Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS30 Apex

The UGUR

1317-P.8
Tepki
2.018
İsim
Uğur
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle merhaba.Uzun zamandır forumda sürekli soruyorul yol bisikleti, Cannondale falan filan.Bugün düşündüm ve dedim ki Cannondale, Specialized gibi markaların pahalı olmalarının sebebi biraz da Amerikan olmaları.Nasıl ki İngilizce dünya'nın birçok yerinde geçiyor Amerikan markaları da öyle.Ardından dedim ki Cannondale bir bisiklete o kadar para vereceğime Salcano XRS30 Apex alırım.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz pekiyi? Şimdiye kadar ne yazık ki yerli markadır uzak durmalıyım dedim ancak şimdi aklıma yatmıyor değil bir Salcano almak.Sizlerin görüşlerini gerçekten merak ediyorum bu konuda.Amerikan diye çok para vermektense veya o ne de olsa Trek iyidir demektense Salcano Apex almak çok çok daha mantıklı değil midir? Donanım full Ritchey ve Sram zaten.Caad8'e göre mesela kat kat daha iyi göründü bana.Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için ve bahsettiğim yabancı marka kullanan arkadaşlar lütfen alınmasın ya da darılmasın :) ben fikrimi belirtiyorum

Scudo
xrs030 sahibiyim ve yazdıklarının altına imzamı atarım :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Xrs030 apex 3 bin yanlışım yoksa. Çok da ucuz sayılmaz yani. Ağırlık bilgileri desen kafadan uydurma zaten. Renk uyumu desen yok. Ben eski yıllardaki gibi tutulacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
ben geçen sene mayısta almıştım. kadro boyu 57(benim için büyük bir boy) idi. ve fakat jant seti mavic kysrium sl olduğu için 2250 tl ye 10 taksite aldım. hemen sonrasında 100 tl civarı bir farkla scott spedster s30 54 boy kadro setle değiştirdim kadroyu. aynakolun 53-39 olması haricinde oldukça memnunum bisikletimden. onu da ilerde 50-34 ile değiştireceğim. sizde belki zamanla kadro seti değiştirebilirsiniz. hatta karbon bir kadro ile... sonuç olarak, uygun ise fiyatı, tavsiye ederim:)

• Beğen
Fiyatı 2950 lira.Yani aslında pek de ucuz değil :\ ama mesela Abd'ye gideceğim zaten oradan Caad8 alsam vereceğim para 1450 dolar.Aynı fiyata denk geliyor aslına bakarsak.Donanım düşünülürse Apex daha iyi gibime geldi genel olarak.Renk olarak da sarıyı çok beğendim ben.Anlamıyorum neden kimse beğenmiyor :)

Bisikletleri sadece donanımları üzerinden değerlendirmek hata olur. Özellikle yol bisikletinde kadrodaki malzeme kalitesi, kadronun açıları çok çok önemli. Tabi ki alım gücünüze göre fiyat-performans oranını maksimize etmek en mantıklı seçim olacaktır.

• Beğen
Salcano Apex'in kadrosu sizce kalite değil midir ki?

Başlangıc seviyesi bir kadro, kullanmadığım için esneme durumu hakkında bir şey diyemem, ağırlık olarak bildiğim kadarıyla 2100 gr civarında, yol bisikleti için ağır bir kadro, ağır olduğu için malzeme kalitesi buna göredir.
Apex ve tiagra kadro aynı, detaylı incelemedim ama vites seti dışında her şeyi aynı olması lazım, ağırlıkları da 300 gr farklı bence tiagra modelini almak daha mantıklı.
Ayrıca bu fiyata bu özelliklerde alınabilecek en uygun fiyatlı bisiklet Salcano xrs 030 tiagra modelidir.

Anladım.Teşekkür ediyorum bilgi için :) Tiagraya da bakayım ben

ben ilk yol bisikletim olcağından kodro açılarına pek bakmadan Carraro 052 aldım, Tiagra setli bir bisiklet ve alırken salcano xrs 030 la arasında kalmıştım. biraz görüntüden birazda salcano markası yüzünden Carraroyu seçtim. size de bir fikir vermesi açısından söylüyorum bunları, ,lerde bir karbon kadro almayı düşünüyorum ama üç yıl sonra falan :D o zamana kadar jant seti gidon sele derken bisikletten bir yarım kilo atar da 9 kilonun altına çekerim diye düşünüyorum. yani yavaş yavaş olacak işler, bir anda pat diye ustalaşılmaz diye düşünüp ufaktan başlayayım diye tiagra setli bir bisiklet aldım :D her şekilde sizi çok memnun edicektir, forumda salcano xrs den memnun olmayan yok sanırm ben görmedim.

