Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 410'u upgrade etmek mantıklı mı?

Sedona 410'u upgrade etmek mantıklı mı?

• Evet

• Hayır

• Eh işte

• Toplam katılım
    54

Yeşil Mavi

Doğa ve İki Teker Aşığı
Tepki
140
İsim
Hakan
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba.

2018 model Sedona 410 kullanıyorum. Tipi, şekli vs çok hoşuma gidiyor. Arka aktarıcı altus, ön tourney. Vites kolları şimdilik idare eder. Geçişler fena değil.

Size sormak istediğim şu, bu modeli upgrade etsem mantıksız mı olur? Ettiğim masrafa değer mi? Yoksa idare edip, satıp ileride daha iyi bir kadro mu almalıyım? Mesela ilk olarak güzel bir fren seti almak istiyorum. Şöyle sağlam bir şey. Ardından daha iyi fren kolları, daha üst aktarıcılar vs vs.

Yazın 20-30 km turlara da çıkmayı planlıyorum. Bu bisiklet bu turlara uygun mudur? Ne dersiniz?

Not: Bisikletten memnunum. Hoşuma gidiyor. Ama bisiklette yeni sayılırım o yüzden size sormak istedim.

Scudo
@BerkEvren

Hocam, dün youtube'dan açıp fren ayarlarını izledim. Sürekli takılan fren ayarımı yaptım. Zımba gibi oldu ama fren mekanizması genel olarak kalitesiz geldi. Arka freni de ayarlayayım dedim ama bir baktım ayar vidalarından bir tanesi düşmüş. Bugün servise götüreceğim aynısından taktırmak için.

Zincir yağını vs aksatmam, hareketli aksamlara wd40 vs sıkarım.

deore fren bacakları yeterli olur diye düşünüyorum, pabuçları da baradine 3 renk olanlarla değiştirirseniz gayet kaliteli bir fren sistemine sahip olursunuz

@CeRKeZ

Hocam motosiklette ayaklık, tuş gibi yerlere uyguluyorduk. Bunda da pedal, ayaklık gibi yerlere uyguluyorum. Zararlıysa yapmayabilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben de ikinci el 2015 modelini aldım. Jant telleri ve fren takımlarını yeniledim. Tektro frenler biraz düşük seviyeli. Sanırım arka attırıcıyı da yenilemem gerekecek. Sram via takımlar..

Kadro güzel ama 2018 model upgrade i pek düşünmem açıkçası.

@MaRZoCHi
2015 modeli halihazırda satılan 2018 modelinden kat be kat üstün donanıma sahip

Bende sedona 410 2017 model var, 2018 den tek farkı ön aktarıcının sram via olması.
Fren bacakları çok iyi değil haklısınız. Ben de değiştireceğim para biriktirince.

Ama yavaş yavaş yapacağınız büyük harcamalar için değmeyeceğini düşünüyorum.
20-30 km değil 50-60 km turlara bile rahatça çıkabilirsiniz. Bisiklet bu haliyle dengeli bence. Frenler ve ön aktarıcı biraz geride kalıyor.
Eğer kullanmaya devam edeyim, geliştirme yapayım diyorsanız freblerden sonra vitesleri değil de jantları yükseltmeye bakın :) ön vites sıkıntı çıkarıyorsa ön vites de olabilir ama eğer jant aldıktan sonra bisikleti değiştirecek olursanız elinizde güzel bir jant seti olur.

ben de senin gibi bir ikilemdeyim hocam yeni bisiklet fiyatları uçmuş gitmis,istediğim model 4000 tl ye yakin bir fiyata sahip,baktim araştırdım yeni model alamiyorum çünkü butcem 2000 tl civari ama o fiyata bir bisiklet kalmamis ben de mevcut bisikletimi upgrade etmeye karar verdim
Carraro sportive 321 (sabit masa,tourney set)
acera ön+arka aktarıcı (tourney vites geçişleri yavaş kalıyordu) 170 TL
1 çift baradine pabuç (fren mesafesı uzun) 40 TL
eger fren performansından gene memnun kalmazsam bir cift shimano deore ya da alivio v fren bacaklari 200 tl

yapmayı dusundugum seyler bunlar

Uzun yıllar kullanacaksanız değiştirin tabi ki fakat yeni başladıysanız tamamiyle uzak durun. İlk olarak bir kaç zaman sürdükten sonra tercihleriniz değişebilir.

@yokgibi

Gayet mantıklı hocam. Zaten ben genelde şehir içi kullanıyorum. Antalya Konyaaltı sahilinde, bisiklet yerinde kullanıyorum çoğunlukla. Dümdüz yer vites bile degistirmiyorum :)

@Srcnkrtlms

Yol bisikleti fazla sportif geliyor hocam. Ama ileride belki ona geçebilirim. Benim ağırlıklı amacım şehir içi ufak geziler ve ulaşım. Onun dışında değiştirmek için pek bir sebep gelmiyor aklıma. Beğeniyorum zaten elimdekini.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende 345 var. Acaba 410 mu alsaydim diyorum. Bisikletinize bakımları ihmal etmediğiniz sürece keyifle kullanırsınız. Sağlıcakla pedallayın.

• Beğen
Tepkiler: Yeşil Mavi
@Yeşil Mavi
Valla ben de böyle diyordum alırken, hatta mesajlar da duruyordur bir yerlerde ama şuan aradayım. Okula gidip gelme olmasa bisikletle yol'a geçerim gibi duruyor. Tabi elimdekinin de birine satılması lâzım:)

• Beğen
anladıgım kadarı ile hocam bisikleti şehiriçi kullanıyorsunuz sanırım,20-30 km lik turlara daha çıkmadıgınıza göre şu anda bisikletini satmanız mantıklı değil upgrade kısmına gelirsek bu bisikleti kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz,ileride satar mısınız yoksa ikinci bir bisiklet olarak muhafaza mı edersiniz? uzun seneler sizde duracaksa upgrade mantıklı ama satmayı düşünyrsanız yapmayın

ben olsam şu anda upgrade den daha çok kendimi geliştiririm,uzun turlara çıkmaya başlarım
ilerisi için de bu bisikleti satmayıp yanına bir yol bisikleti alıp yola devam ederdim çünkü şehir bisikletinin yeri farklı yol bisikletinin yeri farklı ve ikinci elde bu bisikletiniz bence çok para etmez,satmaya değmez kullanmak daha mantıklı

@Desert Fox

Hocam aslında satmayı hiç düşünmüyorum. Tasarımı, akıcılığı ve ergonomisi çok içime siniyor. Ama mesela fren ayakları bana kalitesiz geldi. Bir tane vidası düşmüş bile. Aldığımdan beri havalar pek iyi olmadı, çok süremedim. Ama oldukça hevesliyim sürmek için.

Upgrade'den kastım da öyle aman aman prof şeyler değil. Ne bileyim daha kaliteli frenler, daha hafif jantlar. Biraz kalite arayışı, biraz da oyalanma amaçlı. Bugün servise götürdüm, bakım yaptırdım. Vidayı taktırdım, zımba gibi olmuş frenler. İleride kesin değiştireceğim fren ayaklarını ama acelesi yok. Bir süre böyle sürüp öyle görmek lazım.

Eğer bir upgrade yaparsanız günceller misiniz burayı? Takipteyim.

• Beğen
@ogulcanguvenn

Shimano Alivio fren bacağı siparişi verdim. Ön - arka set olarak aldım, pazartesi gelmiş olur. Montajını yapınca fotoğraflarını atıp, izlenimlerimi yazarım.
Alivioyu beğenirsem ileride grup setini alacağım. Altus ve tourney aktarıcılar biraz eskisin önce, şu an işimi görüyor israf yapmayayım :)

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
@Yeşil Mavi
fren bacaklarının incelemesini sabırsızlıkla bekliyoruz hocam,acaba arada fark olacak mı? bir çift baradine fren pabucu da öneririm

@Yeşil Mavi
Teşekkür ederim.
Aldığımdan beri 10 günde 120 km yaptım ve her seferinde daha da bağlanıyorum bisiklete, harika bir şey?
Ben de zamanla değişimler yapmak istiyorum, bugün yağmurda kullanmak zorunda kaldım açıkcası fren mesafesi tatmin etmedi. Sizin izlenimlerinize göre ben de alabilirim, ek olarak da fren pabucu ile tamamlayabiliriz.
İyi sürüşler, her şey gönlünüzce olsun.

@Desert Fox
Baktığım her baradine marka fren pabucunda mtb veya yol bisikletleri için yazıyor. Acaba biz mtb için olanlarından mı alacağız bir bilginiz var mı?

Geri