Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Yerine göre bisikletle otobüs taşımak, otobüsle bisiklet taşımaktan daha kolaydır.

İşten 9 günlük izin alıp Kars'a gidelim dedik abimle. Gidiş ve dönüş bisikletle oldu. Belki bizim kullandığımız otobüs firmalarını kullanan veya kullanacak olan vardır. Hazırlıklı olsunlar.

1- Elazığ'dan Kars'a gidiş

Şirket: Has Bingöl

Yük: İki bisiklet (ön tekerleri çıkartılmış halde), dört çanta (ikişerden iki heybe)

http://simdiodegilde.files.wordpress.com/2013/09/img_0697.jpg

Bagaj ücreti: Alınmadı

2- Artvin'den Erzurum'a

Şirlet: Yeşil Artvin Ekspress (nasıl isim la bu?)

Yük: Bir bisiklet, bir 30*40*40 cm paket, iki heybe

Bagaj ücreti: En başta istenmedi, otogarda yükleri indirirken istendi. İlginç bir durum.

3- Erzurum'dan Elazığ'a

Şirket: Has Bingöl

Bagaj ücreti: 20 lira istendi, bilet alınmadı tabii. Bir de Cesur Bingöl'e soralım bakalım.

4- Erzurum'dan Elazığ'a

Şirket: Cesur Bingöl

Bagaj ücreti: İstenmedi, bu şirketle Elazığ'a gelindi.

5- Trabzon'dan Elazığ'a

Şirket: Turay

Yük: İki heybe, bir bisiklet, sarılı halde iki mat

http://simdiodegilde.files.wordpress.com/2013/09/img_1282.jpg

Bagaj ücreti: Alınmadı. Turay ile ikinci Trabzon-Elazığ seferim. Yüküm ilkinde de aynıydı. Bu konuda tavsiye edebileceğim tek firma. Ancak bir sorun var. Turay'ın otobüsü Malatya'ya kadar geliyor. Oradan Fırat Tur'un 25 kişilik araçlarıyla Elazığ'a aktarma yapılıyor. Geçen sefer sorun olmamasına rağmen bu gelişimde 10 lira istediler. Turay'ın görevlisinin Malatya ile konuşup bagaj parası alınmayacağını söylemesine rağmen Fırat Tur'un çılgın muaviniyle Malatya'dan Kale ilçesine kadar tartıştık. Ben galip geldim tabii.

İşte böyle canlar.

Aklınızda bulunsun.

Bu arada Has Bingöl ile Cesur Bingöl sürekli kapışıyor gibi. Bu durum bisiklet taşıyacak olanlara yarıyor.

Scudo
Benim de başımdan Kamil Koç'la bir tartışma geçmişti.
Ne kadar her tarafta "Ücretsiz taşıyoruz", "Evet muhteşem taşıyoruz", "Sporu seviyoruz" deseler de ve önceden 10 kere arayıp "Bakın alıyorsunuz değil mi bisiklet" diye teyit almış olsam da otogarda otobüsün şoförü görünce "Eee bagaj ücreti?" demesine engel olamadık. Üzerine bayağı bir tartıştık. Otogardaki firma temsilcisi geldi, "Şoför doğru söylüyor, bagaj ücreti vereceksiniz" dedi. O sırada ben ve nişanlıma karşı 4 şoför, 1 firma temsilcisi, 2-3 muavin kıyasıya tartıştık.
O sinir ve gazla 444'lü numaralarını aradım durumu oradakilere anlattım. Ben telefonu kapatır kapatmaz firma temsilcisine telefon geldi şirketten, adam kızardı bozardı, gitti şoföre "Alınacakmış bisikletler" dedi.
Ardından şoför "İyi alırım ama Ataşehir'de yolcuların bavullarına yer kalmazsa indiririm sizi" diye tehdit etti. Yine 444'e bir telefon, bu sefer aradılar mı bilmiyorum ama sonuçta indirilmedik. Sonraki gün Balıkesir yolundayken Kamil Koç'tan yetkili bir isim telefon etti kendi şahsi telefonundan. Birçok kez özür diledi, bir daha böyle bir şey olması durumunda kendisini doğrudan o numaradan aramamızı söyledi.
Yani demem odur ki "Taşıyoruz" diyenlere bile pek güvenmemek lazım.. Her şeye hazırlıklı olmak lazım.

