Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

yerli mali yurdun mali:ssrtcbya::srnsml::islik:;) baslangic seviyesi olarak astro 40 la baslamistim gayet severek kullaniyordum:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Merhaba arkadaşalar, Bütçem düşük ikinci el bir bisiklet alacağım. İki ürün arasında kaldım. İstanbulda kullanacağım birisi şu (link)
diğer ise şu (link)
Linkle silinir diye sahibinden ilan numaralarını vereyim ilki:262998124 ikincisi:271508186
Normalde benim için şehir bisikletleri daha uygun gibi ama 300-400 lira bandında pek ürün yok gibi. O yüzden dağ bisikletlerine baktım. Ne dersiniz sizce hangisini seçmeliyim

Ne kullandığınıza bağlı. Üst seviyelerde başka markalara göre çok uygun modeller var. Assos 40 modelleri gibi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@katran
Teşekkürler inceleyeyim. Üst seviyeden maksadınız bütçe olarak sanırım değil mi

@katran Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Önerebileceğiniz bir ürün var mı bu yada buna yakın diyat bandında

Ben aranıza birkaç ay önce katıldım. Şehir içinde günlük işlerimde de kullandığım için şehir bisikleti ile başlangıç yapmak mantıklı geldi. Salcano istanbul 27 v modelini aldım. Şimdiye kadar kış şartları nedeniyle bir seferde en fazla 40 km yol yaptım. Şimdilik bisikletten memnunum. Bu arada bisikleti internetten 900 tl ye aldım. Ama bugün başka bir iş için salcano bayisine uğradığımda alıcıymış gibi fiyatını sordum. En son 1700 tl ye verebileceğini söyledi.

NG650 Bisiklete giriş başlangıç için uygun ,hobi,gezmek için uygun (ELİMİN ALTINDA HEP VARDIR),yağmurlu günlerde,markete,pazara giderken kullanırım,lastıkleri ağır ,bu konu üzerınde durmalı salcano ,yoksa diğer parçaları bisikletin fiyatına göre iyi ,fakat lastıklerin değişmesi dışında başka değişmesi mecbur parça yok bence , değişirse delüx salcano ng 650 olur adı ve gerek yok masrafa salcano ng 650 tavsıyem

• Beğen
Tepkiler: sarii
@uzaklar26
Tavsiyeniz için çok teşekkürler inceleyeyim ürünü

Nerde üretildiğini ve kimin nerde kurduğunu biri bana açıklasın lütfen çoğu kişiden farklı duyumlar bilgiler alıyorum.

@Sabih Bağcı
(link)
SALCANO Bisiklet ve Motorsiklet, Salko Bisiklet adıyla, 1975 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kuruldu. Salko Bisiklet SALCANO markası adı altında 16.000 m2 kapalı alanda Bisiklet ve Motorsiklet üretimini sürdürmektedir. Günlük 600 adet, yıllık 150.000 adeti aşan üretim kapasitesi ile çalışan Salcano Bisiklet üretiminin 100.000 adedini başta İngiltere olmak üzere Hollanda, Almanya, Afrika ve Balkan ülkelerine ihrac etmektedir.

(link)
3-(bence) marka takıntını kenara bırak. trek, specialized, pinarello, cannondale gibi dünya markası olan bisikletler alt seviye kullanıcı için çok önemli bir fark yaratmazken iki kat fiyat çekiyor. sedona, kron, salcano vs. kadro üretimi yapmıyor, taiwan'dan kadro getirtip hazır parçaları monte ediyor hepsi. haliyle markanın anlamı yok, donanım her şey senin için.

@Serkan Mıstınoğlu sağolun cidden sinir bozucu yorumlar alıyordum. Ama şu dünya markalarına sövenleri anlamıyorum onların yaptığı işçilik ve kullanılan kaliteli mal bahsettiği sedona salcano kron da yok. Ben Specialized Allez Comp kullanıyorum kendisi 2 yıllık ama arkadaşımın bu sene alınan kron yol bisikleti gidonda sorun çıkartmışken benim kara şovalyem 2 senedir hiç sorun çıkarmadı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Salcano için görüşüm şudur:

Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Daha evvelden firmanın üretip ihraç ettiği ClaudButler Oxford serisi bisikletten aldım ve oldukça memnundum. Taa ki bisikleti binerken görüp benden isteyen kişi onu satın alana kadar. Üstelik sıfır aleti 400 liraya almıştım ve fazlasıyla karşılıyordu beklentilerimi.

Daha sonra gittim, her ne kadar parçaları ithal olsa da montajı ülkemizde yapilan ve hâli hazırda kullanmakta olduğum Salcano Alanya modelini liste fiyatından baya aşağıya satın aldım. Oldukça da memnunum bisikletten.

Geçen hafta internette Salcano sitesinde kendi bisikletimi incelerken benimkinde stop olmadığını fark ettim.

Durumu izah eden bir e-posta attım ve Cuma sabahı beni Salcano'dan arayıp adresimi istediler.

Pazartesi günü 2016 model Salcano Alanya'da kullandıkları stop lambasını kargoya vereceklerini, Salı ya da Çarşamba günü yetkili serviste ücretsiz montaj yaptırabileceğimi söylediler.

Teşekkür ettim ve kapattım telefonu.

Müşteri Hizmetleri benim gözümde oldukça iyi bir performans sergiledi.

Bu da markanın ürünlerine ve kullanıcısına verdiği önemi göstermekte bana göre.

Ayrıca yaşadığım yerde Salcano oldukça iyi satış yapıyor.

Özellikle İstanbul modeli çok tutuluyor buralarda.

Şu durumda Salcano; ürününün ve müşterisinin ardında duran, fiyat performans ürünleri olan, benim de oldukça memnun olduğum bir marka bana göre.

• Beğen
Tepkiler: engin444
Salcano markası bence TOFAŞ gibi. Yerli olduğu için fiyat iyi, bayii çok, parça bulunabiliyor, ikinci el sirkülasyonu yüksek ama kalite, tasarım gibi zayıf yanları var. Bir de ne olursa olsun hastaları da var :) Benim görüşüm bu. Bisiklete başlamak, bir iki sene sürüp alışmak isteyen beklentisi düşük kullanıcı için tercih edilebilir bence...

Salcano ng450 26 hd bisikletim var. 1-2 sorunu var ama normaldir her bisiklette olabilir. Çok rahat ve kullanişli.

Yerli markaların yabancı markalardan tasarım çaldığı doğru mudur ?

@Javerno Rakamlar,ve sayısal değerlerin,geometrik şekil ve ihtiva ettiği açıların patenti yoktur.Dolayısıyla tasarımlarında.

Daha iyi olacağına inandığım, değer verilmesi gereken bir markadır. Yerli üretim bir bisiklet markasına ülke olarak sahip olmamız gurur vericidir. Lakin bu markayı körü körüne eleştirip bir kenara atmak hak yemekten başka bir şey değildir. Salcano kalite olarak şu an iddialı bir konuma geldi. Bana göre kadro tasarımını da biraz daha iyileştirdiği vakit yollarda çok daha fazla Salcano göreceğimiz nettir. Özellikle yol bisikletlerinde tasarım değişikliği binicileri kendisine çekecektir.

Salcano'yu desteklemeli, eksiklerini ise yapıcı bir şekilde eleştirmeliyiz. Yıkıcı değil.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Salcano, aşamasına bağlı olarak ilginç bir bisiklet. Özellikle giriş ve başlangıç düzeyi ile orta halli genel kitleler için ürettikleri bisikletler bence son derece kaliteli. Kaliteli derken, ödenen paranın karşılığını fazla fazla veriyor diyebilirim.

Bisiklete Salcano City Sport 50 modeli ile başladım. Kadro ve alt düzey komponentlere göre son derece akıcı bir bisikletti. Epey keyfini çıkarmıştım. Satarken de şak diye satmıştım. Şimdi Salcano'nun katlanır Folda modeli var kızım için ondan da memnunum. Kızım da memnun :)

• Beğen
Tepkiler: ender yüksel
Bu spor'a yeni başlayan birisi olarak bisikletin markalarının arasında tek farkın kadro kalitesi müşteri hizmeti ve montaj farkı olduğunu düşünüyorum. Mesela telefondan örnek verelim, Kendi kullandığım telefon general mobile fiyat performans telefonu ve aynı özellikte samsung'u ele alalım arada 200 tl gibi bir fark olduğunu söyliyelim hangisini alırdınız? Bütçeniz varsa elbette samsung alınırdı. General mobil ufak çapta bir fiyat performans telefonu teknik servisi doğru düzgün belkide yoktur. Samsung ise dünyaya açılan bir marka ve teknik servisi tıkır tıkır işlemektedir. Kaldı ki 200 tl farkın sadece marka veya servisi için para vermiyorsun telefonun kaliteli şekilde montajlanmasıda var. Mesela bendeki general mobile şansmıdır bilmiyorum ama şarj soketi bozuldu hoparlor'u patladı telefon döküldü ama iş görüyor mu elbette görür.

Diğer bir husus ise şahsi olarak pahlı bisikletlere karşıyım. Aynı donanım olan ve sadece biraz kadrosu iyi diye binlerce tl parak dökmek israftan başka bir şey değildir yada gösteriştir bunun asla ama asla başka bir ismi yoktur.

Son olarakta eğer sporcu değilseniz ulaşım için arada bir spor yapmak gezmek hobi amaçlı olarak kullanacaksanız dev markalara yönelmenin hiç bir anlamı yoktur kendinize paranıza yazık etmeyin yerli markalar'a yönelin destekte olmuş olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
Geri