Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 066

oscak41

Rider
Tepki
427
İsim
Osman Çakmak
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Değişiklik olmuş ve 060 yerine xrs 066 gelmiş ben de bu konuyu açmak istedim.

TİPİ: 700C Yol
KADRO: Hafif alaşım alüminyum kadro
MAŞA: Hi-ten maşa
ARKA VİTES: Shimano RD-A070 14 vites
KADRO ÖLÇÜLERİ: 18"
ORTA GÖBEK: Chin Haur CH-51 kaset
AYNA VE KOL: 52t/42t çelik krank takımı
FREN TAKIMI: Kaliper fren sistemi
VİTES KOLU: Shimano ST-A070
RUBLE: Shimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t ruble
ÖN DEĞİŞTİRİCİ: Shimano TZ31 ön değiştirici
GİDON-BOĞAZ-SELE BORUSU-SELE: Salcano logolu sele
FURÇ TAKIMI: Chin Haur CH-9280TBW
TEKER SETİ: Salcano XRS serisi lastik
JANT SETİ: Salcano XPRO RACE 36h jant seti
AĞIRLIK: 11,12 kg

Buna uygun; iç ve dış lastik, ayna kol (arka vites dahil) yüzeysel değişim yapabileceğim bir şeyler önerir misiniz?

Scudo
(link)

Bu bisiklette vidalı ruble var. Vites sisteminde işe yarar bir değiklik yapmak için arka jant göbeğinin kaset rubleye uygun göbekle değişip arka tekerin yeniden örülmesi lazım. Arka attırıcı, göbek, örüm, ruble, arka kol, arkada 8'den fazla vites olacaksa ön attırıcı, aynakol, zincir v.b. derken çok pahalıya gelir. Yapılabilecek en iyi iş bunu almamak, kazayla alındıysa bunu satıp gerçekten yol bisikleti vites sistemine sahip bir bisiklet almak olur.

• Beğen
Tepkiler: Mr nc ve oscak41
(link)

Bu bisiklette vidalı ruble var. Vites sisteminde işe yarar bir değiklik yapmak için arka jant göbeğinin kaset rubleye uygun göbekle değişip arka tekerin yeniden örülmesi lazım. Arka attırıcı, göbek, örüm, ruble, arka kol, arkada 8'den fazla vites olacaksa ön attırıcı, aynakol, zincir v.b. derken çok pahalıya gelir. Yapılabilecek en iyi iş bunu almamak, kazayla alındıysa bunu satıp gerçekten yol bisikleti vites sistemine sahip bir bisiklet almak olur.
Şu anlık bununla takılacağım o zaman

52-42 aynakol o ne öyle ya adamı bisikletten soğutur. Hele arkada 14-28 ruble olması bisikleti ne hız için ne de tırmanmak için uygun yapıyor. Ben olsam en azından 50-34 aynakol koyardım

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
52-42 aynakol o ne öyle ya adamı bisikletten soğutur. Hele arkada 14-28 ruble olması bisikleti ne hız için ne de tırmanmak için uygun yapıyor. Ben olsam en azından 50-34 aynakol koyardım

Benim yolda 52-42 oval aynakol var, hiç soğutmuyor. Sadece yokuşa biraz daha yatkın olsun diye geldiğinde (3+ yıl önce) 11-23 olan rubleyi bu yaz başında 11-30 ile değiştirdim, hala en büyük dişliyi kullanmam gerekmedi.

Bence ikinci el cavalier claris bak .
Benim yolda 52-42 oval aynakol var, hiç soğutmuyor. Sadece yokuşa biraz daha yatkın olsun diye geldiğinde (3+ yıl önce) 11-23 olan rubleyi bu yaz başında 11-30 ile değiştirdim, hala en büyük dişliyi kullanmam gerekmedi.
bence arkadaşın demek istediği sorun rublede büyük dişli nin 28 olması değil de küçük dişinin 14 olması. bu da 3.7 hız oranı demek . küçük dişlisi 11 olan bir ruble ile aynakolda 40-42 dişliyle bu hız oranı yakalanıyor
arka ruble 11.28 ya da 12.28 olsa 52.42 aynakol yol bisikletinin hakkını verecek ama böyle hiç bir işe yaramaz olmuş

