Scudo Sports

Scale-Sportster-Sub...Kullanımda ne gibi farklar var?

28 jant medium alın, large size kesinlikle büyük gelir.
Ata Bisiklet 0232 362 22 00 Atalay Özdemir. Ata Beye güveniriz en doğru bilgiyi biz ondan alırız

• Beğen
Tepkiler: laciverti
Scudo
Siparişi dün verdim.Bugün ödeme yaptım.
Sanırım iki güne kadar gelir.
O zaman resimlerini de yollarım.
Çok teşekkür ediyorum.
Dostlukla..

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Çok akıcı bir bisiklet aldınız, seçiminizden dolayı tebrik ediyorum. keyifli gezmeler hayırlı uğurlu olsun ,resimleri bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: laciverti
Hakkem, çok teşekkür ediyorum.
Merhabalar,
Dün ısmarladığım scott sub 20 elime geçti.
Bütün gün yoğun olduğum için gece 23 den sonra montajını evde kendim yaptım.
Merak ettiğim konular var.
1.Made in Taiwan yazıyor.Switzerland markası olmalı.Bisiklet güzel, işçiliğinde sorun yok, hep Taiwan üretimi mi gelir ülkemize?
2.Kaliteli ve iyi fiyatlı bir bisiklet.Montaj için çeşitli ölçülerde alen anahtarı gerekiyor.Neyse ki bende onlarca takım var.Uyduruk bir bisiklet kutsundan dahi bir avadanlık (montaj seti, uygun anahtarlar) çıkarken Scott hiç vermez mi? (en azından montaja uygun ölçüde alenleri, çünkü uçları yuvarlatılmış alen istiyor yuvalar.Mevcutlar tam oturmadı yerlerine)
3.Sibop yapısı alışkın olmadığım iğneli model..İnce sibop.İçinde açılan iğne var ve basınca hava çıkıyor..Ben araba tipine alışmışım.Pompalarım da bu tip.
Bunun özel pompa hortumu olmalı..Ne adla satılır ve şişirirken iğne açılmalı mı?..
Havayı çok basıp sonra iğneye basarak gerekli düzeye indirip iğne sibobu kitlemek mi lazım..?
Şişirme yöntemi nedir.?
4.Montajım bitti, ilk kullanış için yağlamam gerekecek.
Motırsiklet zincir yağı (O ring, keçeli için) ile yağlayabilir miyim..?
Zincir dışında nereleri yağlamalıyım.? Greas kullanacağım yer var mı?
5.Üzerinde gelen lastik Maxxis columbiere 700c. Kaymak gibi asfalt mevcut burada (Manavgat Side) ama malum oraya ulaşana kadar yer yer bozuk ve enegebeli (gene asfalt) dan geçmem gerekecek..Çok mu hassasdır? Kullanabilir miyim bu yollarda da geçiş amaçlı..? Kilitli parke üzerinde kullanım olabilir mi.?
(70 kiloyum, 110 kilo sürücüye ok diyor bisiklet))
6.Antalya Manavgat çevresine en yakın scott yetkili servisi (gereksinirsem) ya da bildiğiniz eğitimli bisiklet tamircisi var mı? (Üç tamirci ile geçen hafta hibridlerim için haşır neşir oldum, benden daha fazla bildikleri bir şey yok ve vites ayarından falan anlamıyorlar..?)
7.Yeni bisikletim için önereceğiniz mtlaka binmeden yap diyeceğiniz ek bilgiler var mı?

Çok teşekkür ediyorum..
Dostlukla..
lacivert/ ufuk Özışık

Merhaba Ufuk Beyabi ,bildiklerimi cevaplayayım

1. sana dandik uzakdoğu mal yollamışlar genelde bizimkiler avrupa üretim :D şaka abi hepsi taiwan üretim , scott'un fabrikası orada belki en üst modeller başka yerde üretiliyordur bilmiyorum.

2.bisikletle beraber alyan anahtarı gelmesi lazım ,benim sportsterle beraber gelmişti yoksa kutudan çıkmadı mı:eek: hehe :D bu da şaka tabiki ,bitane kaliteli çakı alyan takımı almak lazım abi dediğin gibi uçları yuvarlatılmış olanlardan...malesef bisikletlerle böyle eşantiyonlar gelmiyo halbuki okadar para veriyoz dimi

3.ince sibop için pompa almak lazım abi . şişirme yöntemi evet söylediğin gibi. vidayı çevir bas -çevir sıkıştır.

4.abi yanılmıyorsam sıfır zincirler shimano fabrikadan yağlı geliyor, yağ istemez. rutin kurulumda yağlanması ,greslenmesi gereken yer yok ama sen kendin kontrollerini yapıp gerekli gördüğün yerleri yağlayabilirsin tabiki

5. columbiere düz yol lastiği ama parke vs zeminlerede elbette gireceksin bisikletinle ,bozuk yerlerde biraz ustalık ister okadar , toprak,taşlı zeminde düz yol lastiği, taşlardan falan kayma sekme yapabilir dikkatli olmak lazım. Bide lastik hava basınçlarını kiloya, zemine, kullanım tarzına göre ayarlamak verim açısından önemlidir.

