Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Schwalbe Lugano veya Michelin Lithion 2

Scudo
Merhaba Schwalbe luganoyu 2200 km kadar dir kullanorum, daha dogrusu Schwalbe lugano one 25 lik, he surushten once 8 bar hava vurup oyle kullandim. Dogrusu 1 kere bile patlamadi, yalniz shunu soyleyeyim islak zeminde katiyyen surulmez, cok kaygandir . Yalniz ve yalniz kuru zeminde kullandim. Shimdi Continental 4000 s2 sifarish etdim yarina gelmeli bakalim nasil cikacak))

Schwalbe kötü degildir elbet ama aklim michelinde kaldi. Lithion kullanan yok mu hiç?

@Murat Ceyhan merhaba,lithion 2 lastigi diger konuda gordugum kadariyla satin almissiniz sanirim.Bu lastik nasildir,performansi ve patlama direnci iyi midir kotu mudur,islak zeminde guven verir mi acaba?

@Murat Ceyhan merhaba,lithion 2 lastigi diger konuda gordugum kadariyla satin almissiniz sanirim.Bu lastik nasildir,performansi ve patlama direnci iyi midir kotu mudur,islak zeminde guven verir mi acaba?
Ayrı bir konu açmaktansa bu konuyu hortlatayım.

Bisikletimde mecburen tek Lugano kullanmaktayım (Diğer lastik farklı marka, ancak ömrünü tamamladı diye düşünüyorum sürekli patlamasından dolayı)

Wiggle'dan Michelin Lithion 2'yi gözüme kestirdim, muadil katlanır lastikler içerisinde en ucuzu ve en iyi yorum almış olanı. Forumda bu lastikle ilgili pek detaylı yoruma rastlayamadım.

Bir yandan da kış aylarına girmemizden mütevellit daha az kullanma durumundan dolayı o masrafı sonra yapmak yerine farklı marka lastiğimi Lugano ile değiştirme düşüncem var.

Lugano, çoğu giriş seviyesi yol bisikletinin üzerinde stock gelen bir model. Bu kadar karşılaşılmasına rağmen okuduğum yorumlar tatmin edici değil. Sanki herkes bisikleti alır almaz üst seviye lastik setine geçmiş gibi algılıyorum. Sorum şu. 2020 içerisinde Lithion 2'ye terfi etmek üzere geçici olarak Lugano'ya geçilebilir mi? Lugano nasıl bir lastiktir? Görece uzun bir süre kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Lifeline prime race road baktınız mı. Ben de o lastikten var vaktinde araştırmıştım luganoya benzer maliyetteydi sanırım

• Beğen
Tepkiler: specific
@specific Lugano kullanmış biri olarak yazıyorum, bence paranıza yazık etmiş olursunuz. Daha iyi ve dayanıklı bir model olan Durano kullanıp memnun kalanlar bolca mevcut, ona bakabilirsiniz. Ayrıca şuan Michelin Pro 3 Race kullanıyorum ve gayet memnunum. Yol tutuş, akıcılık ve patlak koruması hoşuma gitti.(Nazar değmesin)

@specific Lugano kullanmış biri olarak yazıyorum, bence paranıza yazık etmiş olursunuz. Daha iyi ve dayanıklı bir model olan Durano kullanıp memnun kalanlar bolca mevcut, ona bakabilirsiniz. Ayrıca şuan Michelin Pro 3 Race kullanıyorum ve gayet memnunum. Yol tutuş, akıcılık ve patlak koruması hoşuma gitti.(Nazar değmesin)
Ne kadar kullanmıştınız Lugano’yu? Patlak koruması yeterli miydi? Yuvarlanma direnci en kötü lastik olduğunu biliyorum. İlk kriterim dayanıklılık ve ekonomik olması. Mesela CST için de çok kötü derler, Caldera’yı 3.000 km sıfır patlak ile ve sıkıntı yaşamadan kullandım ama 3.000 i geçtikten sonra patlamaya başladı.

Ne kadar kullanmıştınız Lugano’yu? Patlak koruması yeterli miydi? Yuvarlanma direnci en kötü lastik olduğunu biliyorum. İlk kriterim dayanıklılık ve ekonomik olması. Mesela CST için de çok kötü derler, Caldera’yı 3.000 km sıfır patlak ile ve sıkıntı yaşamadan kullandım ama 3.000 i geçtikten sonra patlamaya başladı.
2.el olarak aldığım bisikletin üzerinde takım olarak lugano vardı. Net hatırlamıyorum ama 4-5 ay civarı, 2500-3000 olabilir. O zamanlar göstergeli pompam olmadığı için pek düzgün hava basamıyordum, hemen her hafta patlak sorunu vardı. Belki ideal havasında hiç patlamaz, şans.. Yuvarlanmaya tepki olarak üretilmiş bir lastik, evet. Eğer dayanıklılık isterseniz önceki mesajımda da belirttiğim gibi Durano, hatta ben bir tık daha sağlam istiyorum derseniz Durano Plus tavsiye ederim. Forumda kullananlar memnun. CST Czar katlanır modeli almaya niyetlenmiştim bir ara, ama forumdan bir arkadaştan Michelin'leri aldım. Sonra ki lastiklerim de muhtemelen Michelin Pro 4 Endurance modeli olur.

• Beğen
Aynen yeni aldığım bisiklet üzerinde gelen 700x25 luganolar henüz 150-200 km civarındayken birden arka lastik bomladı :krktm: hem iç hem dış lastik yarılmış dağ başında kaldım :mad: Buna da Schwalbe Durano Plus taktım.Giant ımda da zaten bi süredir kullandığım lastikler ... :harika:

specific
eski bisikletimde stock lugano vardı zefal zırh ile baya bi süre kullandım,eskiyincede bisikletçi arkadaşımın tavsiyesiyle Lithion 2 ye geçiş yaptım memnun kaldım,patlama direnci olarak beni yolda bırakmadı desem yeridir.yaklaşık aynı ayarda lastikler ama lithion bir tık daha önde.ıslak zemin performansı gayet yerinde ama sadece görme engelli arkadaşlarımız için yapılan sarı plastik şeritlerde yağ gibi kaygan;) dikkat

• Beğen
Geri