Abi peki ben masraf yapmak istesem orjinalinin haricinde orta düzeyde işimi görecek ne önerebilirsin? Liste olarak yazar mısın? Hani satmayıp güncelleme getirmeyi düşünüyorum sonuçta ağırlık bakımından iyi denebilir...

bence en az claris setli bir bisiklet al. fp olarak en uygun fiyatlı mosso cavalier claris . corelli fitbike 2.0 bile alsan bu salcano dan daha hız ve performans elde edersin .
eğer bulabilirsen salcano xrs 044 claris de olabilir
2. elde temiz Bisan rx 9200 claris de düşünebilirsin. güzel bisiklet tir ve fiyatları da uygundur .ben de var memnunum

Bence ikinci el cavalier claris bak .

bence arkadaşın demek istediği sorun rublede büyük dişli nin 28 olması değil de küçük dişinin 14 olması. bu da 3.7 hız oranı demek . küçük dişlisi 11 olan bir ruble ile aynakolda 40-42 dişliyle bu hız oranı yakalanıyor
arka ruble 11.28 ya da 12.28 olsa 52.42 aynakol yol bisikletinin hakkını verecek ama böyle hiç bir işe yaramaz olmuş

İlk cümle "52-42 aynakol o ne öyle ya adamı bisikletten soğutur. " ya, ben ona dayanarak yazdım.
Abi peki ben masraf yapmak istesem orjinalinin haricinde orta düzeyde işimi görecek ne önerebilirsin? Liste olarak yazar mısın? Hani satmayıp güncelleme getirmeyi düşünüyorum sonuçta ağırlık bakımından iyi denebilir...

En fazla lastik değişebilir. Onun dışında yapılacak her masraf, her şeyi değiştirmeye doğru gideceği için gereksiz olur. Ya olduğu gibi kullanmak lazım, ya elde kadro+gidon+furş+sele+sele borusu var diye düşünüp kalan her şeyi değiştirmek lazım. İkinci yola gitmektense satıp hedefe uygun bir ikinci el bisiklet almak daha doğru olacağından en iyisi dokunmamak. Ben olsam satışa çıkarır, satılınca uygun bir modele bakardım.

Bu bisikleti incele bence kadro boyu sana uygunsa fiyat makul ve üzerindeki set claris .

(link)
(link)
(link)

Bu bisikleti incele bence kadro boyu sana uygunsa fiyat makul ve üzerindeki set claris .

(link)
(link)
(link)
4 k ya alıcı çıktı acil elimden çıkartıyorum da uygun fiyata önerisi olan var mı? kocaeli ve istanbul çevresi için.

uygun fiyat ne kadara kadar
(link)
(link)

Abi maşallah bacaklarına kuvvet :D

Benim anlatmak istediğim 52/14 yaklaşık 3.7 yapıyor ki bu oran yerine 50/11 oranlı bir bisiklet kullansak oran yaklaşık 4.5 yapıyor. Yani önde 52 dişli olsa bile oran olarak hiç bir işe yaramıyor. Kısaca bisiklet hız için çok mantıklı gözükmüyor

42/28 ise tam 1.5 yapıyor ki bu oran benim gibi çömezler için sert kaçar 😁.Bu oranlarla tırmanmak da zor olduğu için bisiklet tırmanış odaklı da olmuyor.
Kısaca bisiklet ortaya karışık olmuş. Kime hitap ettiği belli değil :)

...Kime hitap ettiği belli değil :)

Bence sadece bütçeye hitap ediyor. Minimum fiyatla yol bisikleti sahibi olmak isteyenler için ya da sadece pedala basınca gitsin ama dropbar'lı olsun diyenlere piyasada bulabilecekleri en ucuz bileşenleri kullanarak bir seçenek oluşturmuşlar. İngiltere gibi her tür bisiklette dropbar kullanımının yoğun olduğu bir yeri hedefliyor olsalar anlarım.
066'dan daha düşük modelleri de var: (link)

Bence bu bisiklet ne kadar da üzerinde microshift r8 grup seti olsa bile fiyat performans açısından tercih edilebilir . üzerinde claris olsa fiyatı 16000 den başlardı

(link)

Geri