6.bisiklet ve motosiklet olayında servis muabbeti sorunlu bir konu malümünüz motorculuğunuzda var, ustalara güvenmemek bisikletin bütün ayar ve bakımlarını kısa sürede öğrenmek lazım, güvenilir usta bile olsa hem içinin rahat etmesi için hemde zevkli bir uğraş olarak bakım ve ayarları bisikletçinin kendisinin yapması en güzeli. Antalyadaki servis konusunu sorup soruşturmak lazım o konuda bilgim yok.

7.Evet buda önemli bir konu. tavsiye olarak diyebileceğim; bisikleti ilk olarak toplayıp binerken, bisikletteki bütün vidalara anahtar gezdirip gevşek vida olup olmadığını kontrol etmekte fayda var . gidon boğazı, furş,sele, vitesler,frenler,elcikler,aynakol vs hepsi kontrol edilmesi gereken yerler.

abi isterdimki daha fazla vakit bulup merak ettiğin konulara daha detaylı daha uzun cevaplar yazmaya ama şimdilik bunları yazabilidim ,
iyi ve sorunsuz binişler diliyorum,görüşmeküzere

Sevgili hakkem,
Tüm sorularımı yeterince doyurucu yanıtlamışsın..
ÇOk teşekkür ediyorum.
Yolun Side 'ye düşerse tanışmayı ister ve çok sevinirim.
Buradan haberleşiriz.

Dostlukla..
Ufuk

çok teşekkür ederim abi fırsat bulursak tanışırız inş. saygılar...

Hibrid bisikletler arasında seçim yapamayanlar için bu topik çok yararlı olacaktır.
Bu yüzden aktifliyorum.

Meraklısına: Sub 20 iyi bir seçim.
Çok memnun olduğumu tahmin edersiniz :)
Çünkü topiğe dönmemişim birdaha...

@laciverti

Bense aynı kararsızlıkta devam ediyorum...:p

Lakin sub20 ve sub30 arasında kaldım...

Açıkçası mekanik disk fren ne ölçü de gerekli kararsızım... (sub20-mekanik diskli & sub30-v fren)

Sub30 alıp üzerinde değişiklik yapmak daha gerçekçi değil mi?

Sub10: 840 euro

Sub20: 640 euro

Sub30: 492 euro

mekanik ya da hidrolik, disk fren gereksiz bir ağırlık.
(yol amaçlı bir bisiklette hiç gereği yok üstelik, tepe inişi ve aşırı çamurda binmek dışında gereki değil bence) Bir de bakımı ve arızası var ...
Sub 20 yi 2008 de almıştım, V fren var.
Sanırım 2009 a disc koymuşlar.
2008 bulabilirsin .Ben Bursa'dan almıştım (internetten siparişle)
belki 2008 vardır ellerinde.
(Gerekirse özelden yazarım ayrıntıları)

Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: sultibac
Sub serisi ile sportster arasında çelişkiye düşen arkadaşlara önerim; tercihlerini Sub serisinden yana kullanmaları olacaktır.

Sportster serisinde kullanılan amortisör, ihtiyaca cevap veremiyor, varlığıyla yokluğunu hissetmiyorsunuz, fazladan 2.5 kg ağırlıktan baka hiçbir şey değil.

Sub 10 yerine 20 tavsiye ederim ki sub20 nin üzerindekileri çıkartıp fulll xt (aynakol hariç) yapsanız Sub 10 fiyatına Xt donanımlı bisikletiniz olur.

Bu konu aktiflenmeli :)
Sub 20 / 2008
halen çok seviyorum.
Sle, Gidon ve Boğaz değişiklikleri yaptım.
Konfor arttı tabii.

Vay be bisikletine aşık olmak böyle bir şeymiş. Laciverti abimizin ilk yazısı 2008 yıl olmuş 2013 ve aradan geçen 5 yıla karşın yine aynı bisikleti kullanıyor. Bu zaman zarfında bisiklette yapmış olduğu değişiklikler ve almış olduğu yolu özet geçerse kendisine minnettar kalırız.

@HaliliOzturk

(link) Sub'ın bu modelini Sportster'den ayıracak yanı nedir sizce? Hem ağır hem de amortisörlü. Kafam karıştı :/ ...

Bundan yaklaşık 3-4 ay önce beşiktaş bike and outdoordan aldığım scot marka bisikletimin fren ağrızası nedeniyle pazartesi günü aldığım yere götürdüm ve frenin boşaldığını söylediler bu arada bisiklet disk fren,normalde ilk bakım ücretsiz oluyormuş fakat fren bakımı buna girmiyormuş ve 60 tl fiyat çektiler.Nasıl iş anlamadım bisiklette zaten iki ana aksam var fren ve vites.Bunlardan biri ücretsiz bakıma girmeyecekse ne girer?

• Beğen
Tepkiler: modus operandi
Geri