Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 301 hakkında yorumlar, karşılaştırmalar, incelemeler

Tepki
10
Merhaba arkadaşlar. Yıllar sonra bisiklet kullanacak olmanın heyecanıyla bütçeme uygun bir model arıyorum.

Forumda carraro grunge 419 çok öneriliyordu. Fakat fark ettim ki bulunduğum şehirde neredeyse hiç yokuş, bozuk yol yok. Tecrübe edinince şehir bisikletiyle ilçeler arası tur yapma hedefim var.

Araştırmalarım sonucu en son sedona 301e kadar geldim. Açıkçası bütçeyi daha fazla zorlayamam.

Kafama takılan birkaç şey var. Şimdi size onları sormak istiyorum.

- Boyum 1.70 ve birkaç ay önce kiraladığım şehir bisikletinde oldukça zorlandım çünkü ayaklarım yere zor basıyordu ve birçok kez düşme tehlikesi geçirdim.
Sanırım sadece M ve L boyu var. M boyu olur mu acaba? Bugüne kadar yaptığım ölçüler mtb içindi. 17 inç kadro uygun diye hesapladım ama bu modelin M diye bahsedilen modeli bana ne kadar olur bilmiyorum, bu konu benim için çok önemli.

- Diğer konu ise sedonanın sitesinde bahsettiği özellik. Aynen yapıştırıyorum,

"301 TÜRKİYE'NİN İLKİ Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip bir model. Tek vites gibi gözüksede, Türkiye'de ilk defa kullanılan SHIMANO NEXUS INTER göbek sayesinde 7 vitesli bir bisiklet. Çamurluklu ve bagajlı bir model."

Bu nedir? Sağladığı kolaylık nedir yani?

Bisiklet hakkında başka bildiklerinizi de yazarsanız sevinirim.

Alacağım mağazanın sitesindeki bisikletin olduğu link: (link)

Teşekkürler!

Scudo
Bisiklet ve bahsettiğin göbek modeli hakkında derin bir bilgim malesef yok. Ancak Sedona 301 kullanan birisiyle tanışmıştım sahilde bisiklet sürerken ve bisikletinden aşırı derecede memnundu, herhangi bir sıkıntı yaşamadığını söylemişti. Kadro boyu konusuna gelince, boyuna göre dahi kadro boyu önermek sağlıksız olur diye düşünüyorum. Bizzat bisiklete mağazada binip kararı ver. Boyundan ziyade bacak boyun etken bu konuda. Ben bisikleti alırken 19" ve 20" bisikletler arasında kalmıştım. İkisine de sırayla bindim. Birisinin kadro tamamen temas ediyordu kadro üzerinde dururken, diğerinde birkaç parmak mesafe vardı, ben de birkaç parmak mesafe kalanı tercih ettim. Genelde öyle önerilir. Kadro borusu apış bölgesine değmemeli, yoksa bazı durumlarda sıkıntı yaşanabilir. Para ödeyeceksin sonuçta, istediğin kadar kadro boyunda bisiklet çıkarttırıp deneyebilirsin. Sonradan değiştirmesi sıkıntı oluyor aman diyim :)

Kafama takılanları şöyle özetleyeyim.

En küçük boyu M mi? Kaç inç oluyor kadro?

301 TÜRKİYE'NİN İLKİ Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip bir model. Tek vites gibi gözüksede, Türkiye'de ilk defa kullanılan SHIMANO NEXUS INTER göbek sayesinde 7 vitesli bir bisiklet. Çamurluklu ve bagajlı bir model." Bu nedir? Sağladığı kolaylık nedir yani?

Merhaba,
Linkteki 301'de Nexus göbek yok. Göbekten vitesli bisikletlerde arka aktarıcı olmaz, tek vitesli (yani vitessiz) gibi görünür ama arka göbeğin içindeki mekanizma sayesinde arka tekerin devri değiştirilebilir.
Nexus göbekli bir bisiklet kullanmıştım, çok pratik ama en düşük vitesi dik yokuşlar için çok ağır bence. Aktarıcılı vitesli bisikletler kadar çok vites seçeneği sunmuyor ama pratiklik ve bakım istememesi gibi avantajları var.

Geri