Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah Sporu ve Bisiklet

ÖzgürÇobanoğlu

Aktif Üye
Tepki
56
Bisiklet
Focus
Herkese merhaba

Bisiklet sporunu uzunca denemeler ve zaman ayarlamalarından sonra hayatıma sokmayı becerdim. İlk maceram bir sirrus alarak başlamıştı ama bu sene şehir bisikleti deneyimlerimden sonra yol bisikletinde karar verip bir giant defy 2 aldım ve de pek mutluyum.
Her neyse konumuza gelelim. Tabi uzun seneler boyunca spor yapmam ve yerleşik ofis hayatı vücudumda çok güzel sonuçlar bırakmadı.
Boyum 172 kilom da bu aralar 77-78kg aralığında.
Zaman sıkıntısı ve öncelikle kilo verme amaçlı sabahları saat 6 da kalkıp kardiyo antrenmanları yapmaya başladım.
Caddebostanda oturuyorum ve haftaiçi 3-4 gün sabah 6 da kalkıp önce yavaş tempo kasları ısıtmak için sahil yolunda pedallıyorum. Sonrasında da yüksek kadans 25-30 dk sürüyorum. Arkasından da 15 dakika kadar esneme, mekik, şınav ve yapabilirsem de birkaç nizami barfiks yapıp evin yolunu tutuyorum.
Tabi süre kısıtım var işe zamanında gidebilmem için en geç 7 de evde olmalıyım.
Sabah sporunun özellikle kardiyo tabi, yağ yıkımını tetiklediğini okumuştum birçok kaynaktan. O yüzden bu saatlere yöneldim. Sonrasında da kahvaltımda(ki ortalama 8.30 gibi) yulaf ezmesi ve kefir tüketiyorum ki protein desteği ile kasları harcamayalım.

Burada benim birinci sorum, spor yaptıktan 1,5 saat sonra kahvaltı yapıyorum, sizce bu konuda doğru muyum?
İkincisi de kas gelişimini hızlandırmak için ek antrenmanlar yapmalı mıyım?
Haftasonları da fırsat buldukça 30-50 km arası pedallıyorum. Mümkün olduğunca optimum bir kadansta tabi, çok abanmıyorum, zaten de pembe olmayan ciğerlerim buna pek izin vermiyor.

Bu sporda gelişebilmek için özellikle beslenme ve antrenman üzerine

teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: dohansen
Scudo
Mobil yazdigim icin eksik kalmis yazim:). Uzerine tavsiyelerinizi bekliyoruz yazacaktim :)
Sigara mevzuuna verince hedef 28 mayis, beraberligimizi ebedi sonlandirmak istiyorum. Zira her pedalda kendisini bolca hatirlatiyor :(

Kahvaltısız antreman yapmak benim bildiğim kadarıyla zararlı.Kahvaltınızı yaptıktan sonra antreman yaparsanız daha iyi olur diye biliyorum.Bu konuyu daha iyi bilen forumdaki abilerim mutlaka vardır.

valla zararlı olmadığı konusunda bolca kaynak okudum, ama tabi dikkatli olmak gerekiyor yine de
basit bir aramayla ulaştıklarım bunlar.
(link)

Tabi deneyimli arkadaşların da yorumlarını merak ediyorum.

ben de esas önemli olan spor sonrası beslenme diye biliyorum.. zaten tok karnına spor yapılmıyo :S

ama aç karnına spor yapmak da çok rahatsız edici... gurul gurul mideyle spor mu yapılır yahu :D
sabah iyi bi kahvaltı edicek vaktim yoksa (spor vaktinden 1.5-2 saat öncesi yani)
bi iki parça (küçük) kaşar, bi iki kayısı kurusu atıyorum ağzıma.
iyi geliyo..

Ben de şöyle bir şey önerebilirim..
Belli nabızlarda yağ yakımı en fazla oluyor..

Bunun için Azami Nabızınızı (hrm) bilmeniz gerekiyor. ((link))
Örneğin benim için hrm 179.. (Polar CS300 saatim ile hesapladığım)
130-139 arası nabız ısınma için,
139-149 arası yağ yakımının en fazla olduğu aralık.
149-159 arası kardiyo/direnç çalşması (aerobik)
159-169 arası uç (hardcore) çalışma (anaerobik)
169-179 arası azami efor (VO2 Max)

Tabi hrm'u hesaplamak için saat ne kadar doğru tartışılık. VO2 Max'ı hesaplatmak aslında en kesin çözüm bu konu için.
VO2 Max de birim sürede harcadığınız azami oksijen. Bunları ölçen tıp merkezleri var ama hiç gitmedim, nerededir hiç araştırmadım =)
VO2 Max'i ölçmenin de daha basit yöntemleri var tabi ki ((link))

Umarım bir yardımı olur =)

@Edip Dinçer

Nabizlar tamam ama:

Yag yakimi egzersizi: 114 nabiz cok uzun sure; kandusyon calismasi 130 larda; agirlik calismasi ise (halter vucut gelistirme vs) 145 lerde olur nabiz.

Yani en cok kilo 145 lerde yakiliyor ama bu calismalari zaten uzun sure yapamazsiniz bunlar anaerobik kuvvet calismalaridir. Cok kisa ve siddetlidir.

Yasa gorede degisirf ayrica:

http://img717.imageshack.us/img717/3483/800pxexercisezones.jpg

Geri