Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano Xt M780-786 Farkı ?

bono

Forum Demirbaşı
Tepki
523
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
(link)

(link)

Shimano Slx M675 arka aktarıcımı linklerini verdiğim xt 780 ya da xt 786 ile değiştirmek istiyorum. Xt'nin bu 2 modeli arasında nasıl bir fark var ? İkisinden birini aldığımda uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım acaba ?
Kullanan veya tavsiye verebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum :)

Scudo
786 kilitli model arazi şartlarında zincirin daha az sallanmasını sağlayabilen mekanizma taşıyor üzerinde, tek fark bu ve bir miktar ağırlık. Fiyatı uygun olanı alın derim.

@mfurkan hocam M786 nın vites atışı daha yumuşak ve hisseyatlı ama m780 le ne kadar fark olur bilemem M786 yı kullandım ama m780 kullanmadım birde 786 gergi var

Bana da 786 daha avantajlı geldi ama fiyatlardaki fark kafamı karıştırmıştı.

@mfurkan M780 Daha çok trekking ve tur bisikletlerine uygun diğeri araziye sallantıya yani daha çok mtb lere göre :)

@Anonim Bu Dyna-Sys'i açıp kapatmak gerçekten de fark ediyor mu sizce ? Çünkü ben pek fark göremedim, hissedemedim :)

@mfurkan
Bahsettiğiniz teknolojinin adı, Shimano Deore XT Shadow Plus teknolojisidir. Dyna-Sys vites sistemindeki dişliler için geliştirilmiş bir teknolojinin adıdır.

Sorunuza cevap vermem gerekirse. 786 modeli arazi kullanımlarında zincirin sallanmasını ve zincir atmasını engellemek için geliştirilmiş güzel bir özelliktir. Tavsiyem 786.

@Ali Ağun Bilmiyordum teşekkür ederim bilgi için. Peki Dyna-Sys tam olarak ne işe yarıyor acaba ?

@mfurkan kafa karıştırmadan anlatmam gerekirse, dişli yapısındaki asimetrik şekiller neticesinde ortaya çıkan vites geçişlerinin daha seri olmasını sağlayan yapıya verilen isimdir.

@mfurkan slx 675'deki kilide ihtiyac duydunuz mu? Onda da var shadow plus. 780, 685'e gore eski teknoloji.
Daha sonra 1x10 yapmak isterseniz gergi ozelligi onemli olabilir.

@Saikou Ben sadece Dyna-Sys kolunu 'On' konumuna getirdim. Shadow plus kilidi için ayrı olarak birşey yapmadım. Bu kilit nasıl açılıyor ?

@mfurkan dynasis degil o @Ali Ağun nun da dedigi gibi dynasis disli yapisi ile ilgili bir ozellik.

Shadow+ ozelligi o kol. Onu ON konumda kullaniyorsaniz o zaman 786'yi alin.

Turkiyeden alacaksaniz da 675 kackar bisiklette 150 tl idi.

@Saikou Anladım teşekkür ederim :) Almadan önce son bir fiyat araştırması yapacağım xt 786 için :)

@mfurkan Türkiyede 180 190 Liraya Bulabilirsin ikinci el forumlarında oluyor..Yerinde Olsam Merlincyclesten alırım kilitli modelini..Ben Öyle Yaptım:)

@can akıncılar Ben de öyle düşünüyorum açıkçası zaten gümrüğe de takılmayacağı için rahat olur :)

Geri