• Beğen
@Eser Sevinç
Hocam yanlisiniz olabililir mi xrs 030 2100 olmasi cok zor. Toplam agirligi 8.8 olan bir bisijlet icin kadro okadar olma ihtimali cok zor gibi

Bisiklet toplam 8,19 görünüyor.Bence oldukça hafif.Apex modeli bu arada

Bir arkadaş esneme ile ilgili bir şey demiş ama merak ettiğim nokta şu.

Kadro hafiflerken et kalınlığı da azalıyor. Dolayısı ile kullanılan malzemenin esnemez olması daha önemli. Bu sebeple fiyatlar artıyor. Bu kadro ise ağır (?) . yani Bunda çok ciddi bir malzeme mühendisligi islemleri ( ya da adı ne ise) uygulanmamıştır zannımca. Ben o kadronun 2100 gr olduğunu dusunmemekle birlikte,öyle olduğunu varsayalım. Kalın etli bir kadro gibide. Esnemenin çok olacağını düşünmüyorum. Ters orantı diyelim.
Yani siz simdi milyarlarca lira verip esnemez bıdı bıdı alıyorsunuz ya o kadar güç üretebiliyor musunuz? Biri buna bakıyor mu çok merak ediyorum. Lafım yok tabi.

Açıkçası teknik konuşmuşsunuz ben pek anlamadım ama sonuç olarak bu bisikletin kadrosuna iyi mi diyorsunuz? :D benim Türkçe de kıt biraz :p

@UptownRyder Dostum söylendiği gibi 2100 gr değil kadro.Daha hafif, bisikleti toplarken ölçmüştüm. Tam hatırlamıyorum ancak kadro+maşa 2000 gr'ın altında olduğuna eminim. Ayrıca bahsedilenin aksine giriş seviyesi bir kadro değil kesinlikle. Kendi bisikletim olduğundan söylemiyorum. Sedona 611(2011), Carraro CR 052(2014), Triban 3 (2014)gibi kadroları denedim. Emin olabilirsin ki hepsinden daha iyi xrs030. Diğer markalar hakkında bilgim yok ancak Salcano kadro borularını Axman'a yaptırıyor diye biliyorum.

Ağırlık konusuna gelirsek bisikletimde 105 set var, aynakol ve arka aktarıcı hariç. Örme keymet jant seti ve karbon aero gidonum var ; gerisi ortalama parçalar diyebilirim. Ağırlık 8.750 gr.

• Beğen
Ben öncelikle ağırlık bilgisine inanmayın diyorum tamamen kafadan sallama.
Aşağıdaki resimlerde 2014 ve 2015 xrs 030 apex modellerini göreceksiniz aralarında hiçbir fark yok Mavic janttan daha ağır bir jant gelmiş geri kalan donanım aynı bu bisiklet nasıl 300 gram hafiflemiş ve neden 400 lira pahalılaşmış anlamak güç.
Hiç güvenmiyorum Salcano markasına.

Adsız.pngAdsız2.png

Salcano xrs030 apex 2950 liraysa bence hiç almaya değmez. Aynı fiyata bu bisiklet satılıyor. (link)
Belki bunun gibi iyi markalardan indirimli başka örnekler bulabilirsiniz iyi araştırın derim.

arkadaşlar ağırlık konusunda muhtemelen en net cevabı ben vereceğim. kadro seti satarken hem dijital el tartısı ile hemde dijital mutfak tartısı ile tartmıştım. kadro boyu 57 idi ve ağırlık 2050 gr(kadro+maşa) idi. gerçekten hafif ve tırnağınızla vurduğunuzda karbona yaklaşan bir tınısı vardı kadronun. geometri olarak agresif, boya ve traşlama olarak oldukça başarılı(karbon kadro görünümüne yakın) olduğunu söyleyebilirim. renk, desen olarak da güzel ama üzerinde salcano yazıyor sonuçta :( fakat esnemezlik konusunda yorum yapamam zira ben bir hobi kullanıcısıyım, anlamam pek.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Ağırlık konusunda Salcanonun sitesinde yazan özelliklere göre 8,19kg pedalsız.
İnternetten ağırlıkları bulduğum kadarıyla şu şekilde
2400 kg apex set
1900gr r501 jant seti
280gr dan çift lastik 560 iç lastikler 100gr desek lastik seti 760gr
Gidon 300gr
Sele borusu 250gr
Gidon Boğazı 160gr
Sele 250gr
furç seti 160gr
Toplam 6180 +-20 gr hata payı desek
Geriye kadronun ağırlığı 2000kg kalıyor.
Salcano bisikleti olan birisi tartıp yazarsa daha doğru bir sonuç çıkar ortaya.

• Beğen
Geri