Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

@1dost

@MBB

Arkadaşlar merhaba, ben de bazı güzergahlarda amortisör ihtiyacı hissetmedim değil açıkçası ve bu yüzden araştırma yaparken (link) rastladım ve satın aldım gerçi henüz takıp denemedim ancak bahse konu hafif bozuk yollarda ve stabilize yollarda işe yarayacak gibi bir his var içimde, ne dersiniz? Ben takıp denedikten sonra görüşlerimi sizinle paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger ve mhd
Scudo
@kaydogdu İnşallah olumlu sonuç alırsınız. Sonucu merakla bekleyeceğiz. Aldığınız maşa tek amortisörlü mü?

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@mhd Günaydın, evet tek amortisörlü ancak bu şehir bisikletleri için geliştirilmiş bir sistem ve 30 mm esneme payı var yani tam amortisör denemez hafif bozuk yollar ve stabilize için diyebiliriz.

@kaydogdu Ağırlığı hakkında bilginiz var mı? 410'nun orjinal maşasından ağır mı?

• Beğen
üstadlar işe giderken pedli jelli tayt giyemeyeceğimize göre ya da 410 un dandik selesinin üstüne jel dolgulu kılıf almak yerine şöyle cebimizi kasmayacak bir sele almak daha iyi mi olur? olursa da ne tavsiye edersiniz?

• Beğen
@honeybadger Aynı sorun bendede vardı bazı videolarda izlediğim kadarıyla vites ayarlarını yapmaya çalıştım ama sedona 410'un vitesleri biraz tuhaf, ilk denememde 1 saatimi aldı ama başardım, internette bazı videolara bakabilirisiniz yardımcı olacaktır, uğraşmak istemezseniz servise gidin, ama her bozulduğunda servisemi gideceksiniz :) bence kendiniz öğrenmeye çalışın en azından ben öyle yapıyorum

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
Aynen bende videolari izledim ugrastim baya su an bi sikinti yok takir takir geciyor hatta daha iyi. Tesekkur ederim

@kaydogdu takipteyim hocam deneyince paylaşın bende böyle bir şey düşünüyorum. Normal çift amortisörlü bir maşa takamıyor muyuz?

@mhd 1 bucuk kiloymuş bu maşa

• Beğen
@ddr Pedalını yaplaman lâzım anladığım kadarıyla. Bunun için pedalı sökebilirsin ya da fısfıs bisiklet yağını pedal ile krankın birleştiği delikten içeri sıkarsan iş çözülür diye düşünüyorum. Ben sökmeden yaptım birkaç kere çözüldü mesele.

@selen-oz Kişisel fikir soruyorsanız bence 2016'nın sarısı 2015'ten çok daha güzel (ikisini de güzel bulsam da). Canlı parlak bir sarı. 2016 biraz daha kanarya sarısına kayıyor. Ayrıca SEDONA yazısı da daha güzel oturuyor o renge.

• Beğen
Tepkiler: ddr
@kadir özal 1.3 kg ile 1.5 kg lafları dolaşıyor, maşa geldi ancak henüz takamadık, yeni bir furş seti ile takacağım onu bekliyorum. Takmadan önce tartıp kesin ağırlığı veririm. Çift amortisörlü bir maşa elbette takılabilir, şehir bisikletleri için böyle maşalar var ancak o zaman benim istediğim şey olmuyor. Bu maşa tamamen şehir bisikletine konfor katmak için tasarlanmış ve hafif bozuk güzergahlarda rahatlık sağlamayı amaçlamış, benim de aradığım tam da buydu, çift amortisör takarak iyice MTB havası katmak istemiyorum :) İnşallah sonuç başarılı olur. Sanırım önümüzdeki hafta başı denemeye başlarım ve bir haftaya kadar da edindiğim izlenimleri yazarım. Kolay gelsin.

@poet Merhaba, ben selleroyal'in (link)aldım ve pedli jelli tayt falan artık ihtiyaç değil, araştırmanızı öneririm, ben çok memnunum.

@mhd Pazartesi montaj için bisikletçiye gittiğimde ikisini de tartarım kesin sonucu size bildiririm. Bu maşa sanırım 1.3 kg, 410'un orijinal maşası ne kadar bilmiyorum ancak elimle şöyle bir yokladım 1 kg veya aşağısı gibi geldi bana, sonucu bildiririm.

En son lisede bisiklet kullanmıştım şimdi 24 yaşına geldik. Spora vakit yok. İşe bisikletle gidip gelerek bu işi çözebileceğimi düşündüm. 1 hafta önce burayı okuduktan sonra aldım Sedona 410'u kask gözlük vs derken şimdi günde 15KM iş çıkışı bisiketle gidiyorum. Yolda en çok canımı sıkan şey kaldırım yada bariyerler ile araçların tam arasındayken bazen öyle daralıyor ki dengesizleşip bariyerlere yaklaşmak istiyorum haliyle bir denge kaybı oluyor :) Adamın arabasını çizmeyelim derken kestaneyi çizeceğiz :)

Herkese merhaba bugün kısmetse bi tane 410 da ben alıyorum. Bu spora yeni başlayanlardanım. Sizin sorun yaşadığınız parçaları ben bisikleti alırken cebimdeki para yettiğince değiştirmek istiyorum. Sele gidon elcikler lastikler papuçlar vs. Bu konudaki önerileriniz benim için önemli. Marka model önerilerinizi ve deneyimlerinizi aktarırsanız çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

@yigity hayırlı olsun. Tekirdağ'ın neresindensin?

@yigity Merkezde olsaydın bisikletimi görür fikir edinebilirdin. Eğer yolun düşerse gel uğra bir çayımı iç:).

@yigity seleyi kesinlikle değişmelisin. Elçikler fena değil fakat mesela ben barendli elçik sevdiğim için değiştiriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
@dogan arslan merhaba ben o seleyi 3000km kullandım birde bana sorun siz onu :) kısa mesafelerde iyi fakat 50den sonra uyuşma 80km den sonra her çukurda çizgi filmlerde yaramaz çocuğun totosuna vurur gibi vuruyor sele, 100km de ise sele ile bütünleşip totonuzun olmadığını hissediyorsunuz deneyin hak vereceksiniz :)

Sele için ucuz çözümler nelerdir en azından bi brooks alana kadar :)

Geri