Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Semtlere göre değişen ücret

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bizim buralarda en Son iki liraydı galiba genelde kendim yaptığım için bilmiyorum. Ama acil olunca verirsin buralarda en fazla 5 yapar istanbulda 10 olsun.

Scudo
@tugrulboraerkil

Günde 10 tane yama yaptığını hiç düşünmüyorum. Hafta sonu cumartesi pazar toplam 10 ancadır. Hafta içi 5 günde de aynıdır toplam 10 dur yani haftada 20 yama ya yapar yapamaz. Bu kadar bile yapabildiğini düşünmüyorum..

Şimdi hesabı yeniden yapınız :(

Arkadaşlar iki tarafın da haklı olduğu haksız olduğu taraflar var. Durumu karşılıklı (dükkan sahibi - müşteri) olarak mukayese etmekte fayda var. Elbette dükkan masrafları (kira, personel maaşı, elektrik su gideri, diğer giderler) olacak fakat bunu gelen müşteriye 5-10 TL kazık atarak çıkartmaya çalışan bir esnaf olmamalı. Sonuçta dükkan açarken masrafları hesaplarsınız, eğer işler yolunda gitmiyorsa, satılan ürünlerde kampanya yaparsınız satışları artırmaya yönelik aksiyon almalı esnafımız. @suzun7 katılıyorum. Çok güzel belirtmişsiniz. @Ferhat Karaca Kira maliyeti zor geliyorsa esnafa gitsin Pendik-Yakacık taraflarına. Son görüşüm, kimseye zorla mal ve hizmet satmıyorlar, size uymuyorsa aklınızdan geçen fiyatı söyleyin dükkan sahibine, işine gelirse yaptırın, gelmezse zaten ya arkanızdan tamam gel dicektir, ya da sizin gibi 3-5 kişi daha dükkandan çıkarsa illa ki yaptığı sıkıntıyı anlayıp düzgün fiyat söyleyecektir.

@x-rayted

Ayrıca, haftada 10-20 yamayı belki yazın yapar ama kışın yapabilir mi? Kirayı, stopajı, elektriği sadece yazın mı ödüyor bu adamlar?

Riske girerek işyeri açan, ayda 30 gün çalışan bisikletçinin askari ücretten az para kazanmasını bekleyenler var galiba.

@x-rayted
Abi bilmiyorum hiç mahalle arasındaki bisikletçilere gidip 2-3 saat oturdunuz mu? Ancak hafta sonu toplam 10 tane demek aşırı bir düşük rakam ayrıca sadece o da değil lastiklere hava basmak için de 50 kuruş 1 lira alıyorlar. Biliyorum çünkü geçen sene ben de bisikletçide şişirtiyordum lastikleri.

Sen bisiklet kullanacaksin, yanına en çok llazım olan malzemeyi aalmayacaksin sonra suçlu bostancidaki dükkân olacak. Kimse kusura bakmasin burda yanlış yapan biri varsa oda bisiklet sahibidir. Okadar...

@Ferhat Karaca
Eminim arabanız vardır. Sizin yada aile arabası farketmez. Siz arabayla bir yere giderken. Arabanızın motoru bozulursa diye yanınızda motor taşıyor musunuz?

2 dir aynı tür mesaj atıyorsunuz demek ki bilmiyorum esnaf mısınız ama sanırım size göre müşteri her zaman haksız.

@Volg

Örnek muazzam :harika::harika: Arabanın 4 tekerleği var ama yedek olarak 1 tekerlek bulunduruluyo bence 3 tane daha eklenmeli ne olur ne olmaz sonra çekici gelince suçlu sensin diyebilir :):)

@Volg

Ben bu kadar saçma bir cevap görmedim.

