Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

shımano deore ve 8 li ruble

Emir Alaca

Forum Bağımlısı
Tepki
432
arkadaşlar 8 li bir rubleyle shımano deore arka vites uyumlu çalışır mı

Scudo
Vites kolları da 8li olduğu sürece sorunsuz çalışır. Kimi markaların bu şekilde hazır satılan bisikletleri dahi var (8li vites sistemi, Deore arka attırıcı).

Merhaba Emir,

Teknik olarak cevap vermek gerekirse Hayır Çalışmaz..

Nedenine gelirse: Shımano Deore 27 Vites uyumludur. Makaraları süper ince HG zincir ile çalışır...

Sanırım seninki (8 li ruble olduğuna göre) ya Shımano Acera ya da Shımano Aliviodur. Tabi eski tip XTR,XT,LX,STX RC, vs... de olabilir ama o çok önemli değil.

Shımano Deore Arka Aktarıcı RD M 531(Eski seri de olabilir) in özellikleri

Maksimum 34 Dişli
Minimum 11 Dişli uyumludur
Alivioda boyledir ama bu yetmez...

Ön Fark 22D Maks
Toplam Kapasite 45D

Eğer Takılırsa:

Deformasyon daha hızlı olacaktır
Zincir 8V uyumlu olduğundan vites makaralarını çabucak aşındıracaktır

8V zincir HG uyumludur ama 9 vites zincir ise super ince HG uyumlu olmak zorundadır...

8V bir arka vites aktarıcısı ise Max Ön dişli kapasitesi 20D toplam kapasitesi ise43 D dir...

Ayrıca,

Deore sadece: XTR,Saint,XT,LX,Hone ve Deore ile çalışır...
Farzedelim seninki Alivio o da Acera ve Altus ile çalışır...

Eğer değiştirme gibi bir fikrin var ise mutlaka 8 uyumlu bir arka vites aktarıcısı kullanmalısın...

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Sanırım Halil'le aynı anda yazdık... Halilcim affına sığınarak,,,,

Şunu da belirteyim

Takarsınız Çalışır da ama bu yeterli olmaz... Bir vites aktarıcısının ömrü 3.000-6.000 Km arasında değişir. Kullanım şartlarına göre bu aralıkta değişir...

Ama 8 ve 9 uyumu vites ve ruble kullanılırsa altını çizerek söylüyorum rubleden kaynaklı değil zincirden kaynaklı çok cabuk aşınacaktır ve arka vitesin ömrü 1.000-2.000 km olacaktır. 8 uyumlu zincir kalın olduğundan vites mekanizmasının makaraları da plastik olduğundan çok çabuk aşınacaktır....

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Zzyzx, evet HG ve IG zincir konusunda haklısın, Sonuçta Deore HG zincir ile çalışıyor, uyumsuzluk olabilir. Ancak Giant, Dünya'nın sayılı üreticilerinden biri bunu bu şekilde satıyor, seri üretim halinde. En azından çalışma konusunda gerekli tetkikleri yapmışlardır diye düşünüyorum :).
Teknik olarak çalışmasında bir problem olmayacağına eminim (Deore arka vites, 8'li ruble + 8li vites kolları, Alivio, Acera, vs...) ancak aşınma konusunda yazdıklarına katılıyorum.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim (link) :)
Alivio vites kolları
Deore arka vites
SRAM PG830 11-32 8'li kaset dişli...

Sorun çalışıp çalışmama konusunda değil zaten 18 viteli bir bisiklette de çalışır...

Firmalar (geçmişte Corratec ve Cannondalede de olmuştur) maliyeti düşürmek ve de bisikleti daha üst modelmiş gibi göstermek için bu tür uygulamadan kaçmıyorlar. Tıpkı deoreli bir bisikletin arka aktarıcısını XT yapıp XT gibi göstermesi gibi... Ama en önemlisi 24 Vites ve 27 vites uyumu...

biraz önce shimanonun kataloğundan da inceledim Shimano Önermiyor...

arkadaşlar ikinize de sorumla ilgilendiğiniz için teşekkürler gerekli cevabı aldım arkadaşım için sormuştum en iyisi alivio kullanmasını önermek.

• Beğen
Tepkiler: ulas
Ben bisikletimde öyle karışık bir sistem kullanıyorum;
alivio ruble+aynakol.
deore ön+arka vites.
kmc gold 9lu zincir.
Uzun vadede size tecrübelerimi aktarırım. Tabi o zamana kadar tamamıyla deore sisteme geçmezsem..

• Beğen
Tepkiler: Emir Alaca ve ulas
Sanırım herkes aradığı cevabı bulmuş gibi...8li ve 9 lu sistemler bir arada kullanılıyor üst sınıf izlenimi vermek için ve bu ayrınbtıyı bilmöeden alan kişiler zaten o makaraların eskiliği ile ilgilenmedikleri için sorunsuzca kullandıklarını sanıyorlar fakat bu karışık sistemde en büyük sorun zzyzx de dediği gibi attrıcının ömründen çalınması...

• Beğen
Tepkiler: Emir Alaca ve ulas
Geri