Scudo Sports

Shimano nexus'u drop barla kullanmak

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.378
Bisiklet
Ghost
Kafamda bir proje: drop barlı , şimano neksus 8li bir tur bisikleti..neksusu, sorunsuzluğundan, sadeliğinden , ayar ve bakım gerektirmemesinden , uzun ömründen dolayı kullanmak istiyorum.Drop bar ise bana göre düz gidondan daha rahat, bileklere daha az yük biniyor ve 3 farklı tutuş pozisyonu sunuyor.Şimdi gelelim sorulara(gerçi forumda gözlemlediğim kadarıyla bir soru spesifikleştikçe cevap verilme oranı düşüyor, herneyse..)
1-neksus 8i drop barla kullanabilmek için şimano versa vrs 8 adında vites kolları üretmiş, bunların görünüşü dekatlonun triban 3 bisikletinde kullandığı milroşiftle aynı, ikisi aynı ürün müdür, yoksa bir fark var mıdır?
2-Toplamak istediğim bisikletin kadrosu 700*35 lastiğe izin vermeli ve üst borusu düz olmalı, aslında aradığım şey bu kalınlıkta bir lastiği kullanabileceğim bir yol kadrosu, eski yol bisikletlerinde bu kalınlığa müsaade ediyordu fakat günümüzdekiler 700*28 den fazlasına izin vermiyor, soruya gelecek olursak bu niteliğe sahip bir kadroyu en uygun fiyata nerden temin edebilirim?
3-gogıl görsellere baktığımda şimano neksus ya da alfine kullanan kadroların hep çelik ya da kromoli olduğunu gördüm ,neden alüminyum tercih edilmiyor?
4-alfine 8 ve 11 neden sadece disk frenle kullanılıyor?

Scudo
Geri