Scudo Sports

Shimano Altus hakkında ..

Tepki
0
Arkadaşlar Shimano altus hakkındaki deneyim ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim bisiklet seçimimi önemli ölçüde etkileyecek bir durum
birde kullanan varsa Sram X4 Tragger 8 hakkında bilgi verirseniz pek makbule geçer teşekkürler :)

Scudo
@Mithat Halıcı

Komple Set olarak mı Altus Yoksa sadece ön yada sadece arka olarak mı?

Benim salcano ng450 de altus var ilk başlarda sessiz ve pürüzsüz vites geçişleri vardı geçen hafta Balçova manastır bölgesindeki sürüş den sonra biraz tıkıdamaya başladı ancak daha önceki bisikletimde turney sistemi ile karşılaştırırsak hissedilir derecede kalite farkı var orası kesin. Kim bilir daha üst seviye sistemler nasıldır ?

@Mithat Halıcı

Benim ön aktarıcı Altus. Bisikleti aldıktan sonra tekrar ayarlattıysam da, ikinci yapraktayken hafif zincir sürtmesi ve vites değişimlerinde nadiren de olsa zincir atması problemini çözebilmiş değilim. Benim kullanımımdan da kaynakanıyor olabilir. Tecrübeli arkadaşlar somut bi fikir verirse, hepimiz aydınlanırız :)

@Emrah Ü.

Vitesleri çapraz kullanıyorsanız sürtünme olabilir. Ama vites kullanımım doğru diyorsanız ayarları iyi yapılmamıştır.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Ü.
shimano altus 3x8 sistem kullanıyorum. Vites geçişleri hakkında söyleyebileceklerim Şunlar ;ön ikinci vites ile arka 2-6 arasında tık demeden değiştirir Arkadaşlar. 2nin 7 sinde de hafif bi his oluyor değiştirince. Ön attırıcı 1den2 ya da tam tersi geçişler çok rahat. Zaten 1inci ayna kolu neredeyse hiç kullanmadım. 2X6 dan 2X7 den aynakol üçe geçerken hafif bir tıkırtı duyuluyor ama bazen de çatırtı geliyor şimdi yalan olmasın ama iki üç saniye Sürüyor ancak aynakol zinciri tuttuğu zaman zaten sıkıntı yok pedalınıza köklemeye devam edebilirsiniz. Ayrıca altus -alivio - acera arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum ben. Aşırı profesyonel değilseniz , parçalardan çok iyi anlamıyorsanız saniyelere vs dikkat eden bir adam değilseniz farklarını bence anlayamazsınız. Zaten 24 vitesli aceranında altusunda seriliği aynıdır. Sistemin Vites sayısı yükselmedikçe serileşeceğini düşünmüyorum. Teşekkürler :)

Shimanodan şaşma sram iyi bir vites sistemi değil. Shimano altus da fena bir vites değil benim bisikletimin ön vitesi altus. O kadar yüksek bi performansı yok ama işimi görüyor. Seninde işini göreceğini düşünüyorum.

@Selim Yapıcı
Srami kullandınız mi ? Ben x4 ile 22000 km yi geçtim X7 kullanan bir abim 50000 km yi geçti.

Geri