Shimano Slx M675 arka aktarıcımı linklerini verdiğim xt 780 ya da xt 786 ile değiştirmek istiyorum. Xt'nin bu 2 modeli arasında nasıl bir fark var ? İkisinden birini aldığımda uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım acaba ?
Kullanan veya tavsiye verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum
786 kilitli model arazi şartlarında zincirin daha az sallanmasını sağlayabilen mekanizma taşıyor üzerinde, tek fark bu ve bir miktar ağırlık. Fiyatı uygun olanı alın derim.
@mfurkan hocam M786 nın vites atışı daha yumuşak ve hisseyatlı ama m780 le ne kadar fark olur bilemem M786 yı kullandım ama m780 kullanmadım birde 786 gergi var
@mfurkan
Bahsettiğiniz teknolojinin adı, Shimano Deore XT Shadow Plus teknolojisidir. Dyna-Sys vites sistemindeki dişliler için geliştirilmiş bir teknolojinin adıdır.
Sorunuza cevap vermem gerekirse. 786 modeli arazi kullanımlarında zincirin sallanmasını ve zincir atmasını engellemek için geliştirilmiş güzel bir özelliktir. Tavsiyem 786.
@mfurkan kafa karıştırmadan anlatmam gerekirse, dişli yapısındaki asimetrik şekiller neticesinde ortaya çıkan vites geçişlerinin daha seri olmasını sağlayan yapıya verilen isimdir.
@mfurkan slx 675'deki kilide ihtiyac duydunuz mu? Onda da var shadow plus. 780, 685'e gore eski teknoloji.
Daha sonra 1x10 yapmak isterseniz gergi ozelligi onemli olabilir.