Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sağ bacağımın sol bacağımdan kalın olması

Tepki
51
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Dağ bisikleti sürücüsüydüm sürekli dağ bayır çıkıyordum ama gücüm yetmediği yerde sağ bacağım güçlü olduğu için ona yükleniyordum. Böyle yapınca zamanla sağ bacağım güçlenmeye başladı sol bacak güçsüz düştü ve bende bu döngüyü devam ettirdim sonuç sağ bacağım sol bacağımdan daha kaslı güçlü ve kalın, sol bacak protez gibi mübarek. Şimdi sorum şu bisikletimi sattım ve belli bir süre daha kullanamayacağım tavsiyeleriniz nedir? Bu bacağı düzeltmem gerek çünkü estetik açıdan çok sıkıntılı.

Scudo
@Bigpatron
evet bende bu konuda tavsiye istemiştim. bisikletim olmadığı için iyi bi çalışma yöntemi bulmam lazım

@Bigpatron
Bende kontrol amaçlı spor doktoruna gitmiştim. Baldır kas kütlelerini ölçmüştü, sol bacak hafif ufak çıktı. Sol bacağa ekstra ağırlık egzersizi vermişti 3Kg ile. Sende böyle yapacan :)

Sağ ve sol bacak arasında fark var deyince bende ölçtüm şimdi aynı çıktı sevindim :) Ama bugün aynakolun sağ pedala giren yerini bozdum devamlı rampalarda sağ yükleniyorum demekki ??

Bisikletle rampalarda çuvallayınca tek bacak antremanlarına başladım geçen sene. Evde sağlam bir sandalye veya tabureye tek ayak basarak çıkıp iniyorum. Birde tek bacağı sabit tutup diğeriyle çök kalk yapıyorum. Çok işime yaradı. İnce olan bacağına set veya tekrar sayılarını fazla yap. Tabi bacaklarının ikisininde kalınlıklarını ölçüp not almayı unutma.

Spor salonunda veya evde bacak geliştirme hareketlerini sol bacağa daha fazla yüklenerek yapabilirsiniz. Birkaç ay içinde sorununuz çözülür.

• Beğen
Tepkiler: Recephan Yılmaz
abartı bir fark yoksa normal bir durum endişelenmeyin.Vücutta çift olan organlar ve uzuvlarda bu tarz farklar görülebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Genel olarak, tavsiyeler, sol bacağını, sağ bacağına göre daha çok çalıştırman yönünde verilmiş. Sol bacağın, hangi kapsamda, hangi şiddette, kaç tekrarlı setler ile, sağ bacak seviyesine geleceğini nasıl hesapladınız?
Arkadaşımızın bacaklarındaki, Tip1, Tip2a , Tip 2b çizgili kaslarının, yüzdelik dilimlerini biliyor muyuzki, sol bacağı sağ bacaktan daha çok çalıştır diyebiliyorsunuz.
Yapacağın egzersizlerin stili çok çok basit. Öncelikle, asimetrik kısım neresi, bunu çok iyi bilmen gerekiyor. Quardiceps kaynaklı bir asimetrimi var, hamstring kaynaklı bir asimetrimi var, calf kaynaklı bir asimetrimi var. Bunu belirledikten sonra, yapılacak olanı anlatıyorum.
Hangi kas grubuna yönelik egzersiz yapıyor isen, bunu sağ ve sol bacağı ayırarak yapacaksın.
Örneğin, Leg press, önce kuvvetsiz bacağın ile başlayıp, hangi kiloda kaçıncı tekrarda hareketi yapamayacak hale geldiğini bulup, kuvvetli bacağınıda yine aynı kilo ve kuvvetsiz bacağının yapabildiği tekrara kadar çalıştıracaksın. Böylelikle, sol bacağın, sağ bacağına belli bir süre sonra otomatik olarak yetişecek. Aynı zamanda kuvvetli bacağında atrofiye uğramamış olacak. Spor salonuna gitme şansın yok ise, bir sandalye yardımı ile tek bacak squatlar yapabilirsin. Oldukça fayda sağlayacaktır.

@Oxsy
diğer yazanlara da teşekkür ederim ama en işime yarıyıcak yazı bu olmuştur heralde . teşşekkür ediyorum kısa bir süre sonra spor salonuna başlıycam . orda yapmam gerekenleri hoca anlatıcaktır diye tahmin ediyorum

Selamlar, yeni üye olduğum için konu açamıyorum ama bu başlıktakine benzer bir durumum var. Sürüşten dönünce, özellikle duş esnasında bacaklarımın fitliği arasında farklılık olduğunu görüyorum. Artık çok kafa yormaktan mı yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum ama, bisiklet üstündeyken de sanki sağ bacağımla daha az kuvvet uyguluyormuşum gibi geliyor. Sol bacağımın uyguladığı döngüye katılıyormuş gibi.

Sizde de böyle bir durum var mı? Varsa çözüm olarak önerilen birkaç şey var, onları uygulayabilirim. Bunu anlamanın da en güzel yolu aslında powermetreli pedallar ama şu an imkan olmadığı için anlamanın başka bir yolu var mı sizce?

selamlar. yeni üye olduğum için konu açamıyorum ama bu başlıktakine benzer bir durumum var. sürüşten dönünce, özellikle duş esnasında bacaklarımın fitliği arasında farklılık olduğunu görüyorum. artık çok kafa yormaktan mı yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum ama, bisiklet üstündeyken de sanki sağ bacağımla daha az kuvvet uyguluyormuşum gibi geliyor. sol bacağımın uyguladığı döngüye katılıyormuş gibi.

sizde de böyle bir durum var mı? varsa çözüm olarak önerilen birkaç şey var, onları uygulayabilirim. bunu anlamanın da en güzel yolu aslında powermetreli pedallar ama şu an imkan olmadığı için anlamanın başka bir yolu var mı sizce?
Bu sorun genelde herkeste olur. Normal hayattada kullanılan kol ve bacaklar daha kalın (güçlü) olur. Bu ileride zayıf taraftaki dizde sakatlamaya sebep olabilir. Yapilacak şey üçe bir şeklinde egzersizler yapmak. Ağırlık çalışıyorsan 3 set zayıf bacağa 1 set güçlü bacağa gibi yapabilirsin.

