Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

@obezkirpi Bakalım bizimki nasıl gelecek :kötü: Benim aldığım model aşağıdaki

http://www.roswheel.com/upfiles/512-main.jpg

Scudo
Yeni konu açmak yerini burdan sorayım dedim. Şu an bütçem 50-60 tl civarı. MTB için Önerebileceğiniz sele tavsiyesi var mı? Ben, bu seleyi düşündüm. Nasıldır? Tecrübe eden var mı?

(link)
bütçenizi belirtmişsiniz ama birkaç gündür bende bunu alsam mı diye düşünüyorum

Dün sipariş ettiğim alttaki M-WAVE L sele altı çanta bugün geldi.Önceki yorumlarımda büyük boy cep telefonum yüzünden geniş hacimli çanta aradığımdan bahsetmiştim.Açıkçası çantayı elime aldığımda ilk başta sığmayacak gibi geldi malzemeler ama neyse ki fotoğrafta yer alan bütün malzemelerim sığdı hatta boşluk bile kaldı.Benim gibi ikilemde kalan arkadaşlar için yardımcı olması açısından bir kaç fotoğraf paylaşıyorum.Tavsiye ederim.20 tl lik fiyatı da cabası :)

IMG_20150704_193757.jpg IMG_20150704_193833.jpg IMG_20150704_193844.jpg
IMG_20150704_200628.jpg

Çantanın içine koyduğum malzemeler.

@Yusuf G. Bilmeden 2 al 1 ode kampanyasına katılmıssınız :D

merhabalar sele alıcamda bu karbon seleler rahat oluyormu biraz değişik geldi iyise alıcam
(link)

@enes dökmen

Sele raylarının OVAL olduğu belirtilmiş. Yani 7x9mm'dir raylar.
İlk olarak bunun sizin sele borunuzla uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

Sonrasında da sizin, neredeyse, bütün ağırlığınızı taşıyan "çakma" bir ürünün, aniden altınızda kırıldığını hayal edin.
Alma kararınızı bundan sonra verin :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
brooks sele kullanan var mı(huhtemelen çok vardır) epeyce araştırdım mevzu dönüp dolaşıp brooks a geliyor..kullanan biri tecrübelerini paylaşabilir mi,bi seleye o kadar para vermek doğru mu,ben şahsen uzun turlar yapmayacağım fakat işe gidip gelicem haftanın 4 günü bisiklet üzerinde olacağım için rahatlık biraz önemli. günlük 15 km takriben..
teşekkürler.

Selle tavsiyesinde bulunurmusun brooks guzel de fiyati bana göre degil bütçe 75 130 tl arasi comfort olsun istiyorum 2 saatlık sürüşte ağırtmayan

Ben 2 yıldır Fizik Kurve Chameleon kullandım sele karbondan ve 200 euro civarında. Aslında tanıtımda ve saire bu türlü pahalı seleler dünyanın en rahat selesi olarak tanıtılır. Lakinbir takım arkadaşlar Aliexpressden aldıkları karbon seleleri çok terif ettiler. Ben 11.11 indiriminde 17 $ bu seleyi aldım. Şimdi kullaniyorum ve çok da tavsiye ederim, kilo olarak 96 kiloyum ve bu sele bana ne ağrı veriyor ne de bir uyuşukluk falan. (link)

Dosyalar

• IMG_2416.JPG
    IMG_2416.JPG
    166,7 KB · Okunma: 57
@maboc 65 kilo daha iyi, bence aliexpressden alipda denemeye deyer, birde bu seleler pedli taytla kullanilmali.

http://www.motisbisiklet.com/FB,769,67,selle-royal-lookin-athletic-jel-unisex-sele-selle-royal-yagmur-kilifi.jpg
taytsız 30km ye kadar ağrısız götürür. selle royal lookin athletic. tecrübeyle sabit. bikeandoutdoor dan 70 e almıştım mayısta. genişliği 160cm.

@kumuşi Brooks ile ilgili şunu söyleyebilirim, tur amaçlı ve uuzn süre biniyorsanız, ağırlığı çok dert etmiyorsanız, tayt vs olayına gıcıksanız evet b17 iyidir. Alışana kadar sıkıntı olur ancak daha sonra dertler biter. Çünkü deri oldugu için terleme olayı olmaz, şekil alır vs zaten bunları bildiğinizi düşünüyorum.
Ancak eğer ağırlık önemliyse-hafif bir şey lazımsa- yol biiskleti vs kullanıyorsanız hatadır. Çünkü yol-yarış bisikletlerinde çok kadans yaparsınız ve totoya daha küçük oturan deri olup da kaymayan -zaten tayt zorunda kalıyorsunuz yol a biinnce ben yıllarca direndim sonunda taytlııym artık- bir şey gerekir.

Genel kullnımınıza göre düşünün, karar verin. Brooks u ıslatmamanız yani kışın dikkatli kullanmanız daha uzun ömürlü olmasını sağlar buna da dikkat tmek lazım. Kalitesi tartışılmaz. ancak nerede ve kullnaım alanı gibi konulara odaklanmak gerek yoksa çok para... yazık olur. Alacak olursanız forumda aratın yurtdışı sitelerde daha uygun alternatifler bulursunuz.
iyi günler

@alper 76 brooks güzel şekil alması felan da bilmediğim bir şeyi daha öğrendim brooks hakkında burası yağmurlu bir memleket olduğu için ister istemez ıslanacaktı brooks için bütçem yok
kot pantolla 2-3 saat bisiklet üstünde oluyorum hatfa sonları ve iş cıkışı (akşamları) biniyorum bisiklete
işe giderken sıkıntı yok sele için
uygun bir sele arıyorum fizik selesini alıp denemeyi düşünüyorum

@alper 76 turcu değilim..bisikletimi spor ve ulaşım amaçlı işe gidiş gelişlerde kullanıyorum,aslında kararım tamamen değişti sele almayı hiç düşünmüyorum şimdilik neden derseniz,artık kemikler bu duruma alıştı sanırım:) uzun oturmadığım ve hatta nispeten yolun bozuk olduğu yerlerde ayakta sürdüğüm için bu durum artık dert değil. kışın pek binemesem de günlük ortalama 20 km bir yolum var,yani brooks bana gereksiz olur diye düşünüyorum sizin de bahsettiğiniz gibi..
ilginize teşekkür ederim..
iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Geri