Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano Zee'ye geçmek mi, Slx'te kalmak mı?

Tepki
60
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar sizlerinde bir fikrini almak istiyorum. 3x10 slx set kullanmaktayım. Fakat arazi kullanımınyaptığım için Shimanonun yeni zee lerini geçmeyi düşünüyorum sizce mantıklı olurmu.
Zee ayna kol 36 diş.
Ruble 11 36.

Slx 42
ruble 11 36

Scudo
@Berkant kesik Eğer aktarıcı olarak soruyosan zee kısa bacak yanlış hatırlamıyorsam ama aralarında çok açık bi fark yoktu sanırım... Ama dişli oranı olarak verdiğiniz oran rampalarda avantaj sağlar...

Bence sadece aynakolu 2 liyle değiştir(22-36). Muhtemelen sol vites kolun 2-3 uyumludur. Fazla masrafda açmaz. tek 36 dişli uzun yokuşlarda çok yorar.
Bende tek dişliye geçmeyi düşündüm ama zaman zaman yaylalara falanda çıkıyoruz. Birde araziye her zaman arabayla götüremediğim için bisikleti uzun tırmanışlar yapmam gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Berkant kesik
yukardaki mesaja katılıyorum aynakol en az 2 li olmalı ön 36 yapraksa arka ruble 42 olması lazım ama buda yetmeyebilir arazi asfalta göre daha çok yapışıyor daha fazla güç istiyor ve çok dik yerler olabiliyor 22 yerine 28 olabilir öndeki küçük yaprak

• Beğen
Tepkiler: Berkant kesik
Öncelikle arazide yokuş çıkarken 11-36 rublede 36 aynakolda arka 3 ön 2 de rahat bir tırmanış yapabiliyorum tırmanıştan yana sorunum yok. Şöyle soyleyeyim sadece merak ettiğim dayanıklılık konusu ?

zee serisi ağır slx ten. diye biliyorum.
bide zee serisi dh için yani sadece iniş için.
zee almayıpta sadece aynakolu değiştirsen de olur

Ayna kol olarak bir ağırlık var evet ama ruble zincir xt. Slx den bi nepze daha hafif ve ön aktarıcı ve ön kol yok. Yine bi nepze hafif. Zee ayna kol olarak gerçekten çok dayanıklı ve tasarım olarakta çok hoşuma gidiyor. Zaten şuan zee elimde. Slx e oranla ağır olan tek konu ayna kol. Ama genel olarak komple ağırlıkta zee daha hafif.

Çelik pedal yuvaları yüzünden biraz daha ağır image.jpeg

Bisikleti topladığımda slx e oranla kullanım farklılıklarını sizinle paylaşacağım.
Xt arka aktarıcı kullanıyordum ve sallantı çok oluyordu birazda bundan rahatsızlık duyduğum ve slx seti zee den 150 tl fiyatlı sattığım için yeni jant seti için ek bütce oldu benim için yani birazda mantıklı oldu. Yeni bir shimano tadı ve fazladan 150 tl.

Geri