Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahilde bisikletli çocuğa çarptım!

suat06

Aktif Üye
Tepki
65
benim fotoğraflarımı gördükten sonra heves edip bisiket alan bir arkadaşımın 'birlikte pedallayalım' daveti üzerine Pazar günü suadiye maltepe civarında bisiklet sürmeye başladık. 3 saate yakın gezdik..

arkadaşa bostancı iskeleye kadar eşlik edip ordan maltepeye geri dönecektim.. bostancıdan geri dönerken sahil kısmındaki bisiklet yolundan gitmeye başladım.. yine bisiklet yolunu işgal eden hayvanlara 20 m önceden korna çalmama rağmen cıkmayanlar da oluyor tabi.. neyse önümde bi teyze yavaş tempoda bisiklet sürüyor.. bilirsiniz yaşlı kadınların temposu kaplumbağa hızına eş değer..

onun solundan geçmek için biraz hızlandım.tam kadının solundan geçtim ki önüme 10lu yaşlarda bisiklet süren bir çocuk çıktı.. bu çocuk kadının karşı hizasında bize dogru geliyordu benim önüm boştu.. ama ben sollarken birden önüme kırdı ve bunun sonucu çarpıştık..

işin iyi yanı bisikletler birbirine çarptı ve cocuk da herhangi bir problem yoktu.. bisikletlerde de bir problem çıkmadı.. can ve mal olarak ucuz atlattık kısacası..

sonra solladığım kadın geldi bana saydırmaya başladı şu şekilde...

Teyze: 'burda hız yapamazsın.'
Ben : 'Hız yapmıyorum kendi tempomda sürüyorum.'
Teyze : 'profesyonel bisiklet sürücüsü müsün ne temposu bu hızda'
Ben : ' prof olmama gerek yok kondisyonumu arttırıyorum.'

vs vs.. böyle böyle bana giydirmeye çalışıyor aklınca..

o sırada anne babası geldi..

etraftan bikaç kişi yanımıza gelip çocuğun hatalı oldugunu ve benim önüme çıktıgını söyledi.. herneyse, ben çocukla ilgilendim birşey olmayınca yoluma devam ettim..

Kimse yanlış anlamasın ama 3 aydır bisiklet kullanan biri olarak tüm samimiyetimle şunu söylemek isterim ki;

- korna çalındığı halde bisiklet yolunda yürümeye devam edenlerin

- çocuğunu oralarda bırakıp kazaya sebebiyet verenlerin

- teyze gibi çok bilmişlik yapıp boş konuşanların

Allah belasını versin...

3 ayda bıktırdınız vallahi.. Vatandaş olma bilincine varın artık.. ÖKÜZ gibi davranmayı bırakın.. kazayı temiz atlattık ama çocuğa carpmıs olsam daha kötü birşey olabilirdi.. niye o sorumluluga gireyim ki ben ?

bu kadar şerefsiz varken bisiklet yolu napsın artık yoldan sürmeye karar verdim..

Saygılar dostlar..

Scudo
Bende dün bisiklet yolundan kaptırmış giderken 8-9 yaşındaki çocuk hiç sağına soluna bakmadan öneme atladı ne kadar frene abansamda çarptım. Bence bu çocuğa ve çevredekilere ders olmuştur diye umuyorum :cool:

@Burhan Özdemir

ders olmuş mudur bilmem ama çocuğa birşey olsa başına bela alcan. bu sorumluluğa niye girelim ki herkes cocuguna sahip cıksın

@Oguz_

bugüne kadar arabalardan yana bir problem olmadı ama olursa da sonumuz karakolluk heralde :D

@halil ibrahim duran

sağolun.. normalde bunları söylemem ama dünkü olayın ciddiyetinden sonra insan patlıyor yani.

Geçmiş olsun .Araba yolu daha fena . Demırıne güvenen pislikler butun hızıyla ya aynasını vurur yada ustunuze surup suc sızınmıs gıbı korna calar .

hocam, burası Türkiye. Maalesef bu lafı kullanmak zorunda kalıyoruz pek çok durumda. Şu ana kadar yaşadıklarımdan artık insanların nasıl hareket edebileceklerini tahmin edebiliyorum ve en kötüsüne göre düşünüp önlem alarak gidiyorum yollarda, çoğu zaman işe yarıyor. Belli bir zaman sonra bu tecrübeyi sen de kazanıcaksın ve ona göre hareket edeceksindir. Bütün bunlarla mücadele etmeye kalkarsan çok yorulursun çok yıpranırsın.
Bisiklet ile insan stres atmak isterken yollarda bir anda stres küpü olabiliyor, o yüzden ben daha çok dağları ve köy yollarını tercih ediyorum. Herkese de tavsiyem budur.
Sana geçmiş olsun ;)

Hocam arkadaşlar haklı yani çocuk bu kızamazsın da niye çıktın da diyemezsin.Ana babası da duyarsız mış anladığım kadarıyla.Geçmiş olsun.Burada bizlere biraz daha dikkatli olmak ve kalabalık yerlerde temkinli gitmek düşüyor.

Beddua okumasan cok iyi olur, en basit misal kendi ailen. Illaki ailen de birisi vardir bisikleti sevmeyen yada korna calindigi halde bisiklet yolunda yürümeye devam eden yada cocugunun her saniye elinden tutmayan (Cocuktur bu neyapacagi belli olmaz). Simdi bedualarin onlaradami gecerli, unutma bir beddua herzaman döner dolasir gelir daima sahbini bulur.

Almanyada bir kanun var, cocuk neyaparsa yapsin herzaman haklidir ve %100 sen hakli olsan bile suclu durumuna düsüyorsun.

Bir de anlamadigim bu forumdaki üyeler kaza yapinca nedense hep hakli oluyor, simdiye kadar hic suc bende diyenini görmedim. (Konunun birin de arkadas calilara carpmisti ve o kazada bile calilar suclu olmustu, bir cali nasil suclu oluyorsa).

Neyse yine fazla konustum....
Cocugada, sanada bir sey olmadigna sevindim, tekrar gecmis olsun.

ana baba ilgilenmez ama bir olay olduğunda herkesten çok ağlar.

Yolda bisiklet kullanacaksan eğer onda iki kat dikkat etmen gerekiyor. Park edilen araçların kapıları ve valeler tam bir baş belası...

Çok geçmiş olsun...

Malum bisiklet yolunda karşılaşabileceğiniz bir kaç örneği de ben yazmak istiyorum.

Tasması çıkartılmış serbest dolaşan köpekler önünüze atlar, karşı şeritten iki kişi gelir siz yolu bırak kaçacak delik ararsınız, önünüzde iki kişi yan yana bisiklet sürer size yol vermek akıllarına bile gelmez, özgüveni göklerde dolaşanlar ellerini gidondan çekip sağa sola hava atmak için o şekilde kalabalığın arasına dalarak bisiklet sürerler siz bundan tedirgin olursunuz, sağına soluna bakmadan oradan oraya, buradan şuraya fırlayan insanları gözlemleyerek bir eliniz frende bisiklet kullanıyorum sanarsınız, elinde bira kutusu yada şişesi her neyse bisiklet süren tipler ile karşılaşmanız mümkündür, bir yandan içer diğer yandan sürerler!

Size de geçmiş olsun. Allah cümlemize sabır versin!

@Erdal YILMAZ

Saydığınız tipler, bir bitseler, daha doğrusu düzelseler, ülke ve millet olarak şaha kalkar, Mars'a bile gidecek hale geliriz 5 yılda. O günleri görebiliriz umarım.

Haftasonu kiz arkadasim da bir bisikletli cocuga carpti. Gitmis belediyenin kiralik bisikletlerinden kiralayip altina vermisler, cocuk uzerinde zor duruyor zaten buyuk geliyor. Denge problemi falan da var belli. Kiz arkadasimla arkali onlu gidiyoruz. 8 cize cize ilerleyen cocugun yanindan gectim, tempomu biraz arttirdim ki arkamdan tangir tungur sesler geldi. Basimdan asagi kaynar sular dokuldu, aklima bi cocuk geliyor, bi kiz arkadasim geliyor.