Otobüsle bisiklet taşımak bir sıkıntı. Firma izin verse, şöför vermiyor. Şöför kabul etse bu sefer....
Ben biraz uğraşarak da olsa kabul ettiriyorum. İletişim yapmak burada önemli tabi:)
Otobüsüne bisiklet koyabildiğimiz firmalara olumlu geribildirim yapmak gerekiyor.
Ben Kamil Koç'a e-posta da attım telefon da açtım;)Şehir içi servislerine bile alıyorlar

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ

Otobüs bagajlarında, 30 kg eşya ücretsiz taşınır..
MADDE 40- (1) Yolcunun 30 kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır. Bagajlar yolcuların numaralandırılmış oturma yerlerine göre etiketlenir.

4 nisan 2014 çanakkale dönüşü ile ilgili anım:çanakkaleden truva firması ile bisikleti sorunsuzca otobüse attım..istanbul otogarda bisikletimi servise almadılar...yetkilisiyle,şoförle, servis yetkilisiyle tartıştım.. bisikleti koyamazsın deyip 2 saat beklettiler...bende inat edip,tekerleri söküp arka 2 koltuğa eşyalarımı ve bisikletimi koydum..3 soför ve servis sorumlusuyla kavga ede ede , indir indirmeyecem şeklinde süren tartışmalar sonucunda avcılara kadar eşyalarımı attım..inişte servis şoförü kıllık yapıp beklemek istemedi..tartışma sonucu beklemek zorunda kaldı

Abi bisiklet alıcam yakında ve İstanbul Kütahya arasında gidip geliyorum sürekli bakalım inşallah bu durumları yaşamam eğer yaşarsam da sayenizde neler yapacağımı da öğrenmiş bulunmaktayım :)

@Edip Dinçer

Hahahaaha abi benimkinin aynısı yaaa.Bodrumdan izmire Kamil koç ile gelelim dedik parada yok.2 kişi girdik içeri aldık bileti ve sorduk alıyormusunuz diye alıyoruz dediler.Bekle bekle , en sonunda geldi otobüs.Şöför kişi başı 40 tl istedi 30 tl zaten bilet aldık.Aradık 444 lü hattını şikayeti ettik , ardından içerde ki bayan şöförün yanına gidip bir şeyler fısıldadı :) Suratı düştü tabi :)

Tüm mesajları okudum. Firmalardan yana söför ve muavinlerin sıkıntı yarattığı malum.

Tabii önemli bir nokta bu konuda yaşadığınız sıkıntı ve memnuniyeti mail olarak firmaya iletmeniz. Ayrıca Şikayetvar.com u da kullanarak sikayetlerinizi yazabilirsiniz. kamilkoç uludağ truva matro gibi tüm firmalar buradan cevap yazıyorlar ve muhakkak arıyorlar.

ben bisiklet ile ilgili sıkıntı yaşamasam da servislerinin olduğu yönde sizden baska servis yolcusu olmadığında sizi götürmemek için elinden geleni yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Ben bu konuya kişisel blogumda kısaca değindim. Dilerseniz göz gezdirebilirsiniz.

(link)

Eğer otobüse tatil yörelerinden binecekseniz bisikleti bagaja aldırmak çok zor görünüyor. Ben bu olayı henüz bir kez deneyimledim ama yetti. İzmir'den ve Çanakkale'den kalkan İstanbul otobüslerinden hiçbirine Gelibolu durağından bisikletimi yükleyemedim. Çünkü hepsinin bagajı ağzına kadar dolu geliyor. 4-5 otobüs geldi geçti, hepsinin bagajı doluydu. Bu noktada muavine falan da kızamıyorum, adam ne yapsın yani. Cidden açıyor bagajı, gösteriyor, bagaj dolu. Tatilciler kolileri bavulları doldurmuşlar..

