Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

boyum 1.78 kilom 100(kilo vermek için alıcam ayrıyetten diyet de yapıyorum) ilk defa bisiklet sürücem, beni asfaltta ve kaldırımda üzmeyecek bisiklet arıyorum

Scudo
@apocalypsee

Çoğu şehir bisikleti sizi rahatlıkla taşıyacaktır ben yaklaşık 90-93kg yum ben yol bisikleti kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım sizin de sorun yaşamazsınız Gönül rahatlığıyla istediğiniz bisikleti alabilirsiniz birde aklınızda bir bisiklet veya fiyat aralığı varsa buradan öneri yapabiliriz :)

@apocalypsee size şöyle bir önerim olucak tabi beğenirseniz bence yol bisikletinine yonelmenizi tavsiye ederim kilo vermek isteyenler için bence bire bir istersen performans yap isterse de markete'de gidebilirsin yani çoğu insanın sandığından daha kullanışlı bir bisiklet ben şahsen öyle kullanıyorum ve gayet memnunum sizede tavsiye ederim tabi almak istemezseniz şehir bisikleti de sizin istediklerinizi karşılar :)

@Bisiklet sever 93
Model olarak öneri yapabilir misin?

@apocalypseeOrtalama bir yol bisikleti için en azından 1500-2000 lirayı gözden çıkarmak gerekebilir. Benim tavsiyem bisikletten bıkmamak için en az "Sora" grupsete sahip yol bisikletlerine veya Fitness bisikletlere bakmanız. Çünkü Fitnesslar'ın genelinde yol bisikletlerinin aksine aynakol 3'lü. Yeni başlayacaksanız daha uygun.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@BugAdam
Dostum 40-80dk arası sürüşlerde sıkıntı çıkarmayacak 800-1500TL arası bir model önerebilir misin? Sana da çok teşekkür ederim.

@apocalypseeRica ederim. Hocam ama dediğim gibi 1500e ancak Claris setli Salcano bir ihtimal bulunabilir. Onun yerine Ortalama ve üstü bir şehir/gezi bisikleti tercih edilebilir. Karar sizin o fiyata alacağınız bir bisiklet sizi tatmin etmeyebilir. Ya 500 TL'ye yakın bir miktar daha biriktirmelisiniz ya da giriş seviye bir yol bisikleti tercih edeceksiniz. Fakat forumda güncel 1500 TL yol bisikletleri başlığı varsa oraya da göz atabilirsiniz.

XT1650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@apocalypsee 1300 TL TL'ye biraz zor 1500 e güzel modeller var indirimle alabilirsin mesela mosso cavalier veya salcano xrs 55 claris yani seçenek çok fazla değil ama yinede benim tercihim Salcano olurdu o fiyatta en iyi donanımı Salcano veriyo gelelim vites oranlarına senin tek zorlanıcağın yer yokuşlardır ama kendini geliştirmek için bire bir acı yoksa kazançta yoktur yani önünde iki seçenek var ya şimdi rahat edeceğiniz ama ilerde yetersiz gelicek bir bisiklet alamakmı yoksa ilk aldığında seni zorlayacak ama ilerde senin performansını arttıracak bir bisiklet almakmı (kilo vermekte artısı) bunu bence iyi düşün sonra aldıktan sonra pişman olma :)

Merhaba arkadaşlar,
Mosso Legarda 1724 kullanan birisi olarak nişanlıma hediye olarak şehir bisikleti almayı düşünüyorum. 1000 TL 'ye kadar önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler

• Beğen
Merhaba arkadaşlar,
2014 yılında kron xc 1000 27.5" model bisikletimi almıştım. O sıralarda küçük bir şehirdeydim, dağ bayır geziyordum, severek de kullandım. Ancak artık İstanbul'da yaşıyorum ve uzun turlara da katılıyorum. Bisikletimi asfalt dışında hiç sürmüyorum diyebilirim. Bu da çok verimsiz oluyor ama hem bisikletimi çok seviyorum hem de yeni bisiklet almak için bütçem yok. Bu yüzden dağ tekeri yerine ince tekerler takmak istiyorum. Bunun dışında bisikletimi tur bisikletine nasıl daha çok benzetebilirim? Örneğin gidonu yükseltmem mi gerekir ya da başka şeyler? Bunun yanı sıra tavsiyelerinizi uygun ekipman ile yaparsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
1000-1500 TL fiyat aralığında şehir/tur bisikleti bakıyorum. Peugeot Escape/M modeli tasarım olarak çok hoşuma gitti fakat kullanılan maşa vs. kalitesi hakkında bilgim yok. Diğer markalardan öneri yapabilecek arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Öncelikle herkese selamlar.
İnternette bisiklet almak için araştırma yaparken resmen kafam karıstı ve ne alacağıma karar veremedim birçok marla ve her markanın sürüsüne bereket modeli var.
Çocukluk ve gençlik dönemlerimde birçok bisikletim oldu bunların içinde yarış bisikleti de vardı dağ bisikleti de şimdi tekrardan bir bisiklet almaya karar verdim bir spor salonuna yazılacagım ve buraya gidip gelirken bisiklet kullanmak istiyorum tahmini gidiş ve gelişim 20km falan olur ve yol asfalt bu yol boyunca dönüşte 2 adet yokuş olacak yaşım 38 boyum 183 cm kilom 100kg sizden bana uygun olabilecek ve fiyat olarakta 1000 tl civarında aşağısı olabilir fazla yukarısı olmasın neden derseniz daha önceki bisiklet deneyimlerimden yarış bisikleti ve dağ bisikleti arasında sakin kullanımda yaklasik 25 km lik mesafede asfalt zeminde yorulma olarak pek fark görmemiş olmam eski bisikletlerimden aklımda kalan viteslerinin şimano olması yarış bisikletim 10 vitesti dağ bisikletim 18 vitesti ama yarış bisikletimin pedal da bulunan büyük dişlisi dağ bisikletimin dişlisinden büyüktü bunlar ne işe yarar pek kafa yormamıştım zamanında arkadaşlarla gezip tozuyorduk eglenmek amaçlı bisiklet biniyorduk o yüzden şimdi karar veremiyorum bilgim olmadıgı için sizlerden yardim istiyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

@Turusan Bütçeniz belli, kullanım amacınız belli, kullanacağınız yer belli. Çok da kafa karışıklığı yaşamayın, sürdükçe ve deneyimledikçe ihtiyaçlarınızı zamanla ona göre belirlersiniz. L kadro boyundan aşağı bisiklet almamanız tavsiye olunur. "Sabit maşalı" olabildiğince hafif bir "şehir bisikleti" alın. Bir diğer konu, bisikletlerin donanım ve teknik detayları hakkında Forum'daki paylaşımları takip edebilirsiniz, ama dediğim gibi bazı şeyler belliyken alın ve deneyimleyin, zamanla daha da netleşir bazı şeyler. Bütçe meselesi sonuçta, ayırdığınız bütçe arttıkça bisiklet ve donanım kalitesi de artıyor.

Mevcut bütçeniz için şu iki bisikleti öneriyorum:

(link)

(link)

(link)

@SonSelim tavsiyelerin için teşekkür ederim önermiş olduğun bisikletleri ilk fırsatta inceleyeceğim mosso nun sitesinde legrada 1721 goremedim 1821 var yanlış yorumlamadıysam 1821 2018 model 1721 de 2017 model oluyor galiba internetten arayınca iki modelde üç aşağı beş yukarı aynı fiyat tabi doğru yorumladıysam.

@Turusan Legarda serisinden herhangi birisi olabilir, sabit-düz maşalı. Bayilerde de bulabilirsiniz, bir çoğunda mevcut.

@SonSelim mossoyu incelerken city life altus modelini gördüm bu model nasıldır acaba malum ufak çocukta var arada arkasına oturtup gezdiririm site içinde diye düşündüm ama tabi mantıklı mı acaba ağırlık olarak 1821 den yaklasık 2 kilo daha ağır cok etki yaparmi 2 kg

Bende 1 aydır Kron Tx150 kullanıyorum. Şimdilik çok memnunum kilitli maşa olmasıda güzel .

@Turusan Gördüğünüz bisiklet bu sanırım (link)

"Mosso City Life"

*Altus bisiklet modelinin adı değil, vites grubuyla ilgili.

Benim tercihim bu olmazdı. Kafanızda başka modeller varsa araştırın, netleştirdikten sonra yazarsanız daha iyi olur, bu şekilde çeşitten bol bir şey yok. Gördüğünüz bisikletin kilitlenmeyen dandik sert ve esnemeyen ön amortisörü var. Bagaj, çamurluk, far vs. ile gelmesi avantaj ama 16 kg'luk bir bisiklet, ağırlık sorun değil derseniz alın tabii ki. Bu arada bagajsız aldığınız bir şehir bisikletine bagaj da takabiliyorsunuz. Çocuk için "Çocuk Bisiklet Taşıyıcısı" olarak internette aratın, güvenlik açısından onlardan kullanın, diğer alternatiflere yönelmeyin derim. Ayrıca kaskı da ihmal etmeyin. Tercih sizin, kolay gelsin.

@mcb

Boşuna "Albatros Gidon" demiyorlarmış buna :) mariokaldato

albatros.jpg

Geri