sağol Osman Allah razı olsun hiç bilmediğim bir satıcı ama ilgili bir satıcı göndermeden birgün önce fotoğraflarını yolladı her parçasını güzelce sarıp paketleyip bisiklet kolisine koyup 1 günde gönderdi
@leventayar Yok abi sorun olmuyor ben bu satıcıdan almıştım fakat epey bekliyorsun. Ebay, aliexpress, gibi sitelerden bir şey alınca bir ay sonra geliyor ürünün bu dediğim ortalama, ben fiyatları düşük olduğundan bir kaç ürün almıştım bazısı 16 günde geldi bazısı 40 güne geçti, belli değil ama mutlaka geliyor zaten fiyatı da 1.3 TL gibi bir şey çok değil yani @Hrii3y Çok geçmiş olsun
@leventayar Sen ödüyorsun abi dolar kredi kartından USD olarak çekiyorlar, ödeme zamanı banka o aldığın günün kurundan sana TL olarak borcunu hesap özetine yansıtıyor. Dediğim gibi ortalama 30 gün beklersin abi. Ha birde şu var ilk povizyon kısmına düşüyor, bir kaç gün sonra çekildi olarak görünüyor kartta.
Yeni elcikleri de taktım, frenler de tamam artık sırt çantasını taşımıyorum her şeyi sele altı çanta ve üçgen alet çantasına sığdırdım. Aliexpress'den arka ışık almıştım o da bugün geldi gerçekten iyi ışık veriyor şarjlı memnun kaldım. Altta da fotoğrafı var tavsiye ederim.
@Osman Tuğrul hazır görmüşken sorayım sana strava eğim bilgisini nasıl veriyor yolda ki max eğimi mi veriyor yoksa ort. Eğimi mi yada herikisini birden. Bu arada ön maşayla ilgili bi püf noktası çözdüm.
Hemen anlatayım aynı maşayı kullanan arkadaşlara faydası olur belki gidon kilidi varya onun altında bi gergi vidası var o vidayı gevşetince yani teli gerince(bunun ayarını gidon kilidine basınca tam uç noktada kilitleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz) maşanın daha yumuşak çalıştığını fark ettim hemde kilitlendiği zaman nerdeyse hiç esnemiyor.
@muhyt Yoldaki eğim görüntülenmiyor diye biliyorum ben, sadece yüksekliğe göz gezdiriyorum. O kadar detaylı incelemedim hiç. Bilgi için sağol ben bir ara onu oynamıştım sert bassın diye maşa da boşluk azalmış mıydı artmış mıydı hiç dikkat etmemiştim yarın bir kontrol edeyim.
@Osman Tuğrul kardes bende 650 aldim tek seyden memnun deilin zipladim zaman fekan cukura girip cikinca zincir pedala felan deiyor ses cikartmasi uyuz oluyorum bu ses gidermi yoksa kalicimi
@Ahmet50 Ahmet kardeşim zincir pedala değmez. Hadi diyelim bir şekilde oldu bir video çeker misin, merak ettim. Zincir deyse deyse sağ arka çatala değiyordur. O kısmın boyasını kaldırmaması içinde kadro zincir koruyucu dediğimiz ucuza bulabileceğiniz kumaşımsı bir ürün var onu alın takın. Cırt cırtlıdır. Fiyatını da uyguna almışsınız sanırım sizde v-fren aldınız.
@kokomarmaris @BMdnciHkn @muhyt @keremturk15 @camoko06
Lastikler geldi taktım. Sonrası şu;
Lastikleri takıp bisikleti temizledikten sonra, bisiklet acayip güzel göründü istemsiz bir mıtluluk oldu. Çok hoş durduğunu ve tur için ideal olduğunu düşünüyorum. Bagaj, heybe çanta ve jelli tayt edindikten sonra abbas yolcu
Birde sorum olacak sizlere, bizim bisikletin rublesini, aynakolunu yada ön, arka aktarıcısını söktünüz mü? Benim bunları sökmesini öğrenip mazotla iyice temizlemem şart çamur gibi arka aktarıcının her yeri tornavida ile kazıdım ama tam çıkmadı.
Birde bisikleti ters yatırdığım da aykanolu ters yöne çevirdiğimde aktarıcı atıyor şaha kalkıyor gibi nedendir sizce zincirin ömrümü bitti acep?
@Osman Tuğrul hayırlı olsun bende aynı lastikten alacağım. Daha dün zinciri temizledim aynakolu değil ama rubleyi sökebilirsin bunun için ruble sökme anahtarı edinmen gerek aktarıcıları sökmene gerek yok. Ama kesinlikle temizle özellikle zinciri maxot ve fırçayla temizle. Genelde aktarıcının o şekilde atması vites ayarının ayarsız olmasından kaynaklanıyor olabilir, yada bisikleti ters çevirdiğinde vites kolu altta kalıp atıyor olabilir
@muhyt Sağolasın sahşen çok hoşuma gitti daha sürmek nasip olmadı en yakın zamanda deneyeceğim. Artık mazgallara dikkat etmem gerelecek rubleyi en kısa sürede sökmem gerek çünkü bir ses geliyor sanki toprak sıkışmış gibi. Pedala tam güvenle basamıyorum bana zincir kopacakmış gibi his geliyor o yüzden. Sol pedaldan kıt kıt diye ses geliyordu söktüm zeytinyağıyla sıktım taktım bakalım ses çıkartacakmı. Hocam sen tur yaptın turda nasıl bir ihtiyaç doğuyor, bagaj çanta heybelerden bakıyorum 50 ltlikler gerekli mi gereksiz mi karar veremedim çünkü ben yanıma çadır almayacağım kıtafet vb. Alacağım yeter diye düşünüyorum ama.