Scudo Sports

salcano cyclocross CYC02 APEX kullanan var mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
(link)

cyclocross ile yol bisikleti arasında gidip geliyorum. hem fiyatı hem disk olması bu bisikleti öne çıkarıyor. kullanan tavsiye edebilecek olan var mı?

teşekkürler

Scudo
Bu bisiklet forumda çok konuşuldu ama alıp kullananı hiç görmedim.
Yol bisikletiyle ile Cyclocross arasında gidip geliyorsanız, kullanım alışkanlığınıza, bisikletten beklentinizi gözden geçirmeniz yararınıza olur.

Forum'dan bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Salcano Merkezi aradım "Mayıs ayı sonunda bayilere ulaştıracağız" dediler. Erzurum Bisiklet Dünyası'ndan Yunus Bey aracılığıyla CYC 02 sipariş ettim.

Bisiklet dün elime geçti. Frenler mekanik disk fren. Jant telleri genelde öyle midir bilmiyorum ama güvenilir gelmedi bana, sürekli akort yapmak gerekiyor heralde. Bu da disk frenle birlikte düşünürsek yolda sahibini üzebilir.

Merhabalar yeni bisikletiniz hayırlı olsun, bu aralar ben de bisiklet almak istiyorum ama cyclocross mu şehir-tur bisikleti mi alacağıma tam karar veremedim? İlerleyen zamanlarda bisiklet hakkında yorumlarınızı yazarsanız benim gibi yeni bisiklet alacaklara çok faydalı olur.

İyi günler.

bu bisikletten alıp, bilgi verebilecek olan var mı acaba?

Ben 2 hafta önce aldım. BB 5 frenler henüz sıkıntılı, ses yapıyor, ayar yapılmasına rağmen lastiklerde bir miktar da sürtünme var gibi. 11-23 kaset de en ufak rampayı bile ayakta gitmenize sebep oluyor. Disk frenden vazgeçip bir de 11-28 kaset ile çok güzel olacak gibi.

• Beğen
Tepkiler: Burak/
@eray çalımlı

öncelikle hayırlı olsun bisikletiniz, kazasız sürüşler dilerim :)

sakıncası yoksa, ne kadara aldınız acaba?

bb5 frenler için iyi şeyler söyleniyor halbuki... niye böyle olmuşki :(

ayrıca v-fren için maşa,kadro uyumlu mu ki?

Genel anlamda memnunsunuz sanırım, kadro için neler düşüyorsunuz peki?

mtb yanına ikinci bisiklet olarak düşünüyorum. ancak safkan yol mu bakınayım yoksa cyclocross mu kararsızım. Bütçem çok değil. geometri, kullanım alanı gibi nedenlerden gönlüm cyclocross sınıfı diyor ancak düşük bütçede salcanodan başka alternatif yok sanırım.

birde eğer çok şey istemiş olmazsam bisikletinizin fotoğraflarını paylaşabilir misiniz acaba? :)

Arkadaşlar bisikleti Sirkeci'de inceleme fırsatım oldu. Ben XRS 030 Apex kullanıyorum. Apex'ten çok memnunum. Bu bisiklette Apex var. Bisiklet görüntü olarak çok güzel. Salcano'nun sitesindeki resimler bence çok başarısız. Bisiklet görüntü itibarıyla güven veriyor.

Arkadaş frenler ile alakalı sıkıntıdan bahsetmiş. Frenler mekanik disk olduğu için balatalar ve rotorlar birbirine alışana kadar her mekanik disk yapar o tür sesler. Ama zamanla ve doğru ayarlamalar ile harika oalcağını düşünüyorum.

Bu tür bisikletlerde yol jantı ve yol göbeği kullanılmıyor daha zorlu arazi şartlarına uygun olmaları için. Bu bisikletin göbekleri X7 idi. jantlar da 29'er diye tabir edilen 29 inç mtb jantı. Yani ben bugün cyclocross alsam bu bisikleti düşünmeden alırdım.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
Müthiş bisiklet.En yakın zamanda ayrıntılı fotoğraflar ve kullanışı hk. yorumlarınızı bekliyoruz.

@Gökhan Ö.

Çok güzel bir bisiklet, güzel bir kilit pedal (M530 tavsiye ederim) ve sele kelepçesi değişirse daha da güzel olur. Güle güle kullanın...

Teşekkürler, sağolun arkadaşlar.
Bisikleti bugün, ayarları yapılması için üst gruplardan anlayan bi arkadaşa bıraktım.
Konu açınca detaylı anlatırım. Salcanonun ürünleri güzelde, kalan hiçbişeyinden memnun kalamadım. Fiyat/performans ürünü yapmasalar müşterisi olmam... neyse...

Pedal olarak deore-xt-m785 aldım. bu üzerindekiler pedal elime ulaşmadığı için öylesine takılmış şeylerdi zaten.

Sele borusu ince. o yüzden alyen vidalı kelepçe bulmakta zorlanabilirim.

Gökhan kardeşim, çok güzel bisiklet güle güle kullan, benim bir sorum var. bisikletin sele borusu yakınlarında bagaj takma delikleri mevcut... arka göbek tarafındaki delikler de mevcut mu? yani bagaj takılabiliyor mu bisiklete...

2. sorum frenlerden memnun musun?

@Kadir.Celik

Fotoğrafta görülüyor aslında... Sram x7 göbekler var. Rulmanlı yani :)

Bisikletin bikaç parçası kutu çıkışı sorunlu çıktı. Onlar düzeltine kadar herhangi bir yorumda incelemede bulunmayı düşünmüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.

Şimdilik soranlara ne "tavsiye ediyorum", ne de " tavsiye etmiyorum" ... sorunlarımın hallolmasına göre belli olacak ne yapacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir.Celik
@Gökhan Ö.

Allah Allah nasıl sorunlu ya?Bana doğru gelmiyor.Sonuçta kurulurken yapılan bir hata değilki bu nasıl kutudan arızalı olur.Çok kötü bir durum.Umarım bisikletiniz en kısa zamanda kullanıma hazır hale gelir...

@emrahozkan

Arka göbek tarafında bagaj takma delikleri yok maalesef. ancak bu şekilde de direkt takılan bagajlar varmış sanırım. ihtiyaç duymadığımdan hiç araştırmadım açıkcası.

Henüz rodaj dönemi bitmedi, 50 km civarı kullandım. balatalar yeni olduğundan hafiften bi sürtme var ancak elixir 3 hidrolikte de yaşamıştım aynı şeyi. frenleme gücünden memnunum ama.

@oksagaslan

dediğim gibi bisikletle ilgili kutu çıkışında bikaç büyük problem yaşadım. o yüzden özellikle fikir belirtmedim. parça parça bikaç konudan bahsettim yukarıki mesajlarımda. ama artık uygun bi zamanda fotoğraflı bi konu açmayı düşünüyorum kısmetse.

Geri