Merhaba Ufuk Beyabi ,bildiklerimi cevaplayayım
1. sana dandik uzakdoğu mal yollamışlar genelde bizimkiler avrupa üretim

şaka abi hepsi taiwan üretim , scott'un fabrikası orada belki en üst modeller başka yerde üretiliyordur bilmiyorum.
2.bisikletle beraber alyan anahtarı gelmesi lazım ,benim sportsterle beraber gelmişti yoksa kutudan çıkmadı mı

hehe

bu da şaka tabiki ,bitane kaliteli çakı alyan takımı almak lazım abi dediğin gibi uçları yuvarlatılmış olanlardan...malesef bisikletlerle böyle eşantiyonlar gelmiyo halbuki okadar para veriyoz dimi
3.ince sibop için pompa almak lazım abi . şişirme yöntemi evet söylediğin gibi. vidayı çevir bas -çevir sıkıştır.
4.abi yanılmıyorsam sıfır zincirler shimano fabrikadan yağlı geliyor, yağ istemez. rutin kurulumda yağlanması ,greslenmesi gereken yer yok ama sen kendin kontrollerini yapıp gerekli gördüğün yerleri yağlayabilirsin tabiki
5. columbiere düz yol lastiği ama parke vs zeminlerede elbette gireceksin bisikletinle ,bozuk yerlerde biraz ustalık ister okadar , toprak,taşlı zeminde düz yol lastiği, taşlardan falan kayma sekme yapabilir dikkatli olmak lazım. Bide lastik hava basınçlarını kiloya, zemine, kullanım tarzına göre ayarlamak verim açısından önemlidir.
6.bisiklet ve motosiklet olayında servis muabbeti sorunlu bir konu malümünüz motorculuğunuzda var, ustalara güvenmemek bisikletin bütün ayar ve bakımlarını kısa sürede öğrenmek lazım, güvenilir usta bile olsa hem içinin rahat etmesi için hemde zevkli bir uğraş olarak bakım ve ayarları bisikletçinin kendisinin yapması en güzeli. Antalyadaki servis konusunu sorup soruşturmak lazım o konuda bilgim yok.
7.Evet buda önemli bir konu. tavsiye olarak diyebileceğim; bisikleti ilk olarak toplayıp binerken, bisikletteki bütün vidalara anahtar gezdirip gevşek vida olup olmadığını kontrol etmekte fayda var . gidon boğazı, furş,sele, vitesler,frenler,elcikler,aynakol vs hepsi kontrol edilmesi gereken yerler.
abi isterdimki daha fazla vakit bulup merak ettiğin konulara daha detaylı daha uzun cevaplar yazmaya ama şimdilik bunları yazabilidim ,
iyi ve sorunsuz binişler diliyorum,görüşmeküzere