Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sadece bizde yokmuş bölye tipler :)

Scudo
@historiyst Kolay olsaydı şuan daha medeni bir ülkede yaşıyor olurduk. Bir şeyleri kazanabilmek için erdemli davranış şart.

@mubeac Evet, bir yere kadar. Fakat sonrası için yasal yollara başvurmak veya daha farklı bir yol ile çözmek varken neden bisikletin grup seti? Böyle davranak karşı tarafın tavırlarını sergilemiş oluyorsunuz, ki karşı tarafa istediğini vermiş oluyorsunuz; kavga. Konuşmayı deneyebilirsiniz belki, derdi neymiş diye. Hiç olmazsa görmezden gelin, ifşa edin. Bu adamların yaptığı gibi.

Tabi siz grup sette ısrar ediyorsanız devam edebilirsiniz, karşı tarafın "grup setlerinin" daha çok can yakacağına eminim :tskler:

Farkındalık yaratın, kavga değil.

Video yorumlarında haber linki verilmiş. Mağdur bisikletçi videoyu paylaştıktan dört gün sonra polis dava açmış 75 yaşındaki James Ernst adlı şahsa. Taciz, trafik akışını engelleme ve korna/uyarı cihazının yanlış kullanımı suçlarından. ABC kanalı oğluna ulaşmış. Aslında babam çok iyi adamdır, bir şeyden ürkmüş olabilir o an, demiş :)
İlk duruşmada masum olduğunu iddia etmiş tacizci dede. Malesef dava sonucu ne ceza verildiğine dair haber bulamadım. En azından çevresine rezil olmuştur huysuz dedemiz.

@selmansamet bu gibi insanlar sizin de dediğiniz gibi konuşarak anlaşmayı düşünseler böyle davranmazlar zaten. O yüzden dayak her derde devadır, akıllanırlar bir daha yapılmayacağını anlarlar. Bu arada bizde grup sette sınır yoktur ;) Ona hiç hayal bile edemeyeceği dayağı atar arkasından su bile dökeriz :krnz::snzdglsn::ckskc::cool: Bu onlar için farkındalık olmuş olur.

Not : Dayağı, kavgayı, gürültüyü sevmem fakat bunlar hakikaten dayağı hakediyorlar.

@mubeac

Dayağı haketmelerine siz karar veremezsiniz.

İnsanlar neden şiddeti sever biliyor musunuz? İyi hissettirdiği için tabi ki. İnsanlar şiddeti çok tatmin edici bulur. Ancak tatmin yok olunca eylemin içi de boşalır.
- The Imitation Game

@Özcan.
Buradaki insanların soğuk kanlılığı ve sakinliğinin altında yatan neden tam olarak bu. Bu 2 bisikletli çok iyi biliyorlar ki tespitleri sonucu yaptıkları şikayet sonuçlanacak ve bu şahıs ceza alacak. Fakat bizim ülkemizde bu kayıtla polise gitsen (ki hırsızlık yapanı suç üstü yakalıyorsun ve fakat polis sana sikayetcimisin diye soruyor) hiç birşey yapmayacak. Bu nedenle herkes kendi adaletini sağlamaya çalışıyor. Yani anlayacağınız devket otoritesinin olmadığı bir toplumuz ve dolayısıyla şiddet eşigimiz dusuk.

@selmansamet arkadaşlar siz şikayet edin, hem de soğukkanlı bir şekilde. Bakalım sonuç ne olacak. Ne olacağını söyleyeyim bir HİÇ. Adaletin olmadığı yerde kendi adaletini kendin belirlersin. 2015 ye evime giren hırsızın kan örneği, parmak izi, ayakkabısının teki bulunmasına rağmen ne oldu biliyor musunuz? Delil yetersizliği nedeniyle salındı. Böyle adaletin ... kulağı çınlasın, kendi adaletini kendin belirleyeceksin Bence. Aksi taktirde hiç olursun, yok olursun. Herkesin görüşüne saygım sonsuz, bunlar benim şahsi düşüncem.

@selmansamet

Öncelikle belirteyim bisikletli arkadaşların soğukkanlılığına Ben de hayran kaldım.
Fakat bu tarz Motorlu Taşıt sürücüsü şahısların ufak bir şiddet gördükten sonra uslandıklarına çokça şahit oldum.

Muhtemelen, jipli şahsın da, karşısında bu beyefendiliği görünce ibret alıp hayatına çeki düzen vereceğini zannetmiyorum.

En azından camına pompa veya suluk atılabilirdi başka bisikletlilerin de başına aynı şeyin gelmemesi için.

@Avukat_Behcet En ufak bir şiddet gösterme fikrini kesinlikle reddediyorum (nefs-i müdafa başka mesele, kendimi öldürtecek değilim)

Ülkemize göre düşünürsek belki hakkımızı aradığımızda bir karşılık bulamayacağız; ama bir karşılık bulamamak kendi adaletimizi oluşturmamıza hak tanımaz. Böyle bir durumda herkes kendi adaletini uygularsa, medeniyet ülkesi olmaktan daha da uzaklaşırız.

Hakkımızı yasal bir çerçeve içinde arayabilir ve bulabilirsek, sadece kendi problemimizi değil, bir toplumun problemini çözebiliriz ve karşılıklı kişilerin birbirlerine daha duyarlı hareket etmesini sağlayabiliriz.

Sen pompa atarsın, o üstüne sürer, ya sonra? Bir sonu yok bunun.

Sonradan fark ettim, eğer gerçekten avukatsanız durum daha vahim hocam :(

@Avukat_Behcet Bundan daha ciddi vakaların içinde bulunmuş biri olarak benden ve buradaki diğer kişilerden daha çok tecrübelisiniz. Bu konuda size böyle düşündüren şey nedir? Bunu size özel olarak yöneltmemin sebebi avukat olmanız, ki hukuki veya etik anlamda bizden daha tecrübelisiniz.

Yanlış anlaşılmasın sadece soruyorum, düşüncenizi merak ediyorum.

@selmansamet kibar üslubunuz için teşekkür ederim Öncelikle.

İki cevabım var.
Birincisi: Türkiye bir üçüncü dünya ülkesidir.
İkincisi:Yargı sistemimizde Hakimlerin çoğu nazarında kanuna değil, şahsa saygı ön planda. Normalde jipli şahsın kasten yaralamaya teşebbüs suçundan yargılanması gerekirken, siz mala zarar verme suçundan yargılanırsınız.

Çünkü hakim nazarında karşı taraf geliri yüksek jipli beyefendidir, siz de bisikletli zibidi.

@Avukat_Behcet

Tahmin ettiğim gibi memleketin bilindik halleri sizi böyle düşündürüyor, ki zannımca avukat, doktor, mühendis vs. genelgeçer herkesin düşünce şekli bu.
İyi düşünelim, iyi şeyler olsun...

Bugün bir kaza geçirdim, onun etkisi var biraz üzerimde :bsmagryr:

Bisikletli kişileri Soğuk kanlılığından dolayı gerçekten tebrik ederim...
Biraz empati kurayım dedim, servisten inene kadar , yavşak şöförü, çeşitli pozisyonlarda dövdüm:))
Bir,iki korna çalarsın tamamda , bunun yaptığı Türkiye de cinayet sebebi...

• Beğen
Tepkiler: Kaptancan
@Özcan.
ehliyetini kaybettiği yazıyor yorumlarda

Geri