Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

selam ve sorular

Tepki
1
Bisiklet
Cannondale
dostlar merhaba,
ben yeni bu işe merak salmış biri olarak henüz bisiklet sahibi değilim.
öncelikle herkese selam eder ve kafamdaki bazı soruları yanıtlamanızı rica ederim.
sorulara geçmeden önce , internet üzerinden bir miktar araştırma yaptım..bütçem 3000 tl civarıdır.

sorular:
1- geçen hafta kuzenim KTM strada 2000 aldı..bende beraberdim ve bir kaç markaya baktık..ktm nin işçiliğene hayran kaldım.(işçilik derken pek anlamam sadece kadrodaki kaynaklardan bahsediyorum..diğer modellere göre çok prüzsüz bir geçiş vardı..ayrıca bu fiyat segmentinde fren telleri kadronun içinden geçen tek modeldi) gel gelelim ktm nin cyclocross unu internette bile bulamadım...gerçekten yok mu ben mi bulamadım?

2-surly, genesis gibi markalara türkiyeden ulaşma durumu nedir? çok mu pahalıya gelir?

3-cyclocross bisiklete uygun daha konforlu bir sele alternatifi oluyor mu? yada bunu sorduğum için şu an bana gülüyor musunuz?

4-muhtemelen alacağım marka scott ( ama genesis e aşık oldum )

Scudo
dostlar:
bu bisiklet hakkında ne dersiniz?
(link)

ankarada erdoğanlar bisiklet iyi midir? havale yapıcam kargo ile gönderecekler sıkıntı yaşar mıyım?

bir de boyum 1.74...bi yerde bisiklet bakarken kadro boyu sana 52 olur ,başka bir yerde 54 olur dediler...nedir doğrusu?

52 kesinlikle küçük , 54 olmalı kadro boyu, seçtiğin bisiklet ise çok güzel bir cyclocross bisiklet ,10 lu sisteme göre fiyatıda fena değil, ben tasarımını beğendiğim için ve üstündeki diğer şeyleri değiştiririm gerekirse düşüncesiyle scott cx comp 2011 aldım erdoğanlarbisikletten, kargoyuda onlar ödüyor ve kargoda hiçbir sıkıntı yaşanmıyor pazartesi söylediysen salı günü kapında.Erdoğanlar bisiklet gerçekten çok yardımcı oluyor sana her anlamda çok iyi insanlar, fakat focusun bayisi varmış göztepede orada bu bisikleti daha ucuza bulabilirsin diye tahmin ediyorum bir bak istersen.

ozan bilgiler için teşekkür ederim...özellikle ölçü konusunda tereddütüm vardı, iyi oldu.
bu ay sonuna kadar kesin kararımı vereceğim...ya scott ya focus...

Ben marka olarak scott'tan yanayım, fakat fiyat-ekipman karşılaştırması yaptığında aynı ekipmanlı bir scott ile focus arasında 200-250euro ya kadar farkedebiliyor. Scott'ın kadroları çok kaliteli, belkide bu yüzden olabilir. Mesela 2x9 lu bir sistemli scott alacağınız paraya 2x10 lu sistem bir focus alabiliyorsunuz..

@erdem çarıkçı

evet ktm bende duymadım dostum..burada yok herhalde ..evet surly-genesis modellerden genesis için iyi duyumlar aldım ama bu markalar yok türkiyede dışardan getirmek lazım ülkemizde var olanlar ise scott- ve focus tur benim göz ağrım focus ...yalnız scottların üst boruları farklıdır focuslardan ,
bu da kişiye rampada tırmanış imkanı verir scott karbon kullanıyorum üst boru yukarı doğru açılı ,hibrite dönüştürdüm ve 28 jant oldu 700 x32 teker amortisör yok aliminyum yarış çatalı takıldı..konforlu sele isteğe göre takılır zannedersem ...genesis leri bende tuttm ama yok türkiyede focusları bike and door satıyor birde göztepede thule mağazası..

eyvallah arkadaşlar...bir süredir internette inceliyorum sizin yorumlarınızda aynı doğrultuda..benim gibi yeni başlayan için, fazla kafamı karıştırmadan scott veya focusun bütçeme uygun modellerinden seçmek en doğrusu...tavsiyeleriniz doğrultusunda bütçem el verirse scott'a yönelmeye çalışacağım.

selam millet,
nihayet siparişi verdim.
scott cx comp'da karar kıldım...erdoğanlardan sipariş ettim...salı günü elimde olacak.
bir aksilik olmazsa bayramda pedallıycam :)

@erdem çarıkçı

Eğer seçeceğiniz bisklet Cyclocross ise -ki öyle görünüyor- 52cm doğru kadro boyudur.
174 için 51-52cm uygun olur.

(link)

Bu adrese girerek yol bisikleti için ölçü kesin alınabilir. Cyclocross bundan bir ölçü küçük olmalıdır.

http://cyclingtr.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklete-baslarken/_5F01_ehir_2D00_tur_2D00_bisikleti_2D00_kadro_2D00_boyu.jpg

Geri