Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şekersiz limonata?

BicycleLover

Forum Demirbaşı
Tepki
344
İsim
lazım değil
Bisiklet
Salcano
Merhabalar. Diyet yapmaktayım yağ yakmak istiyorum. Ama bu sıcaklarda serinlemeye bir şeyler lazım oluyor. Şekersiz uludağ limonata hakkında neler düşünüyorsunuz? İçmem de bir sakınca var mı acaba? Teşekkürler..

Su için demeyin 2.5-3 litre içiyorum :) Sütte var bir ara öğünüm de. Ama mesela böyle dışarıda gezmekteyken serinleme niyetine felan. Şekersiz limonata nasıldır?

Scudo
Evde kendin yap bence.. kapalı ürünlerde her zaman katkı maddesi var biliyorsun.. internetteki basit tariflerden evde yap ve dolapta sakla sonrada gün içinde iç;)

Meyveli sodalar da çok mağsum değiller ama herhalde alıp içebileceğin en iyi ürünlerden diyebiliriz.Ben yinede sade olanları tercih et derim meyveli sodalarda belli miktarda şeker içeriyor çünkü.

Bu arada soda içmeyi abartmamak gerekli günde iki şişe en fazla:harika:

limoni var mı?
- var var
suyii var mı?
- var var
ne duruyorsuuun?
-ne yapayım?
limonata yapsanaaa limonata yapsanaaa limonata yapsana...

uludağ falan ne gerek var efendim? sıfır şekerli limonatayı evde çok rahat yapabilirsiniz. gerçi şeker olmayınca ona limonata denmez herhalde. limonlu su diyelim biz en iyisi. veya maden suyunun içine de yarım veya bir limonu sıktınız mı şahane olur. meyveli soda falan da almayın. sadesini alın ve meyve suyunu siz koyun.

Sade soda alarak evde hazırladığın ve az miktar su haricinde hiçbir şey katmadığın limonu karıştırabilirsin. Ben bunu vişne suyuyla yapıyorum. Soda - Vişne:D

• Beğen
Tepkiler: tankdemir
Şekersiz yazanların içine basıyorlar tatlandırıcıyı şekerlisinden daha tatlı oluyor aynı kola zero gibi .Maden suyu tavsiye ederim hem serinletici hemde bir sürü mineral var içlerinde ve doğal .Sodanın yapay olduğunu okumuştum.Meyveli sodaya gelince de içlerinde koruyucu var aroma var ve şeker var.Yani diyet sağlıklı olmak için yapılır aldığımız ürünleri inceleyerek almak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Limonta tarifim - kesin dene.
1 portakal, 1 limon, 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
Portakal ve limonu 4'e böl, dondurucuya at, buzlandıklarında mikserde un ufak et, 3litre suya koy, limon tuzu olsada olur olmasa da her ikisini de yapıp içtim. Gayet güzel.
İşte sana sudan farklı serinletici içecek. İçerken bardağına taze nane de ekledin mi? süper :)

Bunu bize sorman anlamsız. Gördüğün gibi herkesin bir fikri var. Sen 1 hafta iç bir fark görüyorsan eğer kendinde bırak. Yok işler tıkırındaysa devam. Kimya mühendisi gibi açıklama yapıyorlar sanki hepsi doğal hazırlıyormuş gibi. Koruyucu falan cart curt karaciğerin meselesi. Eğer sıkıntı olursa karaciğer sana ses eder sıkıntı etme bu kadar

uludağ limonatayı tavsiye etmem çünkü ben de 3 ay önce kolayı tamamen hayatından çıkarmış biri olarak uludağ şekersiz limonataya başladım.
Koladan fena bağımlılık yaptı. Günde en az 1lt(2.2TL) tüketiyorum.
ha sağlıklı mıdır sağlıksız mıdır bilemem ama şekersiz evde yaptığınız limonatadan kesinlikle tatlı yani arkadaşların da yukarıda yazdığı gibi içine mutlaka bir şey katıyorlardır.
bu arada profil resminde diyet ihtiyacı olan birine hiç benzemiyorsunuz.

Tatlandırıcı ve koruyucu ayrıca gıda boyası. 2.2 tl ye alıyorsunuz 2-3 saat içince 1000 lerce yıl Doğada kaybolmayan şişesini hoop çöpe ne oldu insan oğlu serinledi.
4 limon ince ince dilimler tencereye konur üzerin 1,5 su bardağı şeker 3-5 saat beklenir daha sonra ekşiliğini seviyorsan elle şeker limon karışımı yoğurulur sıkılır 2,5 Lt su eklenir eğer tam tatlı olsun diyorsan 2,5 Lt su ile bir taşım kaynatılır.
Bu arada tahmini 4-5 tl yi buldu limonata şişesi ve soğutulmuş olarak 2.2 tl ye satılan limonata değil.

Maden suyu iç?

• Beğen
Tepkiler: poet
@Jokurx
Bence soda doğal bir içecek, fakat içine limodu, elmaydı, armuttu derken, doğal olan maden suyunun doğallığı kalmıyor. Ben herzaman sadesinden yanayım. Çünkü bu ürünler kaynağından sade olarak çıkıyor. Tabiki yinede renkler ve zevkler tartışılmaz. :)

• Beğen
Tepkiler: barayda
uludağın şekersiz limonatası bile aşırı şekerli. doğanay daha güzel, şekersiz olanı.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Fazla soda tüketimi tansiyon yükselmesine sebep olabilir aşırıya kaçmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: poet
Sekersiz dedikleri limonata sifir sekersiz degil. Pek farki yok bence.

@Sabri YILDIRIM Deneyeceğim :)
Şekeri bırakıp alışınca artık her şey aşırı şekerli gelmeye başladı bana. Kafelerdeki limonatalardan içemiyorum artık o derece. Resmen rahatsız oluyorum şekerden.
İlk başlarda çok zordu ama ısrarla devam ettirince diyeti birden düğüm çözüldü. Herkese şiddetle tavsiye ederim hayatlarından şekeri çıkarmayı.
Çoğu kişiye en zor gelen tarafı, yemekle beraber herkesin alışmış olduğu meyve suyu, kola-gazoz vs, yi içememek. Bunun için evde sürekli ayran ve şalgam bulundurun, kuru kuru gitmesin.
Benim için çayı şekersiz içememek çok zordu hatta imkansızdı. Çok içerim bir de... Baktım şekersiz çay içemiyorum, kahveye başladım. Kaliteli filtre kahve aldım, french press aldım onu şekersiz içtim kahvaltıda, yemeğin üstüne vs çay yerine. Kahve kaliteli olunca şekersiz de içebiliyordum zevkle. Bir-iki ay çay içmedim. Sonra kahvem bitti :D Çayı bir deneyeyim dedim baktım içebiliyorum şekersiz. Biraz alışma süresinden sonra zevk ala ala içebilir oldum. Günde iki demlik çay içtiğimi düşünürseniz ne kadar sevindiğimi anlarsınız :)

Umarım bu mesajım ile başkalarının da şekeri bırakmasına vesile olurum.

Geri