O sebeple mümkünse otobüsün kalkış durağından binmeye çalışın. Ara duraklarda bagaj dolu olabilir, yolda kalırsınız. Ben bu bagaj problemi yüzünden bisikletimi Gelibolu'daki evde bırakmak zorunda kaldım mesela. Sıkıntı.

Arkadaşlarla dönüşü otobüsle olacak bir tur planlıyoruz merak ettiğim kadroyu korumak için ısı yalıtımı (boru şeklinde olan) süngerlerinden alıp bagaja verdiğimizde kadroya bunlardan sarsak çok mu abartmış oluruz? İkincisi arka vites aktarıcıya zarar gelmemesi için önlem almaya gerek var mı var sa ne yapılabilir?

Tren varsa çok daha iyi olur, otobüs hem sizin için hem bisiklet için eziyet olacaktır.

bisiklet taşımak neden zorlarına gidiyor anlamak mümkün değil.. sadece otobüs firmaları için söylemiyorum, izmirde izban görevlileri bile bi dünya surat yapıyor sanki kendi omuzlarında taşıyormuş gibi..
bisikletin çok yer kapladığına katılmıyorum, muhtemelen kıt olan bir talep durumu sözkonusu bu da yetkililerin burun kıvırmasına neden oluyor..
ülkedeki her 10 kişiden 7 kişi bisiklete biniyor olsa bu kadar zorluk çıkarmazlar aksine işleri hızlandıracak yöntemler bulurlar ama yok işte, keşke olsa..

Yaklaşık 3 ay önce Antalya-Manisa Kamil Koç otobüsüyle sıkıntısız getirdim ama biraz çakallık yapıp tabi muavini beklemeden bavullarımı yerleştirmeye başladım bisikleti de köşeye dayayıp önüne bavulları sıraladım 1 bisiklet 4 bavulu aldı. Ayrıca tek sıkıntı o tersine gittikçe sizin alttan almanız ve hemen ortamı yumuşatmanız olacaktır. Hır gür yaparak almayacaklardır. Muavine denizli dinlenme tesislerinde çay söylemiştim :)

merhaba.. kendiniz bisikletinizle yolculuk yapacaksanız para istemeye ya da sorun çıkarmaya hakları yok.. neticede o da sizin bir eşyanızdır.. yok ben bisikleti bir yerden bir yere otobüsle kargo olarak göndereceğim diyorsanız.. otobüsle onlarca bisiklet göndermiş biri olarak 20-30 tl den fazla para vermeyin.. bol pedallamalar..

Bir ay kadar önce istanbuldan kütahya ya götürmüştüm bende muavin bisikleti görünce bi kaptana sorayım filan dedi kaptanda sanki Muzaffer bir komutan edasıyla şöyle bi gerile gerile bu seferde bizden olsun dedi. Bende fazla üstelemedim he dedim geçtim :D

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Bu sabah geldim otobüsle. Bileti alırken oradaki görevliye bisiklet olacağını söyledik. O da bir kaç yeri aradı ve otobüs dolu olduğunu, gece 1 deki müsait olduğunu söyledi. Biz de ona bindik. Muavin iyi insandı, arkadaşın bisikletinin tekerleğini bile çıkarttırmadan bagaja yatırdık. Benimki 28 inç ve L kadro olduğundan sığmadı, tekerleğini çıkardım. Kamil koç pek sorun çıkartmıyor.

Yarın Antalya'dan İstanbul'a gidicem. Bileti aldığım saat çok doluydu internetten baktığımda, bir saat öncesinde arabada büyük boşluklar vardı. Arayıp durumu izah ettim Pamukkale firmasına, onlarda itiraz etmeden bilet saatimi değiştirdiler, bisikletin bagaja koyulmasında bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Hadi bakalım.

6 temmuz 2014 ankara-ayvalık kamil koç şoför biraz artislik yaptı ama sorunsuz alındı.
21 temmuz kaş-izmir kamil koç bu sefer muavin yasak gibi seyler geveledi ben de internet sitesinde yazıyor diye itiraz ettim sorun yapmadan aldı muhtemelen para koparmaya çalıştı.
22 temmuz izmir-ayvalık kamil koç sorunsuz alındı.hepsinde ön teker demonte edildi.

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri