Scudo Sports

Şehirlerarası tura çıkmayı planlıyorum, acaba hangi bisikleti almalıyım?

Tepki
0
Merhabalar,
İki üç haftaya kadar yola çıkmayı planlıyorum, forumda da bakındım biraz, zaten uzun zamandır araştırma yapıyordum bisiklet seçimi için. Carrora 473h almayı düşünüyordum, şimdiyse linklerini verdiğim marka ve modellerdeki bisikletler var kafamda. Takıldığım noktaysa acaba uzun yol için uygun mudur bu bisikletler? Yaklaşık 1000 km yol gideceğim. Birçok engebeli yerden geçeceğim için bu ürünleri düşündüm, hangisini almalıyım bu ürünler uygunsa. Başka marka ve model önerilerine açığım, ortalama 1200 lira kadar bütçem var. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum..

(link)
(link)

Scudo
Şehirlerarası tura çıkmayı planladığınızı söylüyorsunuz. Tur bisikletlerini niçin düşünmüyorsunuz? Linkini verdiğiniz bisikletler MTB Arazi bisikletleri.

• Beğen
Tepkiler: Cengiz ADANUR
sürekli asfalt yolda gitmeyeceğim için bunlar uygundur denildi, o sebepten ötürü bunları buldum. lastik değişimi yapılarakta verim alamam mı acaba?

Lastik değişimi ile gerçek verim alamazsınız. Bu konuda forumda açılmış çok konu var. Nasıl yollarda gideceksiniz ki MTB önerdiler merak ediyorum. Toroslar üzerinde gidecekseniz birşey diyemem ama toprak yol, patika, kilit taş vb yollarda da 35 - 37 tabanlı lastiklerle rahat edersiniz. Birçok şehir, tur ve hibrit bisiklette bu lastik ebatı vardır. Trek fx serisi, GT trafic, Carraro Azimut, Whistle Guipago vb modelleri incelemenizi öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Burçak Erbil
Turunuzu yorgunlukla geçirmek istemiyorsanız Tolga beyin de dediği gibi şehir/tur veya hybrid bisikleti almanız yararınıza olacaktır.

"toprak yol, patika, kilit taş vb yollarda" kullancam. modellere bakıyorum hemen. teşekkür ederim ilginiz için.

@Tolga Günsezer

Tolga Bey'in önerdiği bisikletler hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak tür seçiminizle ilgili olarak yaptığı yorumun her kelimesine katılıyorum. Şahsen çok düşük hızlar dışında 700x32 lastikle bile sorun yaşamadım. Sadece 700x37'ye göre konfor açısından biraz daha sert. Düşük hızlarda ise (2-3 km/h civarını kastediyorum) çok ince lastikte biraz denge problemi olabiliyor. Şöyle patlak korumalı (plus, vs. serisi) 700x37 lastiklerle bence tüm ihtiyacınızı görecektir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
tura çıktınız mı bilmiyorum ama sizin bisikletiniz scott sportster 50 ya da 55 bence..

Geri