Aslına bakacak olursanız bizim üreticilerin kalite ve pazar politika anlayışından kaynaklanıyor bu. Üreticilerimiz maalesef müşteri memnuniyeti konusunda, mamul üretim konusunda kalite anlayışından uzaklar. Bir nevi sat-unut felsefesi var. Hepimiz milliyetçi ve sermayesinin yurt içinde kalmasını isteyen ancak bir o kadar da kaliteyi seven insanlarız. Pek çok hobide de maalesef böyle, bakın insanlar yabancı markaları tercih ediyorlar, sebep onlara olan sevdamız değil aslında verdiğimiz paranın karşılığını gayet iyi almamız. Size bir örnek vermek istiyorum : Başka bir hobimizde, bizzat üreticiye defalarca yalvara yalvara, tasarımlarının değiştirmesini, ürünlerin ağırlığını azaltmasını ve ergonomisine önem vermesini söyledik. Fakat üretici mamulu zaten sattığını ve buna ihtiyacı olmadığını söyledi. O mamulun olduğu hobide, belirli bir seviyeye gelen kimse yerli malını kullanmıyor. Tabii ben ticaret insanı değilim, sadece vatanını, milletini seven, zor para kazanan, kazandığı paranın yurt içinde kalmasını isteyen bir insanım ama bakın yine de olmuyor işte. Başınızı ağrıttıysam affola.