Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano Assos 29 Olympic | Saint Set Özel Toplanmıştır

T

TeknoBus

Silinmiş hesap
Kadro Model/Tip
Salcano Assos 29
Bisiklet Marka
Salcano
Maşa
Magura TS6
Bisiklet Model
MTB
Kadro Boyu (inç/cm)
17.5
Ön Aktarıcı
Shimano Saint
Jant Boyu
29 Jant
Arka Aktarıcı
Shimano Saint
Aynakol
Shimano Saint
Fren Sistemi
Hidrolik Disk
Türü
Ön Amortisörlü
Çekiş Sistemi
1 x 11
Garanti Durumu
Garantisi Yok
Vites Kolları
Shimano Saint
Ruble
Deore XT 1x10
Zincir
HGX HG-54
Gidon
Ritchley Pro Carbon
Sele
Ism PM 2.0
Jant Seti
Mavic Crossride Light
Lastikler
Schwalbe Marathon Plus Tour 700x40
Ağırlık
10
Materyal
Karbon
Bulunduğu Şehir
İzmir
Kargo Seçenekleri
Elden Teslim
Fiyat
26500
Kullanım Süresi
5 ay
Durumu
İkinci El
İletişim
05078098561
Bisikleti aldığım değerli beyefendi özel olarak toplamıştır. Bisikletin kadrosu Fabrice Mels'in 2014 yılında şampiyon olduğu kadro ile aynıdır. Salcano sitesinde satılan bisiklet değildir, parçaları üst düzeydir. Yaklaşık 10 küsür kg'dır. Bisikletin ilk sahibi beyefendi toplam 100km binip depoda güneş görmeyen bir yerde saklamış. Ben ise Aralık ayında satın aldım. Toplamda 1000km kullandım. Bisikleti genel olarak Urla'da kullandım, yağmur yağdığı zaman kapalı alana çektim. Karbon kadrosu benden önce de çok güneş görmediği için UV korumalı cilası kalkmamıştır. 2014-2015 Malatya Başbakanlık Bisiklet Yarışları birincisiyim, bindiğim bisiklete değer vererek bakarım. Bisiklete en son 07.06.2022 tarihinde resmi Shimano Service Center olan bisiklet.com'da bakım yapılmıştır. Bisikletin maşasında Silikon Gres, göbeklerinde Beyaz Gres kullanılmıştır. Bakımı için her bir parçasının fabrikası ne öneriyorsa o malzemelerle bakımı yapılmıştır. Kadrosunda ufak tefek çizikler olup karbon kırığı, çatlağı veya tamiri söz konusu değildir. Bisiklet ile Downhill yapılmamıştır, tekerleri inceltip genel olarak asfalt uzun yolda sürdüm. Sorunsuz bir bisiklettir.

20220607_200735.jpg20220607_200819.jpg20220607_200543.jpg20220607_200240(0).jpg20220607_200621.jpg20220607_200615.jpg20220607_200720.jpg

Lastikler

Bisikletin üzerinde Mavic Crossride Light 2x2.25 teker bulunmaktaydı. Bunları alabileceğiniz en dayanıklı teker olan Schwalbe Marathon Plus Tour 700x40 model tekerden taktım. Hem araziye girebiliyorum hem de daha ince olması ve deseni sayesinde uzun yolda akıcı gidebiliyorum. Schwalbe tekerler yaklaşık 11 Ocak tarihinde alındı. Yaklaşık 800km sürüldü. Yepyeni tekerdir.

Jant Seti ve Göbek

Ön ve arka jantlar Mavic Crossride Light serisidir. Hub sesi oldukça yüksek olup kaliteli Mavic göbek kullanılmıştır. Ön teker sokma millidir. Ön teker sokma millidir.

Maşa

Bisiklette Magura TS6 Havalı Maşa kullanılmıştır. Magura maşa şuan bakımını en kolay olan havalı maşadır. Magura yağlama sistemi olarak kullandıkları yağın miktarını azaltarak Gres sistemine geçmiştir. Bu yüzden herhangi bir yağ sızması veya patlama sorunu yaratmamaktadır. Maşanızı Silikon Gres kullanarak yağlayıp rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz. Ağırlığınıza göre hava basabileceğiniz sertlik ayarı bulunmaktadır. Maşa sokma millidir.

Arka Aktarıcı

Bisiklet üzerinde Shimano Saint set bulunmaktadır. 1x10'lu sistemdir. Fren hariç bütün parçalar Saint'tir. Arka aktarıcı Shimano Saint M820 modeldir. Bulabileceğiniz en sağlam ve kararlı vites sistemidir. MTB için tasarlanan kısa bacaklı ve kilitlenebilir modeldir.

