Scudo Sports

Sedona 761 2008 aldım ve dual control gelmedi!

Ozan Akçay

Forum Demirbaşı
Tepki
191
Arkadaşlar merhaba.Çocukluğumdaki bisiklet aşkının tekrardan depreşmesi üzerine, uzun araştırmalar sonucu (bu foruma da çok teşekkürler bu arada) Aslı Bisiklet'ten 2008 model bi sedona 761 aldım.Dual control vites sistemiyle gelmediğini görünce çok şaşırdım ve Aslı Bisiklet'i aradım.2008 model Sedona 761 lerde dual control sistemin kaldırıldığını söylediler.

Oysa -bu forum da dahil- 2007 ve 2008 modellerin kıyaslandığı pek çok konuyu okudum ama böyle bi hususla karşılaşmadım.

Bisikletin fren kolları da tektro marka ve bisiklet 12,4 kg ağırlığında.(kadro 18")

Bu bilgilere göre yorumlarınızı bekliyorum.Özellikle dual control mevzusundaki görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Scudo
Evet 2008 modelde dual kontrol yok.

selam...merak etmeyin bu yıl sd761 de bir takım değişiklikler var herkesin bildiği gibi...Ful set Deore komponentin biraz dışına çıktılar...Şöyle ki:
aynakol seri dışı hollowtech2
arka vites XT m761sgs
fren kolları tektro eclipse'di sanırım
vites kollarıda Dual control yerine Deore Rapidfire...
Bir arkadaşımız yakın bir tarihte satın aldı onun bisikletinin üzerindeki parçaları yazdım sanırım sizinkide aynı telaşlanacak bişey yok tam tersine bu parçalarla(fren kolları hariç)bisiklet ful deore setten daha iyi yani tüketicinin avantajına...:)

Cevaplarınız için çok sağolun.Ben dual control bi bisiklet aldığımı zannettiğimden ona göre hazırlamıştım hep kendimi.

Madem durum böyle; İzmir'e gidince hidrolik disk fren sistemine geçmeli ki içimde kalmasın :)

dual kollu 2007 761 i kullaniyorum bir yıldan fazladir. dual kol iyi hoş fakat bence tetikli(trigger) sistemler daha güzel. bana göre de iyi bir karar vermiş asli bisiklet, içinizde uhte kalmasin.

Evet artık alıştım zaten bisikletime iyice.Bu şekilde de verdiğim parayı hakettiğini söyleyebilmenin sevincindeyim.Hoş, daha çok değil 160 km anca yaptım.Bir 3500 km daha yapınca verdiğim parayı amorte edicem (vermediğim mazot parası cinsinden:) )Şaka bi yana bisikletin keyfini özlemiştim baya.

Şimdilik tek sorunum viteslerde.Kendim ayarlayamıyorum maalesef.Burda; Datça'da bi Bianchi servisi var oraya ayarlattırdım.Süper oldu(tık sesine müteakip kararlı geçişler ve en uç viteslerde dahi sürtmeyen zincir).Fakat 3-5 günlük binişten sonra tekrar bozuldu.Şimdi hem bazen vites arada kalıyor ve geçmiyor, hem de sürtüyor o adını bilmediğim:eek: metal parçaya.

Geri