ve yasaklarına uysun. Dinin sadece namazdan ibaret olduğunu öğretmek yanlıştır. Evet namaz dinin direğidir ancak taşıyacak bir çatısı yoksa o direklerin size hiç bir faydası olmayacaktır. Dedemin bir lafı vardı "Eğer kıldığın namazı güzel ahlak ile tamamlamazsan o namaz sende durmaz. Saygılarımla

@smyrnall amac ne cocuklari camiye alistirmak

@efeozata

Almanyayi nekadar taniyorsunuz bilmiyorum ama gercekten sacmalamissiniz gibi geldi bana.

Almanyada Hiristiyanlar pazar günleri kiliseye giderler ve ibadaet ederler ayni bizlerin müslümanlarin Cuma namazina gittigi gibi. Stuttgart Ludwigsburg kentinde bir kilisenin girisinde söyle yaziyor "Kim Pazar günleri kiliseye sabah erkenden gelirse bedava kahvalti var". Simdi iste tam yanlis ve bilincsiz yazdiginiz yoruma (Yorumunuzda kirmizi ile isaretedigim cümle) dayanmak istiyorum. Bu kilise simdi hiristiyanlari kiliseye gitmeye tesfik etmiyormu, ve ayrica bir müslümanin kiliseye domuz etinden yapilmis salamlarini yemeye gidecegini sanmiyorum, demekki neymis müslümanlara yok demekmis. Bir ülkeyi tanimadan yorum yapmasaniz cok iyi olur.

Bune ya ikide bir türkiye söyle türkiye böyle yok müslümanlar söyle böyle bi bitmediniz arkadas ya. Bizim sizin görüsünüze ve dininize saygimiz var ve sizdende ayni saygiyi bekliyorum. Acaba o sabah namazina bir bisiklet icin cocugunu camiye namaz kilmaya göndermeyen kisilerin cocuklari nasil egtim aliyorlar ve hangi sartlarda okuyorlar. Siz camiye vs. göndermediginiz icin acaba sizin cocuklar avukat doktor falanmi oldu, olduysada biz müslümanlarda doktor falan olsa ilk önce dinini ögrenecek arkadas, ister bisiklet iste oyuncak tesfiki ile.

Simsi herkesin dinine saygi duyun ve susun isterseniz.

sorun şurada.adam reşit olmayan ya da çocuk yaşta olan ,sorgulama yetisi veya cezai ehliyeti daha almamış kişinin herhangi bir dine alıştırılması/teşvik edilmesi vs.yanlıştır ben böyle düşünüyorum diyor.bir başkası da hayır ben müslümanım toplum da müslüman gayet doğru yada siyasi bir olay da değildir yada vakıflar iyidir veya kötüdür diyor diyebilir.
asıl olay siz neden cevap verme yada kendi fikrini kabul ettirme çabasına giriyosunuz.herkes fikirlerini ifade eder kimseye empoze etmeye, kabul ettirmeye çalışmazsa sadece bisiklet değil her konuyu konuşabiliriz kanısındayım ....

@DurgunDeniz
Sanada bir cevabim var genc kardesim, türkiye bir mülüman ülkesi oldugu icin tabiki mescit yapilacak, kilise yorumun büyük sacmalik.
Yine almanyadan bir misal vereyim, bizim cocuklarimiz almanyada okula gidiyorlar ama dini dersleri malesef bos kaliyor. Ve aynen dedigin müracati burada yaptilar ve sonuc olarak malesef öyle bir mescit okullara kurulamaz dediler. Kabul eden bizim din dersimizi ögrenebilir, dileyen o dersi baska bir sinifta baska bir ders alarak tamamlaya bilir gibi bir sonuc elde edildi.

İslam düşmanı olan insanların hiç hoşuna gitmeyip İslama olan kinlerini burada kusmalarına sebep olan uygulama Nesin vakfında onlarca hamile kalan kız çocuğunu görmeyip sadece bir şerefsizin yaptığı aşağılık bir hadiseyi 1000 ile çarpıp anlatan İslam düşmanlarını kudurtan uygulama

Bu uygulamalar çoğaltılacak inşallah devlet devletliğini yapacak dine düşmanlık yapıp atıp tutanlara insanları kışkırtanlara gerekli cezayı verecek

Bu forumda daha önce Ateistlere ateizme hakarettaviz mesaj yazımı hiç oldu mu Hayır ben hiç görmedim öyleyse neden İslâm'a dil uzatılıyor

Bu milletin değerlerine saygı duymayan herkes bu milletin mahkemelerinde hesap verir biz neden başka inançlara hakarettaviz mesaj yazmıyoruz bu milletin %95 i müslüman niye yüzde 5 yüzde 95 e saygı duymuyor

Arkadaşlar burada birbirimize sözümüzü geçirebileceğimize mi inanıyorruz acaba? Yorumlarımızı yazdık tamam yeter daa?
İsteyen istediği uygulamayı yapsın kendisine ve çocuklarına. Öf ayol ?

@Cem Kılınç

Ağzını topla ilk sayfayı bi oku daha diyeceğin varsa özele gel

Telefonumu vereyim oradan ara diğeceğin varsa

Buraya kadar okumadım okumayacağım, sadece ilk mesajı ve birkaçtanesini okudum. çoçuk yetiştirmede danışman görevini üstlenen bir pisikoloğun yaptığı bir tv programı vardı. Ödül ve ceza olmadan çoçuk yetiştiren ailelere tavsiyeler verdiyordu, verdiği tavsiyeler ödül ve ceza! sonrasında program sanırım kaldırıldı. Benim bakış açımdan aynı olay

İmla bile düzeltmedim, sürcü lisan ettiysem affola

Ben çok eğlendim senin gibi trollerle yıllarca ama artık zevk vermiyor nesin vakfınının adını ağzına almadan önce bir dur da düşün tabi becerebiliyorsan

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Cem Kılınç

Bak ağzını topla bulurum seni mahke

Bu durumda bana ters gelen iki şey var. Birincisi; çocuk yaşta rüşvete, üç kağıda alıştırılmak. Rüşvetin dindarlıkla, İslamiyet'le bir alakası yok. İkincisi de dinler ve mezhepler arasında ayrımcılık yapmak. Belediye başkanı olsaydım, namaz kılan, kılmayan bütün çocuklara çevre bilinci aşılar, bisikleti sevdirir ve onları bisiklet sahibi yapardım.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri