2009 yılından beri, 2009 model p2 kullanıyorum, 1.75 boyundayım.
Satıcıda M olmadığı için mecburen S almak zorunda kaldım. Alırken üzerine binip denedim ve oldukça rahat gelmişti, biraz gidonu yükseltip kullanıyorum. Aynı modelin M kadrolu olanına şuan 5 dk binebilsem, sürüş keyfimdeki değişimi aradan geçen yıllar içinde daha iyi anlayabilirdim ancak böyle bir imkanım hiç olmadı.
Bisikleti aldıktan 6 ay sonra sağ hidrolik haznesinden yağ sızıntısı başladı.
Kablo bağlantısındaki contayı değiştirdik düzeldi. Ancak şuan hirolik kapağındaki her iki vida da yalama olduğundan kapağı kelepçe ile tutturmak zorunda kaldım. Sol haznedeki yağı tazelemek için vidaları açarken yarım litre terliyorum o da yalama yapacak korkusundan.
Eski dağ bisikletimdeki mekanik frenlerin yağmurlu havalarda ötme sorunu beni deli ettiğinden ve disk fren olsa ötmezdi söylentilerinden sonra bu bisikletin disk frenli olmasını tercih ettim (satıcı söküp mekanik takabiliyordu) ki tüm uğraşlarıma rağmen (yeni balatalar vs) ne arka ne de ön fren yağmurlu havalarda beni memnun etmiyor. Fren koluna her dokunuşta ötüyor. Etraftakiler rahatsız olmasın diye frene basmaya çekiniyorum.
Bir kaç ay önce amartisör kilidi bozuldu,
Artık amortisörü kilitli kullanmak zorundayım.
Elcekler bisikleti aldıktan 1 yıl sonra canlandı.
Her 3 dk da bir her iki elceğinde gidondan dışa çıkan kısımalarını tekrar yerine oturtmak için gözümü yoldan ayırmak zorunda kalıyordum. Elcekleri değiştirdim.
Bütün bunları bir kenara bırakırsak ses takıntısı olan ben, saat tıkırtısnda bile oyuyamayan ben kuru havada beni rahatsız eden bir tek sese bile rastlamadım; 3 sene boyunca. Etraftakiler ayaklarınıza bakmadan pedal çevirdiğinizi anlayamaz. Yolda gidişi çok akıcı, hiç durmadan 30 km gidebiliyorum. Diğer donanımları sorunsuz çalışıyor.
Aradan geçen süreden sonra zamanda yolculuk yapacak olsam ve tercihimi değiştirme şansım olsa ( böyle bir imkan varken başka amaçlar için kullanırdım ama neyse) yine p2 alır mıydım ?
SUB modelinin disk frensiz olanını alırdım. Amortisör derdi yok saatte 50 km hızla giderken 10 metrede durma gibi bir lüksümde yok. Amortisör ve hidrolik disk frenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Scott un 2009 yılından sonra ürettiği Tur bisiklet modelleri size de itici geliyor mu?