Ruble

Ruble Shimano XT CS-M771 10-Vites 11-36T rubledir. XT Rubleler 32-34T oluyor genelde, 36T takıldığı için yokuşlarda daha rahat çıkmanızı sağlıyor.

TEKNOLOJİ:

Hg :
Özel olarak tasarlanan HYPERGLIDE dişlilerdeki özel olarak yarlaştirilmiş vites değşim rampaları ve dişli profilleri vites değişim sırasında daha iyi zincir kontrolü sağlar. Sonuç hızlı ve kontrollü index vites değişimidir.Mtb 10 vites sistem için geliştirilen hg kaset dişli son derece verimli vites değişimi sağlamak kapsamlı bir optimizasyondan geçirilmiştir.Ayrıca xtr için 3 parçalı alımınyum alaşım dişli taşıyıcılar ve 5 titanyum alaşım düşük dişli kullanılarak daha fazla hafiflik ve rijidite elde edilmiştir.

Dyna- Sys : Shimano dağ bisikletleri için tamamen yeni bir dişli sistemi teknolojisidir.Dyna-sysbu teknoloji ile 10 vitesli bir kaset dişli kullanmaktadır.fakat bu yeni sistemintek özelliği bu değildir.Önemli özellik sürücü için gerçek ilave avantajlar yaratan tamamen yeniden tasarlanmış dişli sistemidir.Daha akıcı vites değişim performansı ve artırılmış güç aktarımı için daha yakın dişli oranları kullanılmasıyla ilgilidir.Verim ve dayanıklılığı artıran ideal dişli kombinasyonlarıyla ilgilidir.Bu sistem her sitilde sürücü için daha dengeli bir dişli sistemi sunar.

Orta Göbek

Orta göbek yine Shimano Saint SM-BB80 modeldir. Hollowtech 2 teknolojisi ile üretilmiştir dileyen araştırabilir. Göbeğin özelliklerini aşağıya yazıyorum.

- Optimize yük dağılımı, verimli güç iletimi, artan sertlik, artan istikrar için daha büyük ve daha geniş dikey yapı
- Hassas rulmanlar sadeleştirilmiş yapısı sayesinde, daha uzun ömürlü
- Yüksek kaliteli hassas rulman

Aynakol

Aynakol yine Shimano Saint serisi FC-M820 170mm kol uzunluklu modelidir. Saint M820 her arazi kullanılabilen bir aynakoldur. Zorlu arazi şartlarına uyumlu bu yenilikçi aynakol downhill ve enduro sürüşleri için vazgeçilmezdir. 3 farklı aynakol dişli seçimi ile maksimum sürüş konforu sağlar. Aks kısmı çeliktir.

Ayrı olarak aynakol kapağı plastik olan çıkarılıp AL7075 Alüminyumdan imal edilen Shimano Saint Aynakol Sol Kolu Sıkma vidası takılmıştır. Fotoğraflarda sarı renkte görülmektedir.

Zincir

Shimano Deore HG54 HGX model zincir takılmıştır. Eski zincirim XT CN-HG95 modeldir. Baklalarının bazıları kırıldığı için değişmiştim ancak XT zinciri de yanında vereceğim.

Pedal

Resimlerde kilitli pedal ile görülüyor ancak Shimano Saint seti bozmamak için son fotoğrafta görülen Shimano Saint PD-MX80 pedal ile vereceğim. Oldukça pahalı bir MTB pedaldır.

Yeni tasarlanmış değiştirilebilir pimler

Uzun sürüş konforu ve pedal çevirme verimliliği için içbükey platform

Ara parça ile ayarlanabilir pim yüksekliği

Krom moly mil ve az bakım gerektiren sızdırmaz yatak kartuşu aksı

Frenler ve Rotor

Diskler Shimano Deore XT SM-RT76 180mm'lik disklerdir. 160mm yerine 180mm kullanıldığı için fren performansı çok iyi. Alacak arkadaş belki balataları 3-4 ay sonra değişirse farkı çok daha iyi anlayacaktır. Diskler dediğim gibi Deore XT kaliteli disklerdir. Frenler ise Shimano Altus BR-M365 modeldir. Yeterli fren performansı sağlamaktadır.

Dosyalar

• 20220607_200735.jpg
    20220607_200735.jpg
    332,7 KB · Okunma: 75
Scudo
Geri