Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahte mi?

Ben carrarocuyum kardesim beni ise karistirma. Bende sizin çeteden sayilirim. Ama jantlar orjinal zipp o konuda bi sikinti var.

Bak, o kadar yazı yazdım (benden önce de çok yazanlar olmuştur ) .. SCOTT, Trek, Pinarello, Cérvelo, Merida, Vs eminim benim bildiğimden fazlasını biliyorsundur..Bu markaların hepsi Singapur, Taiwan, Tayland gibi Güney Doğu Asya ülkelerinde üretim yapıyor. Sadece bisiklet konusunda +50 den fazla firma vardır bazı markalara bazı üretimleri ya da hepsini yapan..Ben bu firmalar adına üretim yapan Firmadan aldım diyorum anlıyor musun(Z)? Bu firma her bir markayı üretmiyor. Adam basıyor parayı, oha çok gidiyor, durun bi diyor, maliyet hesabı yapıyor işine gelen ülkede ürettiriyor. Nasıl ki Salcano wienman a yaptırıyorsa, nasıl ki Trek taiwanda üretim yaptırıyorsa vs vs ve bu onları sahte yapmıyorsa bu da öyle.. Mesela evimde 2 tane Vestel TV var smart .. daha evlendiğimin senesi dolmadı , beyinleri yandı. Servis geldi, açarken gördüm, iç devre panelleri LG (😱) sadece dış plastik kabuğu Manisa .. Bu arada LG ama made in CHINA 🤔 Bangır bangır yerli ve milli zihniyetinde reklam yapan bir firma Vestel.. Ki Altay tankı (GKore), atak helikopteri(italy), falan filan.. Tuzla piyade okulunda 3 haftalık harita kursum varken daha ne yerli ve milli şeyler gördüm ne 😌 anlardın ya, 7 yıl sözleşmeli subaylık geçmişim de var, açtırma askerlik anılarımı şimdi 😁

Mevzu özetle şu, sen zipp ini araya sağlayıcı,tedarikçi, distribütörü,etiketini,ambalajını alırsan 100 bin TL ye alırsın, binersin.. Yanında bir de 5-10 Gr yağını itelerler (😁) yukarıdaki arkadaş gibi, belki sen de almışsındır, neyse,zannedersin ki lordsun ,hatta zipp i dolandırdığını, jantı ucuza getirdiğini düşünür,sevinirsin, Ben de bu farktan gol yememek için madem bu jant güneydoğu asyada üretiliyor, dur bakayım kim yapıyor derim , mail atarım , araştırırım, adamları denemek için önden 3-5 kompenent ya da jant alırım, bakarım adamın ürünleri kalite, sağlam , tamam , alıyorum diye kafama koyarım , bu ürünlerin testinden sonra kadroyu da alırım .. Adam vardır, 500 bin TL öder yılda 2000 km yapmaz, adam vardır retro bisikletle bunların içinden geçer.. Konu neyle nasıl mutlu olduğun ile ilgilidir..Bak sana bir şey daha söyleyeyim, madem zipp ten dem vuruyorsun.. Ben Balıkesir / Erdek liyim. Bursa'da ysşıyorum. Kurbanda falan tatillerde ya da Bursa-Erdek yaparım, hatta konusu da var. Son gittiğimde Karacabey çıkışında lastik patladı,arka lastik. yaptım, hava basarken, pompamın mili çıktı hava basarken, malum , yol bisikleti ekipmanı olunca biraz hafif ve küçük ,işlevi de ona göre oluyor.. Bandırma ya kadar yol boş, benzinliklerde bile tek adam bırakmışlar ve benzinliklere entegre lastikçi jantçı ara ki bulasın. Bayramın ilk günü.. Arife olsa amenna.. Diyorum ki Allah ım ya bandırmada da kimse olmazsa? Neredyse ağzımla hava basacağım , sıfır hava .. Bu arada mesafe 50 km ha, az buz değil.. Ve lastik üstünde gidiyorum ve ayakta (öne eğilerek ) gidiyorum ki arka janta lastiğe zarar gelmesin.. Sabahın 7 si.. babamı arasam gelse alsa en a 2 saat.. Neyse vardım bandırma ya,buldum bir lastikçi-motorsiklet tamircisi Allah tarafından ,adam bana bir tane lastik sibop aparatı verdi, bendeki presta, normal tip siboplar için olan pompaları çeviriyor, Elini ayağına sarıldım abinin, 2 paket sigara dedim, eyvallah ettim, çıktım, hava basa basa vardım erdeğe, o gün var ya ya ruble, ya jant, ya teller, ya jant elimde kalacak diye bekliyorum. lastiği mastiği geçtim zaten..Lastiği eze eze gidiyorum.. İnanır mısın , 3-4 tel köküne düzeltme yaptık erdekte bir abi var tanıdık, bayram sabahı zorla kaldırdım.. Bu kadar.. Yukarıdaki mesajların birinde dedim, irice biriyim de.. zargana gibi olsam zaten koymazdı.. Neticede, bu bisiklet gönül işi.. Beni bozmaya çalışan olursa , misliyle karşılık vermekten çekinmiyorum..(askeriyeden kalma)kötü bir huy ama bazen misliyle karşılık vermek güzel oluyor 😄 sen de af buyur eğer kırıcı olduysam 👍
Ve madem konu tatlıya bağlandı, aleni şekilde, açık açık , tesise ve ürettikleri ürünlere ait içeriklerde görselleri ve testleri paylaşmakta geri durmayan bu kardeşlerimize ait birkaç resimleri de paylaşmamda sakınca yoktur

_prepayment_Canyon_disc_brake_carbon_frame_road_bike_clean_routing_threaded_BSA_with_integrate...jpgcopy_of_Prepayments_Grevil_Frame_Carbon_Road_Bike_Frames_Bicycle_Frameset_Handlebar_BSA_Concep...jpgIMG-20221020-WA0052.jpgIMG-20221020-WA0082.jpgIMG-20221023-WA0010.jpgIMG-20221020-WA0068.jpg

Son düzenleme:
Scudo
İlk paragraftaki kişilerden sayılmayacaksam (sayılsam da herkesin canı sağolsun) bu konudaki görüşlerimi ifade etmek istiyorum. Belki daha önce etmişimdir ama bulamadım.

AliExpress'te satılan tüm ürünler sahte değil, orijinal ürünler, hatta bazı markaların resmi mağazaları bile var.
Orijinalliği belirleyen ürünün nereden alındığı değil. AliExpress'ten ya da bit pazarından da orijinal ürün alınabilir.
Marka sahibinin üretmediği/ürettirmediği korsan, sahte ya da çakmadır.
Orijinalliği belirleyen kalite de değil.
Mercedes, Tofaş'tan yetki almadan Mercedes kalitesiyle Tofaş üretse, o da sahtedir.
Bir firma, bir marka için de ürettiği ürünü piyasaya o markaların logosunu basarak sürüyorsa bu da korsandır. Hiçbir firma kendi markasının bu şekilde kullanılmasına izin vermez, kendi üreticisi olsa bile. Bir kere kendisi o ürünü satamaz hale gelir, üretici aracı olmadan satacağından fiyat avantajı olduğu için. Sorumluluğunu da üstlenmez.
Çeşitli firmalara kadro üreten bir firmanın tasarım hakkı o firmalara ait olmayan, kendisine ait olan ya da anonim olan modelleri satabilmesinin yolu kendi markasını kullanmak. O zaman "bak XYZ marka Pinarello'ya, Scott'a, şuna buna da kadro üretiyor" diye namı yürür zaten. Bu şekilde başka markaların logolarını basarak sattığında kendi markası bilinir olmaz, hatta gerçek üreticisi bilinmeyen bu ürünlerden alan sonraki alımının aynı kaynaktan aynı kaliteyle geleceğini de bilemez. Her türlü her taraf için sakıncalı bir durum.
Bunlardan dolayı, bence bir üreticinin kadrolarına çeşitli ünlü markaların basılıp satılmasının savunulabilecek bir yanı yok. Bence bunu ajitasyonla, ilgisiz örneklerle savunmaya çalışmak yerine "evet, imitasyon ama hem çok kaliteli, hem fiyat avantajı var. Ben kullanıyorum, -varsa- sattığımın arkasındayım, falanca da kullanıyor, alan herkes memnun" çok daha yere basan söylemler olur.

Bu tartışma bir yana, Sahibinden'deki ilanlara denk gelip merakımdan soruyorum:
- Gerçekten Pinarello'nun sattığı bir kadroyla bu kadrolar arasında yaklaşık ne oranda bir fiyat avantajı var?
- Sahibinden'den satın almak için iletişime geçen biri tüm detayları öğrendikten sonra siparişin gerçekleşme süreci nasıl? Alıcı belli bir oranda ödeme yapıp ürün gelince tamamını mı ödüyor?
- Ticari sır değilse, gerçekleşen satış var mı?

Hocam öncelikle sizi sever sayarım, kibarlığınız, bilginiz, üslubunuz olsun, ilgili ilgisiz konularda yazdığınız mesajlara onay , beğeni cevap vermesem de okurum. Daha önce yazdığım mesajları tekrarlamak istemiyorum , idrak eşiğinizin farkındayım .. son paragraftan önceki cümlelere ve son paragrafa dair kaba ve kısa şekilde izah yapmak isterim...

Dedim ya , karbon kadro ve kompenent arayışına girdim , firmalara mağazalara yazıyorum. Bütçem belli.. (daha doğrusu bisiklet isterse nükleer çekirdekli olsun, edeceği bedel belli) Tomarla para vermek istemiyorum ama karbon bir bisikletim de olsun istiyorum. Allah ın salcanosu na bile kadro talebinde bulundum, servis üzerinden, yedek parça gibi getirtir miyiz gibisinden, yok abi.. İlla set olacakmış (jant , fren/vites grubu) servis de ana yetkili bayi de böyle cevap verdi. Dedim böyle olmayacak.. Sonra baktım herkes, tüm markalar Asya da takılıyor.. Sorayım , soruşturayım.. 3-4 firma buldum , yazdım, 1 tanesi sallamadı. 2 tanesi izin vermedi ya da benden kurumsal firma, dükkan/mağaza yetkilisi olduğuma dair bir kaç belge istedi.. Tabi yok.. sonra niyetimi belli ettim, denemek istiyorum.. yol şartlarımız şöyle, yıllık bisiklet ortalama yapabileceğim km potansiyelim böyle, boy/kilo oranım falan derken en basitinden gidon, gidon boğazı , sele borusu , göbek tavsiye ettiler..defalarca kırılır mı bozulur mu garanti süreci ne? Gerçekten üretici misiniz? Al-satçı mısınız ? Gibi gibi sorular sıralarken , adam araya girdi, bir dk dedi ( madem bu kadar kılsın 😁) biz normalde Güneydoğu Asya, Latin Amerika ve orta doğu bayilerine markalar adına üretim yapıyoruz.. Sen de bize pazar yaratmak ister misin? Madem biraz birşeyler biliyorsun gibi bir konuşma geçti... Neticede aldım kullanıyorum .. Türkiye de 6 çift jant seti, 2 kadro satışım oldu.. İrtibat için özelden no paylaşırım.. Yani çok çok özet hali böyle .. piyasa serbest piyasa.. kimse kimseye dayatma yapmıyor şunu kullan bunu kullanma diye..İsteyen alır biner istemeyen almaz ya da orjinal diye alayım der.. Bu kimse tarafından kontrol edilemez.. Benim yaptığım da biraz kumar işi gibiydi.. Ben memnunum hatta kırılsa bile imkanım varsa yine bu firmadan ürün alırım..

Tabi herkesin renk tercihleri, jant ya da kadro profil ölçüleri , Fren tipi talebi vs farklı olacağından ürünler çok spesifikleşiyor.. Bu yüzden 10 larca kombinasyon doğuyor.. En doğrusu sizin talebinize göre bir data oluşturulup o şekilde üretime geçiriyorlar. Ürün bedelleri genelde pazarda aktif olarak satılan ürünlerin yarı fiyatı oluyor.. Kadro setler 2 senedir 1750-1900 dolar gibi ama bizde ekonominin çivisi çıktığı için, dünkü 1750 dolarlık kadro set 48 bin iken bu sabah 51000 olabilir .. Ürünün üretimi,kadro kurutulması kargoya hazırlığı vs derken 2-2.5 ay kadar olabiliyor. Ben kadroyu alırken pandemi patladı, 4 ay sonra teslim aldım.. Teslim olana kadar , siz parama çöktünüz, uluslararası dolandırıcılık şirketi haline gelmişsiniz gibi (tabi size nazik halini yazıyorum 😅) mailler döşerken , kargo sorunları, tedarik sevkiyat mevzularından takip no geç attılar.. neyse gelince biraz yazdıklarımdan utandım ama neticede söylediğim gibi, herkes nasıl istiyorsa öyle bir bisiklete binsin.. Kazasız belasız sürsün..

Altta da müşteri dönüşlerinde bazılarını bana atmıştı ilgili arkadaş , fazlası da var ama şimdilik yeterlidir diye düşünüyorum..Zaten bu saatten sonra da gerek yok..

Dosyalar

• IMG-20221206-WA0001.jpg
    IMG-20221206-WA0001.jpg
    62 KB · Okunma: 44
  • IMG-20221206-WA0015.jpg
    IMG-20221206-WA0015.jpg
    50,9 KB · Okunma: 45
  • IMG-20221206-WA0023.jpg
    IMG-20221206-WA0023.jpg
    116,9 KB · Okunma: 42
  • IMG-20221206-WA0010.jpg
    IMG-20221206-WA0010.jpg
    151,8 KB · Okunma: 40
Son düzenleme:
Pinarello trek vb gibi firmalarin taiwanda uretim yaptigi gibi bir seyi nasil söylüyorsunuz anlam veremiyorum dogrusu. Adamlar kadrolari tasarlarken rüzgar tüneli dahil bir dünya arge calismasi yaparak üretim yapiyorlar. Bunlarin replikalarini ureten firmalar ise tasarimlarini sadece kopyaliyorlar. Proteam takimlarina hersene yüzlerce bisjklet yapip veriyorlar ve neredeyse hepsinin uretimi handmade yani el yapimi. Pinarellonun fabrikasi italya dolomitede trek scott abdde canyon almanyada. Tamam replika daha ucuz dogrudur ama yanlis bilgi vermeyin millete. Orjinal zipp jant alan bir 2kati para veriyor dogrudur. Ama orjinal zipp kullanan biri jantini keyfe keder kirsa bile gidip bir telefonla yenisini aliyor para vermeden. Replika kullanan biri janti kirdigi zaman avcunu yaliyor malesef.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Pinarello trek vb gibi firmalarin taiwanda uretim yaptigi gibi bir seyi nasil söylüyorsunuz anlam veremiyorum dogrusu. Adamlar kadrolari tasarlarken rüzgar tüneli dahil bir dünya arge calismasi yaparak üretim yapiyorlar. Bunlarin replikalarini ureten firmalar ise tasarimlarini sadece kopyaliyorlar. Proteam takimlarina hersene yüzlerce bisjklet yapip veriyorlar ve neredeyse hepsinin uretimi handmade yani el yapimi. Pinarellonun fabrikasi italya dolomitede trek scott abdde canyon almanyada. Tamam replika daha ucuz dogrudur ama yanlis bilgi vermeyin millete. Orjinal zipp jant alan bir 2kati para veriyor dogrudur. Ama orjinal zipp kullanan biri jantini keyfe keder kirsa bile gidip bir telefonla yenisini aliyor para vermeden. Replika kullanan biri janti kirdigi zaman avcunu yaliyor malesef.

Yahu 😅 yazmaktan bıkmadım sen hala neyi anlatıyorsun? Kime ne yanlış bilgi veriyorum? Her mesajımda ispat sunuyorum. Daha dün sram gxp orta göbek aldım eşşek gibi büyük harflerle Taiwan üretimi olduğu yazıyor üstünde.. hani USA malıydı? Look kaller, bisikletler falan var.. tunusta fabrikası var mesela.. Şimdi senin bisikletindeki look pedallar tunusia yapımı olsa, ne diyeceksin? Dechatlon da bile iç lastik , kask al, çin malı.. Hem de vasat bir kalitede.. Ben de diyorum ki bu firma kendisine ve üstüne bastığı markalara karşı güvenmese böyle rahat olamaz.. Vallaha blog ders gibi, 2-3 gündür size laf anlatmaktan (anlarsınız diye) bisikletin üstünde yakmadığım kalorileri yaktım. 😁

Yahu 😅 yazmaktan bıkmadım sen hala neyi anlatıyorsun? Kime ne yanlış bilgi veriyorum? Her mesajımda ispat sunuyorum. Daha dün sram gxp orta göbek aldım eşşek gibi büyük harflerle Taiwan üretimi olduğu yazıyor üstünde.. hani USA malıydı? Look kaller, bisikletler falan var.. tunusta fabrikası var mesela.. Şimdi senin bisikletindeki look pedallar tunusia yapımı olsa, ne diyeceksin? Dechatlon da bile iç lastik , kask al, çin malı.. Hem de vasat bir kalitede.. Ben de diyorum ki bu firma kendisine ve üstüne bastığı markalara karşı güvenmese böyle rahat olamaz.. Vallaha blog ders gibi, 2-3 gündür size laf anlatmaktan (anlarsınız diye) bisikletin üstünde yakmadığım kalorileri yaktım. 😁
Degisik bir arkadassin gercekten güle güle kullan replikalarini ama orjinal alan insanlarada enayi muamelesi yapma.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Şimdi,bu orjinal mi? Eğer orjinalse, Dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğü için meydana gelen rüzgarlardan etkilenmeden, taşıdığı su ya da sıvı ya da (2. Suluğumda kullanırım) protein bar taşırken, lezzeti ve besleyiciliği artar mı? Bazen alyan ve lastik tamir kiti vs de koyarım, bunları taşırken, lastik patlama, fren ya da sele ya da gidon civatalarının sıkı kalma ihtimalini düşürür mü? Öte yandan, orjinal değilse şayet; günahı var mıdır? Kullanmak caiz midir? Buradan bir sonuç alamazsam, konuyu diyanete taşımayı düşünüyorum...

İçecek sıvı taşınmayacaksa sorun olmaz bence. Lakin bu tür ürünlerde üreticinin kanserojen hammadde kullanıp kullanmadığdan, özellikle Çin'de üretilen replika/sahte ürünler için emin olamazsınız. Bisiklet üzerinde taşıdığınız ve gün boyu Güneş ışınlarına maruz kalabilen bir matara için önemli bir husus bu.

Birçok tanınmış büyük firma ucuz işçilik nedeni ile, kendi ülke standartlarına uygun olarak asya ülkelerinde üretim yaptırıyor. Mesela Toyota, Japon markası ama Türkiyede üretim yapılıyor, Türkiyede üretilmeside o markayı Türk malı yapmıyor gibi.. Bir başka örnek Trek..

Screenshot 2023-12-09 at 10-48-30 Are trek still makes in usa - Google'da Ara.png

Degisik bir arkadassin gercekten güle güle kullan replikalarini ama orjinal alan insanlarada enayi muamelesi yapma.

Sana da mutluluklar orjinallerinle , çok orjinal adamsın..cem yılmaz ın "kesin ip var" esprisine konu olan adam sen olabilir misin 😁

Birçok tanınmış büyük firma ucuz işçilik nedeni ile, kendi ülke standartlarına uygun olarak asya ülkelerinde üretim yaptırıyor. Mesela Toyota, Japon markası ama Türkiyede üretim yapılıyor, Türkiyede üretilmeside o markayı Türk malı yapmıyor gibi.. Bir başka örnek Trek..

312575 dosyayı görüntüle
Castellinin cogu urununde made in turkey yaziyor mesela :) ama castelli bir italyan markasi. Dogrudur.

Castellinin cogu urununde made in turkey yaziyor mesela :) ama castelli bir italyan markasi. Dogrudur.
Evet genelde öyle. Ben yurtdışındayım. Burada X, Y yada Z gibi tanınmış markaların etiketine bakıyorum Made in Turkey yazıyor.. :)

312575 dosyayı görüntüle

Bu fabrikadan Trek alanların vay haline abi.. hele bu forumun bu konusuna düşmeyegörsünler 😁

Hemen Castelli'ye mail atıp Türkiye'de kime ürettirdiklerini sorcam. Sonra iletişime geçip "abi lütfen üzerine Castelli yazın, benim için şekilcilik kaliteden daha önemli, insanlar mutlaka Castelli giydiğimi görmeli" dicem

Hemen Castelli'ye mail atıp Türkiye'de kime ürettirdiklerini sorcam. Sonra iletişime geçip "abi lütfen üzerine Castelli yazın, benim için şekilcilik kaliteden daha önemli, insanlar mutlaka Castelli giydiğimi görmeli" dicem

Beklerim senden 😁

1627948948256_2.jpg
T1100_1K_Dogma_F_Frame_Carbon_Road_Bike_Frames_Bicycle_Frameset__1679331518172_0.jpeg

Taklitlerimizden sakının.. taklitçiler türedi bu ara beyler .. 😁

NOT: Ürünlerimiz bim ya da türevlerinde bulunmamaktadır..

Son düzenleme:
Bike&outdoor dan hg400 11-28 ruble satın aldım shimano nun çok fazla sahte ürünü piyasada kol gezdiğini bildiğim için shimano acp doğrulama aracını indirdim uyarı verdi şimdi bu ürünün kesinlikle orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Orasi shimano service center'dir ve o sekilde sahte bir urun satma olasiligi sifirdir. 3-5 kurus fazla kazancin pesinde kosacak kisiler degillerdir.
Bahsettiginiz ambalaj ise shimano'nun kullandigi yeni ambalaj stili.

Zaten taklit bir urun yapmak isteyen kisi boyle farkli bir tasarima girmez, gider mavi ambalajin aynisini basar.
Kapiş?

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
"Bisikletçi siniri" diye bir şey var valla. Yürüyüş ve dağcılık camiasında böyle muhabbetler hiçbir zaman olmaz.

"Bisikletçi siniri" diye bir şey var valla. Yürüyüş ve dağcılık camiasında böyle muhabbetler hiçbir zaman olmaz.
Yürüyüş her mevsim olur, dağcılık her mevsim yapılır ama bizim sezon kapaniyor yavaş yavaş buralar bu sıralarda fazla bisikletçi siniri yapar . Ayrıca MTB kullanan arkadaşlar biraz daha sakin oluyor bizim gibi yol bisikletcileri trafikle dalas, insanlarla uğraş biraz gergin tipler oluyoruz.

Geri