Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirde Carraro 419 Grunge - Boy seçimi

Tepki
10
Merhaba. Şehir içinde gezme amacıyla bu bisiklet özellikle fiyatıyla gözüme çarptı.
Yer yer bozuk yollar olduğundan bu bisiklet cazip geldi.
Birkaç sorum olacak,

- Bisiklet kaç kg?
- Boyum 1.70, yıllar sonra bisiklete bindim geçen ay. Kiraladığım yerde sanırım Salcano City Sport 28" bisiklet vardı ve ayaklarım yere zor değdiğinden ilk başta denge problemi yaşadım ve bu gözümü korkuttu.
Yıllar sonra tekrar bisiklete başlamak istiyorum. Hangi boyunu almam gerekir? Okuduğum yorumlarda M, L gibi boylardan bahsediliyor. Ben ayaklarımın tam olarak basmasını istiyorum güven vermesi açısından. Burada Carraro satan bir yer var. İstediğim boyunu getirtebilir miyim? Boy konusunda ve aklınıza gelen diğer konulardaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Scudo
seleyi doğru yüksekliğe getirdiğinizde ayağınız zaten yere tam basmayacak.

internette 14.26 kg yazıyor yani 14 kilo civarı diyelim. Sizin için 18.5" yani M kadro uygun olur bence

Burak Bey büyük yanlışlardan biride bu işte. Kadro seçimi çok önemli, kadroyu iki bacağınızın arasına aldığınızla kadro ile bacak aranızda 4 parmak gibi bir mesafe kalması gerekiyor, doğru seçim budur. Fakat zaten kullanırken doğru sele ayarlarınızı yapınca ayaklarını yere değmez. Gücünüzü daha verimli kullanmak için selenizide buna göre ayarlamanızı öneririm. Binerken ya yüksek bir yerden yada bisikleti yatırarak binersiniz, inerkende kadroyu bacak aranıza aldığınız pozisyona geçiş yaparsınız.

Kadro Tercihi;
(link)

Sele Ayarı;

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=41469

• Beğen
Tepkiler: gok
Bu boyunuzla değil, bacak boyunuzla alakalı bir durum. Ya bir mağazada deneyin alacağınız bisikleti, yada bi önceki mesajda verdiğim linke gözatın.

Güvenlik benim için çok önemli. Özellikle en son küçükken sürdükten sonra. Geçtiğimiz aylarda o heyecanı tekrar yaşadım. Hatta kordonda duran kamyona kolumu sürttüm. Sıyrık izi hala hatıra olarak duruyor :)

Bisiklet haricinde mutlaka almam gerekenler;

Prowell kask: 70 TL

http://www.sprintbisiklet.com/FileUpload/bs281708/UrunResim/9584843.jpg

Koruyucu set; 2 adet dizlik, 2 adet bileklik ve 2 adet dirseklik: 20 TL

http://www.sprintbisiklet.com/FileUpload/bs281708/UrunResim/11276581.jpg

Bunlarla güvende olur muyum? Başka önereceğiniz şeyler var mı?

Dirseklik, dizlik falan ben takmıyorum açıkçası, takanda pek görmedim ama takılabilir. Eldiven ve gözlükte mutlaka almalısınız.

Bacak boyumu bilmiyorum fakat 1.82 boyum var m beden ben aldım bana tam oldu.. Arkadasa 417 aldık boyu 1.90 ona da m aldık L beden yok diye fakat küçük aldığımızı söylüyorlar L almaliymisiz bisikletçi de seleyi yükselt takma kafana dedi bir sıkıntı yok memnunuz.

@Burak Özkan

İşin açığı bisiklet hiçbir zaman güvenli değildir her tarafı açık 2 teker bir metalin üstünde gidiyorsunuz :) bunlar sadece birşeylere karşı önlem hiçbiri olmasın ama kask olsun

su linkte dogru olcumler var.tavsiye ederim.(link)

Geri