• Muhteşem
Tepkiler: necmeddin
@selim82 Kol için evet de, normal hayatta kullanılan bacaktan kastınız nedir? Futbol oynamak dışında bir bacağın diğerinden daha sık kullanılacağı herhangi bir durum aklıma gelmediği için soruyorum.

@gg bebe kilitli pedal kullanıyorsanız sadece sağ ayağınıza kadans çalışın. bulgarian squat yapabilirsiniz. Ayrıca sağ ayakla denge antrenmanı yapmakta o bacağı güçlendirir...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Ahmet TOPAL Teşekkür ederim ancak bu öneriniz de biraz "sağ bacağımla aynı kuvveti uygulayamıyorum" sorununa çözüm gibi. Kuvvet uygulamada zorlanacağım viteslerde henüz değilim, uzun bir aradan sonra kondisyon yüklüyorum bacaklarıma. Hafif viteslerdeyim.

Sizin yönlendirmenizden çözüm olarak pedal çevirmeme odaklanmam gerektiğini farkettim. Kilitli pedallarda zaten hem basıp, hem çekmek zamanla oturan bir kas hafızası. İki bacağı da pedal çevirmede aktif kullanmak için önerebileceğiniz yöntemler var mıdır? Birinin yaptığı çevirmeye, diğeri de akışına girerek dahil olmaktansa iki taraf da güç uygulasın.

@gg bebe en iyi çözüm tek ayak kadans çalışmak. Ama her iki ayakta kilitliyken bu sefer bilinçli olarak tam tersini yapmakta faydalı olabilir. Yani sol ayakla daha az güç uygulayıp sağ ayakla daha fazla gibi...
Bir de 95 rpm üstü kadans yapmakta her iki bacağı dengeleyebilir. Çünkü kadansınız arttıkça daha stabil güç üretebiliyorsunuz...

• Beğen
Tepkiler: Recephan Yılmaz
Genel olarak, tavsiyeler, sol bacağını, sağ bacağına göre daha çok çalıştırman yönünde verilmiş. Sol bacağın, hangi kapsamda, hangi şiddette, kaç tekrarlı setler ile, sağ bacak seviyesine geleceğini nasıl hesapladınız?
Arkadaşımızın bacaklarındaki, Tip1, Tip2a , Tip 2b çizgili kaslarının, yüzdelik dilimlerini biliyor muyuzki, sol bacağı sağ bacaktan daha çok çalıştır diyebiliyorsunuz.
Yapacağın egzersizlerin stili çok çok basit. Öncelikle, asimetrik kısım neresi, bunu çok iyi bilmen gerekiyor. Quardiceps kaynaklı bir asimetrimi var, hamstring kaynaklı bir asimetrimi var, calf kaynaklı bir asimetrimi var. Bunu belirledikten sonra, yapılacak olanı anlatıyorum.
Hangi kas grubuna yönelik egzersiz yapıyor isen, bunu sağ ve sol bacağı ayırarak yapacaksın.
Örneğin, Leg press, önce kuvvetsiz bacağın ile başlayıp, hangi kiloda kaçıncı tekrarda hareketi yapamayacak hale geldiğini bulup, kuvvetli bacağınıda yine aynı kilo ve kuvvetsiz bacağının yapabildiği tekrara kadar çalıştıracaksın. Böylelikle, sol bacağın, sağ bacağına belli bir süre sonra otomatik olarak yetişecek. Aynı zamanda kuvvetli bacağında atrofiye uğramamış olacak. Spor salonuna gitme şansın yok ise, bir sandalye yardımı ile tek bacak squatlar yapabilirsin. Oldukça fayda sağlayacaktır.
Bu konunun çözümünü yukarıda yazmıştım. 1e 2 çalış, 3e 1 çalış gibi bilimsellikten uzak ve simetri kazandıracağı yerde ,asimetriyi arttıracak yöntemlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.

@gg bebe bacaklarınızı iyice inceleyip damarla ilgili problem var mı bakmanızı tavsiye ederim. Eğer varis durumu varsa da problemli bacağınız diğerinden daha kalın görünecektir. Hastanelerin bilgilendirme sayfalarından belirtilere bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. Diğer olasılıkların yanında bu da ciddi bir ihtimal.

Ben şahsen bunu pek onaylamıyorum.
Sağ bacağını güçlü yapan özel bir çalışma yapmadığınızı var sayarak söylüyorum ( en başı için ), aktif olarak sağ elini kullanan insanlar, vücudunun sol kısmının güçsüz ve yetersiz olduğunu düşünür. Bu bir alışkanlıktır ve psikolojik olarak etkisi olur.

Aynı şartlarda sol ve sağ bacağınız eşit güçlerdedir. Bu sorunu aşmak için direnç ve yoğunluk antremanı yapmanız gerekir. Tüm gövdeyi aktif olarak bu antremanlarla çalıştırıp bu psikolojik güç ve yetersizlik etkisinden kurtulabilirsiniz.

Nike Training uygulamasını önerebilirim, oradan direnç ve yoğunluk ağırlıklı bir program oluşturup, düzenli ve sıkı bir antreman setiyle zamanla yapısal farklı görünümdem kurtulabilirsiniz.

Kolaylıklar

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Geri