Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano hyperglide+

ec038

Üye
Tepki
2
Selamlar. Deore 600 serisi set olan bisikletim var fakat bişeyi merak ediyorum. Rubleyi yeni nesil olan hyperglide+ile değişsem vites geçişleri hızlanır mı birazcık ☺️. Bide uyum sorunu olur mu ?arka göbek deore değil m475

Scudo
Zincir ve ruble HG+ olduğunda HG'ye kıyasla 1/3 vites geçiş zamanı vadediliyor.

(link)
(link)

Uyum sorunu olmaz.

Göbek önemli değil.

Edit, yanlış anlama ve yanlış bilgi

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve ec038
Zincir ve ruble HG+ olduğunda HG'ye kıyasla 1/3 vites geçiş zamanı vadediliyor.

(link)
(link)

Uyum sorunu olmaz.

Göbek önemli değil.

teşekkür ederim. Hemde rampa için 1. Dişli sayısını arttırırım demiştim

fakat bir sorum daha var. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Orbis bisiklet aldım ben. Vites ve frenler deore ama göbekler ve aynakol alivio. Aynı bisikleti tabi ki fiyatı iki katı olacak şekilde ilanda gördüm 2. El.İlandaki bisiklette tüm parçalar deore idi. Bisikletçi parçaları satmış değişmiş midir? Yoksa segmentasyon kaynaklı üretici bu şekilde farklı modeller çıkarmış olabilir mi?

teşekkür ederim. Hemde rampa için 1. Dişli sayısını arttırırım demiştim

fakat bir sorum daha var. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Orbis bisiklet aldım ben. Vites ve frenler deore ama göbekler ve aynakol alivio. Aynı bisikleti tabi ki fiyatı iki katı olacak şekilde ilanda gördüm 2. El.İlandaki bisiklette tüm parçalar deore idi. Bisikletçi parçaları satmış değişmiş midir? Yoksa segmentasyon kaynaklı üretici bu şekilde farklı modeller çıkarmış olabilir mi?

Dişli sayısını arttırmaya girişmeden önce arka attırıcının tam modelinden kapasitesine bakmayı ihmal etmeyin. Örneğin bu modelse maksimum 34 diş ruble olabiliyor: (link)

Farklılıklar konusunda her şey mümkün ama daha fazla detay lazım. Ürün bilgilerinin olduğu resmi sitesi olmayan modellerin ne özelliklerde satıldığını takip etmek çok zor. Farklar modelden, yıldan, stok bulunamadığı için yapılan zorunlu değişikliklerden, 2. el olanın sahibinin yaptığı yükseltmelerden kaynaklı olabilir. Göbekleri değiştirmek uğraştırıcı olduğu, çoğu zaman tel değişimi de gerektirdiği ve masrafına değmeyeceği için kimse uğraşmaz. Aynakol ise modele, serinin diğer bileşenlerine bağlı.

teşekkür ederim
Jantlarla lastiklerde değişik. Düşük modelli. Bilmiyorum nasıl olduğunu ama adamda aynı bisikletin altus modeli de vardı. Aynı kadrolu. Her ihtmal olabilir dediğiniz gibi. Allah biliyor gerisi mesele değil ☺️. Fiyat olarakta kazık atmadığı için gidip sormaya çekindim açıkcası

Uyum sorunu olmaz.

Göbek önemli değil.
yanlış yönlendiriyorsunuz. O teknoloji microspline freehub body kullanır. Ayrıca o teknoloji 12'li kasete özel bir teknolojidir. Setin komple en az m6100 serisiyle değişmesi gerekir. Arka göbek de dahil. Hazır konuya yazmışken vites geçişleri konusunda net fark olduğunu söyleyeyim. Dümdüz sürerken pek farketmiyor ama agresif vites değişimlerinde 10lu xtr sistemden ya da 12li gxten daha iyi olduğu kişisel deneyimimdir. (aktarıcı xt kalanı deore 12li sistem)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
yanlış yönlendiriyorsunuz. O teknoloji microspline freehub body kullanır. Ayrıca o teknoloji 12'li kasete özel bir teknolojidir. Setin komple en az m6100 serisiyle değişmesi gerekir. Arka göbek de dahil. Hazır konuya yazmışken vites geçişleri konusunda net fark olduğunu söyleyeyim. Dümdüz sürerken pek farketmiyor ama agresif vites değişimlerinde 10lu xtr sistemden ya da 12li gxten daha iyi olduğu kişisel deneyimimdir. (aktarıcı xt kalanı deore 12li sistem)

Haklısınız, yanlış olmuş. HG öncesi deore sistemde HG ruble istiyor diye düşünüp cevap verdikten sonra HG+ ile karıştırınca saçma olmuş.
@ec038 benim yazdıklarımı görmezden gelin, hatta çizdim. İstediğinizi yapmak için vites sistemiyle ilgili her şeyi değiştirmek lazım, bisikleti değiştirmek daha kolay.

Göbekle 12 kaset dişli alsam ama sonda takılan 2 dişliyi takmasam 😅. Saçma bişe sorduysam lütfen cahilliğime verin ☺️

Göbekle 12 kaset dişli alsam ama sonda takılan 2 dişliyi takmasam 😅. Saçma bişe sorduysam lütfen cahilliğime verin ☺
Tek parça olduğu için 12li alayım 2sini takmamayım olayı zaten mümkün değil. Aslında tam olarak tek parça değil üst parçaları takıp göbeğe kilitlemen lazım.(tam ne denir bilemedim) Ayrıca ruble zincir uyumu da olmayacaktır, kaldı ki 12li ruble almayı 1200-2000 lira arası bir meblayı ruble almaya ayırabiliyorsanız hiç kasmayın sahibinden de 3000-5000TL arası 12li ruble, arka aktarıcı, zincir ve değiştirici kolu satılan ilanlar var.

Ha her şey uyumlu olsa vites ayarı yaparken ince ayarla alt dişlere yada üst dişler için olan limitini ayarlardınız kullanırdınız ama maalesef vites farkından dolayı zaten parça uyumsuzluğu var. Ayrıca yukarıda Mustafa Zeybek 'in dediği gibi 12li sistemler microspline teknolojisi kullanıyor. Görsel olarak ekliyorum rublenin göbeğe takıldığı parça (galiba flipper di adı) farklılığı. Keza rublede 1 tane tek parçada sabitlenmiş dişlilerin üzerine 2 tane dişli ve son kapak/kilit sistemi oluyor.

Ekstra olarak ilave edeyim, aliexpressteki bazı satıcılar 12li rubleleri eski sistem HG body uyumlu yapmış onlara bakabilirsiniz bu aralar çok incelemem oldu oralarda.

Dosyalar

• HG.JPG
    HG.JPG
    27,2 KB · Okunma: 7
  • microspline.JPG
    microspline.JPG
    32,4 KB · Okunma: 9
  • ruble.JPG
    ruble.JPG
    85,4 KB · Okunma: 8
Son düzenleme:
Tekrardan konuyu hortlatırken çok çekindim ama vazgeçmişken aklıma şu soru takıldı tecrübelerinizden yararlanmak istedim.

hg ruble ile hg-x rubleler arasında dikkate değer vites geçiş akışkanlığı olur mu ?

Bu konuya bu kadar takılma sebebimi de açıklamak istiyorum. Vites yükselirken düzgün şekilde yükseliyor ama düşürürken çat çat diye zincir düşerek iniyor. Bundan rahatsız oldum. Bu düzelse yeter bana 😅. Bin liralık bir bütçe ayırabilirim bunun için

Edit: hgx miş benimkiler 😊. Olana razı olacaz 🤲🏻

Son düzenleme:
Geri