Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano NG350 (MTB) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Yaklaşık 2 ay önce abime 26" HD aldık, HD'lik fren çok iyi bi deneyim oldu benim için. Lastikler çok kalın 26x1.95 taktık, eski bisikletimdeki düz gidonu taktık, elcikler değiştirdik, barend taktık. Kullanım olarak çok rahat.

2017-03-19 03.07.09 1.jpg

@srcn09 teşekkürler ben de okumuştum o konuyu ve benzer konuları ama 19",20" almam gerekirken 18" almıştım, sonradan buraya da yazdım ama içime sinmeyince bisiklet de henüz teslim edilmediğinden 20" kadro ve 29" jantta karar kıldım ve değiştirdim, inşallah 2 güne teslim alacağım

@Serdarant Bacak boyunuzu da ölçüp kontrol edebilirsiniz direk kadro boyu hesabı yapan bir link vardı arkadaşlar paylaşmıştı o şekilde tam hesabı bulabilirsiniz ;)

Arkadaşlar bende salcano astro ve ng 350 arasında kaldım hangisini almalıyım nedenleriyle birlikte yazamısiniz.

@kaptanreis60 Şuan tam olarak Astro'nun özelliklerini hatırlamıyorum ama Ng350 daha iyi Astroya göre genel olarak. Vites sayısı fazla, gidondan kilitli maşa ng350 bu yönlerden iyi, astroda böyle değil diye hatırlıyorum, şu artısı var astronun Continental lastiği var o var bir tek.

@Osman Tuğrul hocam özellikleri bunlar hangisi daha iyi ve 1000 tl ye ng350 bulabilirmiyim ?

Salcano astro özellikleri

TİPİ = MTB
KADRO = 29" Hydroform Aluminyum Kadro
MAŞA = Sr Suntour 29" XCT HLO hidrolik kilitlemeli maşa
ARKA VİTES = Shimano STEF65 / RD-M360 Acera 24 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ = 17" - 19" - 21"
ORTA GÖBEK = Chin Haur CH51
AYNAKOL = Shimano FC-M311 42t/32t/22t krank takımı
FREN TAKIMI = Tektro 837 Alüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARI = Shimano ST-EF65
RUBLE = Shimano CS-HG31 32t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİ = Shimano FD-TX50-6
GİDON = Zoom FOV Alüminyum Gidon
BOĞAZ= Zoom TDS-C369 3D Forged Alüminyum Boğaz
SELE BORUSU = Zoom C208 Alüminyum Sele Borusu
FURŞ TAKIMI = Chin Haur CH-9280TBW
JANT SETİ = Salcano XPRO HT01 32H Jant Seti
TEKER SETİ = Continental Race King 2.20 Lastik

Salcano ng350 özellikleri

TİPİ = MTB
KADRO 26" = Hydroform Aluminyum Kadro
MAŞA = Sr Suntour 26" XCM RL gidondan kilitlemeli maşa
ARKA VİTES =Shimano STEF51 / RD-M370 Altus 27 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ 16" - 18" - 20"
ORTA GÖBEK = Chin Haur CH51
AYNAKOL = Sr Suntour XCM 44t/32t/22t krank takımı
FREN TAKIMI = Tektro 837 Alüminyum V Fren Sistemi
VİTES KOLLARI = Shimano ST-EF51
RUBLE = Shimano CS-HG200 34t/11t kaset
ÖN DEĞİŞTİRİCİ = Shimano ALTUS FD-M370
GİDON = Zoom Alüminyum Gidon
BOĞAZ= Zoom TDS-C41 Alüminyum Boğaz
SELE BORUSU = Zoom C208 Alüminyum Sele Borusu
SELE = Salcano Logolu Jel Takviyeli Sele
FURŞ TAKIMI = Chin Haur CH-9280TBW
JANT SETİ = Salcano XPRO HT02 32H Jant Seti
TEKER SETİ =Salcano RACING XCM 2.20 Lastik

@kaptanreis60 Dediğim gibi özellikleri doğru hatırlıyormuşum, ufak bir kaç fark var bunlarda çokta kafaya takacak şeyler değil. V-fren harici ikisinden birini alın, fakat ng 350, 27 vites ve gidondan kilitleme olmasıyla öne çıkıyor, ve kaset sayısı da 34 yokuşları daha rahat çıkarsınız. Dağda epey rahat çıkılıyor. Astro'da 32 çok bir şey değişmiyor yani. önemli olan vites sayısı ve gidondan kilitlemeli maşası tekrarlıyorum, astro'nun tek artısı lastiği. Jant seti astro'Da xpro ht01 iken ng350'de ht02 arasında ki farkı kimse bilmez, sorsanız salcano'da bilmez emin olun o yüzden çok sıkıntı yapmayın hidrolik disk olsun ikisi de epey kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: serkan ş.
@kaptanreis60 Dediğiniz yeri bilmiyorum fakat o fiyata'da bulacağınızı sanmıyorum en az 1400-1500 civarı belki 27.5 jant olanı bulursanız oda 50-100 tl daha ucuzdur.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@Osman Tuğrul hocam dediğim yeri bilmiyor olmanıza çok şaşırdım istanbuldaki namıdiyar bisiklet çarşısı bu arada ben v frenli modelden bahsediyorum 1000 tlye bulamazmıyım ?

@Osman Tuğrul peki 27.5 jant v fren 1000 tl bulabilirmiyim ?

@Osman Tuğrul birde genel olarak bisikletten memnunmusunuz beğenmediğiniz biyeri varmı özellikle maşası nasıl ? astroda xct ng350 de xcm var

@kaptanreis60 Benim bildiğim 26 jant'da v-fren var bende ondan var. Genel olarak memnunum o fiyata alınabilecek iyi bisikletlerden biri çok bir şey beklememek lazım.

@Osman Tuğrul hocam işte bu kötü oldu 26 jant almak istemiyorum hd model bütçemi aşıyor astro alabilirim fakat aklıma maşa takıldı çok performans farkı olurmu xcm ve xct arasında

@kaptanreis60 Çok olmaz, Suntor'un aynı kaliteye yakın modelleri bunlar. Tek artı olan nokta gidondan kilitli olması, öbür türlü normal elinizle kitlersiniz. Bu durumda Astro sizin için daha uygun olur.

@Osman Tuğrul hocam birde bişey sormak istiyorum forumda yeniyim bir konu açıyorum hiç cevap gelmiyor konuya giriyorum 1 hafta önce açtıgım konuda hala genel görünüme açılmadan önce bekleniyor yazıyor hiç bişey anlamıyorum gerçekten çok karışık ve berbat bir forum

@Osman Tuğrul hocam bugün gidip saraçhane bisikletçiler çarşısından 1050 tl ye salcano astro 29 v aldım bisikleti hiç kullanmadım direk eve getirdim ücretsiz bakım kuponu diye bişey çıktı belgelerin içinden şimdi ben hemen bir salcano servisine gidip ücretsiz olarak bisikletin ayarlarını felan kontrol ettirip bakım yaptırabiliyormuyum ? eğer öyle ise hiç kullanmadan direk servise götürücem.

Geri