Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano NG350 (MTB) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Bu arada lastik konusuna gelince schwalbe rapid rob aldım ve fazlasıyla memnunum tavsiye ederim :)

@keremturk15 Benimde gözüme çarpmıştı fakat, ben 4 çift lastik alacam sanırım ondan alamam, michelin countr mud tarzı fiyatında olanı alacağım sanırım.
Şunun cinslerinden (link)

Tabi benimki sadece bir tavsiye ama aklınızın bir köşesinde dursun isterim çünkü daha yarıyolda bırakmadı umarım bırakmazda aman nazar deymesin ;)

Pallino
Hocam benim bisiklet v fren.Diğerlerini bilmiyorum ama v frenden memnunum kendim ayarlarını yapabiliyorum , pabuç zamanı gelincede kendim değiştirebilirim.

Arkadaşlar ben de NG350 26 HD bisiklet almayı düşünüyorum.2015 modelini bi bayide buldum taksitli 990 liraya bırakıyo adam, elinde son bi tane kalmış, 2016 modelleri geliyomuş onlar 1450 tl den satılıcak üstelik özellikleri de aynı olucakmış.Ben bisikleti beğendim fakat bisikletin kadro boyu bana tam olarak 1 inç büyük.Bisikletin üzerinde ayakta durduğumda kadronun yere paralel olan üst borusu ile bacak aramın tavanı arasında neredeyse hiç boşluk kalmıyo(çok az sürtüyo).Ayrıca sele borusunu kendi boyuma göre ayarladığımda max 15cm yükseltebiliyorum(gidon hizasının üzerine çıkartamıyorum seleyi).Böyle bi durumda bu bisikleti alırsam rahatsızlık yaşar mıyım?İki haftada 1 gün falan dağa çıkıcağım göz önüne alınırsa ciddi sıkıntı yaşar mıyım?Bugün içersinde karar vermek zorundayım.Teşekkürler..

@blackstorm Merhaba, seleyi gidonun üzerine çıkartmanız bence doğru olmaz, bel ağrısına yol açar. Kadrosu seleden yukarı doğru artarak geliyor. Yol bisikleti olsa dediğiniz de haklısınız. Bende bisiklet üzerinde durunca aramda çok az bir boşluk kalıyor şahsen ben sıkıntı yaşamıyorum. Işıkta vs. durunca selenin üstüne ayaklarım yerde olmuyor, olmaması gerekir bence. Fiyatı da bence çok uygun ben v-freni 750TL'ye aldım 250 TL farkla hidrolik alacaksınız fena değil derim. F/P ürünü eğer alırsanız. Hem 27 vites, gidondan kilitli maşa, hidrolik 990 TL herkes kapar diye düşünüyorum. Daha başka sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@Osman Tuğrul Yorumun için teşekkür ederim.Benim asıl kafamı karıştıran; bu bisikleti alırsam sağlık açısından sıkıntı yaşar mıyım?(Bel, bacak ağrısı vs).Sırf fiyatı uygun diye alıp da bu tarz rahatsızlık çekersem bisiklettten soğuyabilirim.Ayrıca seleyi bacak boyuma göre ayarlayıp oturduğumda ben de sizin gibi ayak ucuyla yere basarak bisikleti 90 derece dik tutabiliyorum.Gidon mesafesi de normal geldi bana.Bir de satıcı eleman " bu bisikletin bi ufak kadrosunu alırsan bisiklet senin altında kaybolur bunu da göz önünde bulundur" dedi.Sonuç olarak sağlık açısından bir rahatsızlığı olmuycaksa bisikleti bikaç saat sonra gidip alıcağım gibi.

@blackstorm Boyunuz ve bacak içi boy'unuz kaç? Birde ellerinde olan kaç " kadro? ve kaç jant? Mesela benim 26 jant 16"

Boyum 171, bacak boyum 74cm.Kadro boyu araştırmalarım sonucu maksimum 17 inç almam gerekiyo gibi.Bisikleti alıcağım bayide ise son bir tane kalmış o da 18 inç.

@blackstorm Hmm evet büyük gibi duruyor, bende 167 cm boy, 71 bacak iç boyum var 16" kullanıyorum. Sizin için 18" biraz sıkıntılı olabilir ama 26jant tabi sizin bileceğiniz iş bence boyunuza uyan bir bisiklet almanız her şeyden önde gelmeli, boy uymadıktan ağrı sızı olduktan sonra bir anlamı yok. Ama çok çok abartılı birşey yoksa alınabilir.

Beyler bende budan alcam boy 174 kilo 80 bacak boyum kac oluyor bilmiyorum ne onerirsiniz cant olarak

Arkadaşlar forumda genel okuduğum kadarıyla özellikle dağ bisikletlerinde sınırda kadro boyu almak yerine bir küçük kadro boyu dah uygun gibi. @blackstorm senin durumun ise 17 inç kadro eğer senin için sınırsa 16 inç alman daha uygun olacaktır. Ayrıca sele de otururken zaten ayaklarının yere değmemesi gerekiyor, en alt pozisyondaki pedala çıplak ayakla bacağın tam açık pozisyonda basman gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@Ahmet50 NG 350'nin 17" yok sanırım. Size tam bilmemekle 16" 17" 18" lazım, kadro olarak 44-46-48 diyebilirim.

Ben geçen sene 1000 tl ye almıştım mutluyum :)

Geri