Scudo Sports

Scott Foil 20 vs Addict 20 vs KTM Rev. Prime

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Evet yine yola donuyorum onceden revelator 4000 kullaniyordum daha sonra rotwild enduro aldim bugun itibari ile onu da sattim ve tekrar yola donecegim.Kafamda suan bu 3 model var ve fiyatlari su sekilde bana gelisi olacak gönlüm 2016 addict'e kayiyor ama foilde tarz olarak yakaliyor beni.Ktm mantik yonuyle yakaliyor.2015 addict ise mantik yonuyle yakaliyor ekonomik acidan kafama yatiyor fakat icime sinmiyor.
1 - Scott Foil 20 (2016) 9150TL
2 - Scott Addict 20 (2016) 8400TL
3 - Ktm Revelator prime (2016) 7500TL
4 - Scott Addict 20 (2. El ve 2015 model 2 bin km de) 6000tl

Buar suanki seceneklerim,Scott a karsi asiri bir sempatim yok fakat piyasaya gore uygun fiyatla alma sansim oldugu icin dusunuyorum,her tavsiyenize acigim baska markalarda olabilir listeme ekleyebilirim.

Ayrica boyum 1.87 56 kadro dusunuyorum daha once 57 kadro ktm de toptube 56 cm idi ve scottda 56.5 oldugu icin uyacagini dusunuyorum.58 kadroyu da dusunuyorum bu konuda da yorum yaparsaniz sevinirim.

Scudo
Ben tercih etsem Scott Foil 20 alırdım kesinlikle kadrosu çok güzel diğerlerine oranla pahalı ama bence kesinlikle bu kadroya değer.
IMG_7715.jpg

Yazdığınız modellerin hepsini inceledim, amatör bir cevap vereceğim çünkü prof. değilim. Yurt dışı seçenekler arasında yoksa, Ktm Revelator prime (2016) diyorum.

Hatta biraz daha indirim olursa, tadından yenmez. Diğer modeller ile arasında, kadro hariç çok büyük farklılıklar yok. Ktm'nin jantları da gayet güzel. 52/36 aynakol oranı varsa, ben şahsen Ktm'yi alırdım. Bunu biraz da, fiyatı göz önüne alarak yazdım. Bütçe müsait ise, Scott'dan önce tercih edilecek nice markalar var.

http://www.ktm-bikes.at/uploads/tx_axbikes/revelator_prime_55_matt_carbon(grey+orange).jpg

@Erdal YILMAZ
Butce max 9.000 e kadar musait varsa tavsiyeniz alayim hocam..Bu arada Ktmyi alacak olursam aynakol kullanilmadan 53-39 takilacak fiyat sabit.

@Ertan M. Evet hocam fiyat olarak pahali ama bunu alirsam mantigimla degil gonlumle alacagim zaten :) birde gercekten foil'i merak ediyorum.Keske test imkanim olsa her bisikleti.

@Selami53 foil zaten yarış kadrosu ve bir çok takım kullanıyor.Yabancı sitelerde incelemesi yapılmış bu sitede 10 üzerinden 9 almış yinede karar sizin daha önce ktm niz vardı öyle hatırlıyorum:)
buda incelemesi
(link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
2016 foiller görsel olarak hoşuma gidiyor. Performansları hakkında fikrim yok.
Yurtdışından 2015 model addict 30 ler sıfır 5000-5500 TL geliyor. Bunu da seçeneklere ekleyebilirsniz.

@Ertan M. link verdiğin kadro team issue, addict 20 veya 30 daki kadro ile aynı değil. 10-20-30 serilerinde HMF kadro kullanılıyor. Team issue HMX, SL serisinde ise HMX SL kadrolar kullanılıyor. Bahsettiğin kadronun fiyatı yukarıda bahsi geçen bisikletleri satın alır :)

@Ertan M. Evet bahsettigim gibi revelator 4000 vardi hocam,@Çakırgöz evet hmx carbon ve o bile 10 da 9 almis .Dusundurucu acikcasi. Ama incelemeye bakma firsatim olmadi vatandas incelediyse o 1 puani fiyatlardan kirmis olabilir :)

Bu arada daha mantikli fiyatina gore daha iyi gordugunuz tum tavsiyeleri bekliyorum. Kadro boyu hakkinda da yorum yapabilirsiniz foillerde gidon bogazini yuksek kullanmak cok kotu bir goruntu veriyor acaba 56 kadroda kadroya sifir kllanmaya kalksam sikinti olur mu ondanda emin olamadim.

Değerlendirmeler kendi klasmanına göre yapılıyor, yani hmx kadro 9 almış, hmf li olan daha düşük alır dye birşey yok. Arabalardaki segmentler gibi düşünebiliriz.
Addict hmf kadroların fabrika verisi ağırlığı 860 gram. Eğer doğruysa o fiyatta bir kadro için çok iyi bir değer, gerçi gerçek ağırlığının 900 gram üstünde olduğunu okuduğumu hatırlıyor gibiyim, yanılıyor da olabilirim.
Ayrıca derginin birinde aero - non-aero kadrolarn aero performanslarını değerlendiren bir test vardı, orada addict in değerleri diğer kadrolara göre oldukça iyi çıkmıştı.

@Çakırgöz evet o tabloyu hatirliyorum addict aero olmayan kadrolar arasinda cervelodan hemen sonra gelerek 2. idi ve bazi aerolardan daha hizliydi. Peki fiyatlara gore yorum yapmak gerekirse ? Acikcasi suan 2.el addict i alip ustune saglam bir jant seti koymak da geciyor aklimdan.

Bende şuna hastayım :)

(link)

2000GBP alti en iyi bisikletler. Ama yurtdisinda.
(link)
(link)[/URL]

Şahsen 6000 TL ye 2. el addict 20 almak yerine 5200 TL civarına sıfır addict 30 alırdım. Kadro aynı, ultegra-105 farkı ağırlık hariç çok problem değil bana göre, ki o da zamanla değiştiriliyor.

scott adict r2 üstüne tanımam tavsiye ederim hocam şahsi düşüncem tabikide

@Çakırgöz 5200 e sifir nerede var hocam ?
@mutlu07 valla 2016 si cidden hosuma gitti ama 6000 e aynisi varkende 8400 ona vermek mantikli gelmiyor,mantikli gelende de icime sinmiyor sanki sirf bu ikilemden dolayi ikisindende vazgecip foil alicakmisim gibi geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Şuan o fiyatlarda ek olarak ekleyeceğim tek bisiklet var;
Giant propel

colnago neden bakmıyorunuz,İtalyan biiskletlrine yönelin bence yada mühedislikten şaşılmıcak olan alman markalrına focus mesala

colnago,olmo,tommasini,al İtalyan makarna yiye yiye seyredersin biisklteti :)

@Yavuz S. Evet hos bisiklet ama hala cozemedigim de bir bisiklet aluminyumu 7 bin lira mesela :) @mutlu07 colnagoyu bu fiyattan verdiler de biz mi almadik :) mesela cervelo,cezbediyor ama oyle fiyatlari varki specializedmis scottmus yaninda salcano kadar masum kaLiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Geri