Ayrıca arabamda yedek lastik her zaman var ve tek bbasıma rahatlıkla ddegistirebiliyorum. Ve piknik yapicam diye yedek lastiği arabadan indirmiyorum...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Ferhat Karaca
Evet çünkü arabanız'da 'bagaj' adı verilen bir şey var. Hatta belki inanmayacaksınız ama her arabada var bu. Yedek lastik örneğini bilerek vermedim. Çünkü 70-80'li yıllardan beri standart özellik olarak sunuluyor. Motor örneğini bilerek verdim. Ancak motor yerine bir sürü farklı şey kullanılabilir. Örneğin, arabanızın sileceği kırılırsa diye yanınızda yedek silecek taşıyor musunuz? Arabanıza çarpılması ihtimaline karşı yanınızda çekiç taşıyor musunuz? Arabanızın çizilmesi ihtimaline karşı yanınızda zımpara, boya tabancası, boya ve maskelemek için kağıt taşıyor musunuz? Arabanızın yağ eksiltmesi ihtimaline karşı uygun motor yağı taşıyor musunuz?

@Volg
Arkadaslar konumuz araba değil. Konumuz bisiklet. İkisini karşılaştırarak ornek vermek hele bambaşka bbirşey.

Siz malzemelerinizi evde bbirakmaya devam edin. Belki gelecekte arabada olduğu gibi bisiklet için de bagaj yaparlar o zaman rahat edersiniz. Anlayan anladı...

Marx'ın Kapital'ini mi tartışıyoruz arkadaşlar? Nedir bu serbest piyasa ekonomisi sorgulamaları?

Çalıştığım iş yerinin 500 metre ilerisindeki kahvehanede çay 75 kuruş, 2 kilometre uzaktaki Starbucks'ta 4.5 lira. Starbucks'ın hiç iflas edecek gibi bir hali yok :) Herkesin kendi hedefi ve müşteri portföyü var.

@Ferhat Karaca
Eşyalarını taşımadı diye bir insanı suçlamak tamamen gereksiz ve hatalı bir şey. Ayrıca konuyu açan demiş ki benim semtimde 3.5 lira iken başka yerlerde niye 20 lira-25 lira. Para verdiği için sızlanmamış. Fazla para istedikleri için sızlanmış.

• Beğen
Tepkiler: hakan64
yamaya 20tl nedir yahu . 1tl degil kullandigi yama seti . iscilik mi aliyor o kadar fazla . ayiptir gunahtir bilmeyenleri kaziklamak. 50tlye cakma windows kurup format atanlar gibi.

bizim iş yerinde müşteri temsilcisi murat abi yukarki caddede traş'a 30 lira verdikten sonra hiç birşeye ben şaşırmam.
murat abi zaten kel vurmuşlar 3 numaraya.
cihan yukardaki berbere sakın gitme adamlar beni ...ti... bu kafaya 30 lira aldılar benden bende bişe diyemedim verdim parayı. bak sakın yukardaki berbere gitme. :koptum::koptum:

@Bahadır Gürel çok iyi bir örnek vermişsiniz. Evet adam baya pahali bir fiyat söylemiş ama eğer sizin yaninizda sadece 10 liraniz olsaydi ve adama yanimda sadece 10 lira var şurada oturuyorum yama yapabilir misin dediğinde olmaz 20den asagi yapmam deseydi tamamiyle hakli olabilirdin. Onun dişinda zaten herşey pahali macro center da bir çikolata 12 tlye gördüm güler misin ağlar misin ?

Arkadaşım o zaman konuyu açan bisiklet sürerken malzemeleri yanında yoksa kendi ssemtinden dışarıya çıkmayacak. Cikarsada kafayi kkullanıp ona gore çıkacak ok.

@Ferhat Karaca Ferhat bey siz yazdıklarımı gerçekten idrak edebildiniz mi bilmiyorum ben ''Semt semt kullanılan malzeme kalitesinde mi bir değişim oluyo ya da bostancı,kadıköy gibi yerlerde bisiklet tamircileri okumuş master yapmış kişiler mi :) Semtler arası gelir düzensizliği bi sebep olmamalı sonuçta yama aynı yama''bu sözlerden konuyu nereye getirdiniz ben haklı olduğumu ya da verdiğim para yüzünden kazık yediğimi söylemiyorum.Sadece ben zorunlu olarak o işlemi yaptırdım ama bostancı vb. semtlerde oturup belki daha küçük yaşta olan bir bisiklet severin tekeri patladığında ona da mı 25 tl diyecek.Sizce söylediği fiyat normalmi yurtdışından ben bile 0.99$ alıyorum 40lı paketini.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri