SerdarCYCoo2Bursa
Jiroskopik Kararlılık
- Tepki
- 3.367
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Pinarello
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ben carrarocuyum kardesim beni ise karistirma. Bende sizin çeteden sayilirim. Ama jantlar orjinal zipp o konuda bi sikinti var.
Bak, o kadar yazı yazdım (benden önce de çok yazanlar olmuştur ) .. SCOTT, Trek, Pinarello, Cérvelo, Merida, Vs eminim benim bildiğimden fazlasını biliyorsundur..Bu markaların hepsi Singapur, Taiwan, Tayland gibi Güney Doğu Asya ülkelerinde üretim yapıyor. Sadece bisiklet konusunda +50 den fazla firma vardır bazı markalara bazı üretimleri ya da hepsini yapan..Ben bu firmalar adına üretim yapan Firmadan aldım diyorum anlıyor musun(Z)? Bu firma her bir markayı üretmiyor. Adam basıyor parayı, oha çok gidiyor, durun bi diyor, maliyet hesabı yapıyor işine gelen ülkede ürettiriyor. Nasıl ki Salcano wienman a yaptırıyorsa, nasıl ki Trek taiwanda üretim yaptırıyorsa vs vs ve bu onları sahte yapmıyorsa bu da öyle.. Mesela evimde 2 tane Vestel TV var smart .. daha evlendiğimin senesi dolmadı , beyinleri yandı. Servis geldi, açarken gördüm, iç devre panelleri LG (😱) sadece dış plastik kabuğu Manisa .. Bu arada LG ama made in CHINA 🤔 Bangır bangır yerli ve milli zihniyetinde reklam yapan bir firma Vestel.. Ki Altay tankı (GKore), atak helikopteri(italy), falan filan.. Tuzla piyade okulunda 3 haftalık harita kursum varken daha ne yerli ve milli şeyler gördüm ne 😌 anlardın ya, 7 yıl sözleşmeli subaylık geçmişim de var, açtırma askerlik anılarımı şimdi 😁
Mevzu özetle şu, sen zipp ini araya sağlayıcı,tedarikçi, distribütörü,etiketini,ambalajını alırsan 100 bin TL ye alırsın, binersin.. Yanında bir de 5-10 Gr yağını itelerler (😁) yukarıdaki arkadaş gibi, belki sen de almışsındır, neyse,zannedersin ki lordsun ,hatta zipp i dolandırdığını, jantı ucuza getirdiğini düşünür,sevinirsin, Ben de bu farktan gol yememek için madem bu jant güneydoğu asyada üretiliyor, dur bakayım kim yapıyor derim , mail atarım , araştırırım, adamları denemek için önden 3-5 kompenent ya da jant alırım, bakarım adamın ürünleri kalite, sağlam , tamam , alıyorum diye kafama koyarım , bu ürünlerin testinden sonra kadroyu da alırım .. Adam vardır, 500 bin TL öder yılda 2000 km yapmaz, adam vardır retro bisikletle bunların içinden geçer.. Konu neyle nasıl mutlu olduğun ile ilgilidir..Bak sana bir şey daha söyleyeyim, madem zipp ten dem vuruyorsun.. Ben Balıkesir / Erdek liyim. Bursa'da ysşıyorum. Kurbanda falan tatillerde ya da Bursa-Erdek yaparım, hatta konusu da var. Son gittiğimde Karacabey çıkışında lastik patladı,arka lastik. yaptım, hava basarken, pompamın mili çıktı hava basarken, malum , yol bisikleti ekipmanı olunca biraz hafif ve küçük ,işlevi de ona göre oluyor.. Bandırma ya kadar yol boş, benzinliklerde bile tek adam bırakmışlar ve benzinliklere entegre lastikçi jantçı ara ki bulasın. Bayramın ilk günü.. Arife olsa amenna.. Diyorum ki Allah ım ya bandırmada da kimse olmazsa? Neredyse ağzımla hava basacağım , sıfır hava .. Bu arada mesafe 50 km ha, az buz değil.. Ve lastik üstünde gidiyorum ve ayakta (öne eğilerek ) gidiyorum ki arka janta lastiğe zarar gelmesin.. Sabahın 7 si.. babamı arasam gelse alsa en a 2 saat.. Neyse vardım bandırma ya,buldum bir lastikçi-motorsiklet tamircisi Allah tarafından ,adam bana bir tane lastik sibop aparatı verdi, bendeki presta, normal tip siboplar için olan pompaları çeviriyor, Elini ayağına sarıldım abinin, 2 paket sigara dedim, eyvallah ettim, çıktım, hava basa basa vardım erdeğe, o gün var ya ya ruble, ya jant, ya teller, ya jant elimde kalacak diye bekliyorum. lastiği mastiği geçtim zaten..Lastiği eze eze gidiyorum.. İnanır mısın , 3-4 tel köküne düzeltme yaptık erdekte bir abi var tanıdık, bayram sabahı zorla kaldırdım.. Bu kadar.. Yukarıdaki mesajların birinde dedim, irice biriyim de.. zargana gibi olsam zaten koymazdı.. Neticede, bu bisiklet gönül işi.. Beni bozmaya çalışan olursa , misliyle karşılık vermekten çekinmiyorum..(askeriyeden kalma)kötü bir huy ama bazen misliyle karşılık vermek güzel oluyor 😄 sen de af buyur eğer kırıcı olduysam 👍
Ve madem konu tatlıya bağlandı, aleni şekilde, açık açık , tesise ve ürettikleri ürünlere ait içeriklerde görselleri ve testleri paylaşmakta geri durmayan bu kardeşlerimize ait birkaç resimleri de paylaşmamda sakınca yoktur
Son düzenleme: