Scudo Sports

Saigun 34T Ruble Hakkında ?

Paslı Bisiklet

Daimi Üye
Tepki
156
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
Merhabalar,
Shimano Tx-35 aktarıcılı ve 14-28T rubleye sahip ng650 bisikletim var. Shimano'nun 14-34T megarance rublesini almaya niyetlendim, fiyatı 350 lira civarıydı. Daha sonra 150 lira civarına bu ürüne denk geldim. Shimano klonu gibi duruyor. Marka takıntım ya da mükemmel olsun gibi düşüncelerim yok, sadece iş görüp görmeyeceğini merak ediyorum.

Ayrıca Tx-35 aktarıcım 34T dişliye uyumlu mudur? Spec'ine baktığımda max değerin 34T olduğu yazıyor fakat yine de emin olamadım.
Screenshot_20221013_223638.png

Scudo
Bilinen markalar dışında parça alacaksanız daha önce kullanmış birilerinin yorumlarını arayın. Daha bugün youtube'da bir video izledim. Eleman görünüş olarak düzgün yapılmış uygun fiyatlı bir rubleyi shimano sisteme taktı, vites geçişleri rezalet. Dişlilerin özel bir yapısı var ve parçayı o şekilde işleyecebilecek makine parkını kurmak bile çok ciddi yatırım işi.

• Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
Konudan bağımsız sormak istiyorum..
Bu arka aktarıcı olmadan sadece 1. Vites de kullanabilir miyiz?
(link)

• Beğen
150 tl fark için belirsizliği satin alıp sonra bir 300 tl daha vereceksiniz. Bence daha pahalı olur. Markayi hic bilmiyorum ama kaliteli bir tornavida ya da alyan takimı alamadığınız bir paraya ruble hic alınmaması lazım derim. Google 'nın bilmediği markayı burdan bir kullanan çıkacağını da sanmıyorum.

150 tl fark için belirsizliği satin alıp sonra bir 300 tl daha vereceksiniz. Bence daha pahalı olur. Markayi hic bilmiyorum ama kaliteli bir tornavida ya da alyan takimı alamadığınız bir paraya ruble hic alınmaması lazım derim. Google 'nın bilmediği markayı burdan bir kullanan çıkacağını da sanmıyorum.

Bence satıcı Saiguan markasını yanlış yazmış. "Megarange" terimini "magarance" diye yazmasından kendi okuyuşuna göre yazdığı belli.
Saiguan'ın ucuz, pek kaliteli sayılamayacak bileşenleri düzgün ayarlanıp iyi bakıldığında şıkır şıkır çalışıyor, mesela benim çelik Bisan'ımda öyle. Dünya genelinde Shimano, SRAM, Microshift, Campagnolo v.b. bileşenleri kullanamayan ezici çoğunluğun bisikletlerinde bu ve benzeri markaların ürünleri var.
(link)
(link)

• Beğen
Saiguan kötü bir marka değil ancak internet sitesinde yazılanlar gönderilmiyor genelde kendim yaşadım. Markasız, isimsiz ürün gönderebiliyorlar.

• Beğen
Saiguan kötü bir marka değil ancak internet sitesinde yazılanlar gönderilmiyor genelde kendim yaşadım. Markasız, isimsiz ürün gönderebiliyorlar.

Ne yazık ki bu tür ürünler ünlü bisikletçilerde olmuyor, platformlardan almak zorunda kalıyoruz. Önlem olarak Kartal Bisiklet ve onun yan mağazaları gibi sattığından başka ürün göndermekle ünlü mağazalardan alışveriş yapmamak lazım. Sadece Saiguan için değil, alınan tüm ürünlerde marka farklıysa, sahte şüphesi varsa, markasız ürünün o markaya ait olduğu şüpheliyse iade edilmeli.

Yorumlara bakmak ve ürünlere yorum yapmak da önemli. Bunun iyi işlemesi için de özellikle HepsiBurada gibi platformlar satıcının yanlış ürün göndermesine dair yorumlara engel olmaktan vazgeçmeli. Gerekçeleri haklı olabilir, "yorum ürüne ait olmalı, ürün yanlış geldiyse bu yorum o ürüne ait değil" diyorlar ama o zaman firma için yorum yapılabilme özelliği getirilmeli yoksa bu tür firmalar aynı tarzda çalışmaya devam edebilecekler.

Saiguan'a laf ettirmem. Fiyat/performans kralıdır.

Teşekkürler dostlar...

Geri