Hemen dondum. Kiz arkadasim durmus, kiralik bisiklet yerde, cocugu yerden kaldiriyor. Akli evvel velet, ben yanindan gectikten hemen sonra ne sagina, ne soluna bakmadan bisiklet yolunda U donus yapmaya karar vermis, o sirada tam onu sollamak icin temposunu arttiran kiz arkadasim duramiyor, gobekten girmis, yandan vurunca da cocuk dusmus. Bereket cocukta birsey yok, belediyenin kiralik bisikleti zaten dokuluyor, kiz arkadasimin bisikletinde de gorunurde birsey yok, sadece zincir atmis. Hersey yolunda yani.

Ama yolunda olmayadabilirdi. O bisikletleri kiralamak icin kredi karti lazim, cocugun kredi karti olamaz, bir yetiskinin kiralayip buna vermis olmasi lazim. Hangi yetiskin kucucuk cocuga bu bisikleti verir? Hic mi dusunmez o cocugun o bisikletle kendisine ve cevredeki diger bisikletlilere bir tehdit olacagini? Ya ters dusseydi? Kask yok, birsey yok. Ya istenmeyen bir zarar gorseydi, aptalca kullanimi yuzunden (aptalca da denemez, kucuk cocuk iste, ne anlar bisiklet yolundan)

Bunlarla nasil mucadele edecegiz bilemiyorum. Daha anlatacak cok sey var da.. neyse.

Öncelikle geçmiş olsun diliyorum sizi ve sizi destekleyici yorum yapan arkadaşlarımı teessüf ediyorum . Öncelikle oradaki çoçuğun ana ve babasını için peşin hüküm vermeden önce kendinizi yargılayın. Yaşlı teyzemin dediği gibi sahil şeridi bisiklet yolları gezinti ve seyirlik yollardır Hız amaçlı değildir "benim tempom bu" açıklamanız ne yazık'ki yeterli değil . Kendinizi test etmek performans artırmak istiyorsanız kendinize uygun rota bulmaktan başka çare ne yazık ki yok .

Biz de zamanında çocuk olduk, çocukken bisiklete de bindik. Adı üstünde ÇOCUK!!!
Büyükler olarak bizim daha da çok her şeyden çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuğu olanlar bilir, oyun oynayan çocuk etrafını zerre fark etmez, hayal gücünün de etkisiyle o bisiklet onun için kimbilir ne olur...

O yüzden çocuk gördüğünüzde pedala değil frene basın....

Konu içerisindeki diğer yorumları okuduğumda hakikaten kanım dondu bir ufaklığa çarptığını marifetmiş gibi anlatmak gerçekten çok acı. Bisikletini durdurmak birisine yol vermek veya geçmesini beklemek acizlik veya amatörlük değildir . Yayalara ve araçlara biz saygı duymazsak onlardan bize duymasını beklemek abes olacaktır. İzmir'deki bisiklet yolları neredeyse sahil şeridi ile iç içedir o güzergahlardan gidiyorsam pedalımı kitlemem ,20-25 km hızın üzerine çıkmam ,müzik dinlemem, sürekli ileriye bakarım çünkü nereden neyin geleceği çok belirsiz bir köpekte atlayabiliyor veya 3-5 yaşında çoçuklarda . Yola atlayan çoçukları geçerken uyarırım abicim dikkat et diye o anki irkilme uyarılma hissini kelimelerle anlatılmaz gözlerinizle şahit olmanız gerekir o çoçuğun oradan bisiklet geçebilceğinden haberi yoktu ama bir daha geçmek istediğinde belki benim uyarım aklına gelecektir belkide bir bisikletli kendisine çarptığı için sürekli bisikletleri tehlike olarak da görebilir.

Gelişmiş değil...Gelişmekte olan bir ülkeyiz..Birseyler yaparken 'insanlardan fazla birsey beklemeyin' sorunları en aza indiricek sekilde hareket edin..Gerisini dert etmeyin..Olacagı varsa olur+Gecmiş olur denilir..
1 Hafta önce bisiklet yolunda bende carptım Türbanlıya..birden döndü..Yapıcak bişey yok..Carpa carpa gelişicek ögrenicekler..kolay gelsin

Geri