Scudo Sports

Siboplar?

@Serden Us oto siboplarının içerisinde yay vardır yaklaşık 1 bar basınçtan sonra lastiğe hava gitmeye başlar, yani sibopun açılması için fazladan güç harcarsınız, presta siboplarda ise sibop yay yerine lastikteki hava basıncını kullanır. Presta (ince) siboplu bir lastiği tamamen boşken üfleyerek bile bir miktar şişirebilirsiniz, schrader(oto) sibopluyu asla :)

Scudo
@Mert S. Bunların yaylı ve yaysız diye de 2 modeli var mı acaba? Çünkü bendeki lastiklerde yoktu. İçini söktüğümde de yoktu, ağızla da denedim, rahat üfleniyordu.

@Serden Us hocam bahsettiğimizin oto sibopu olduğuna eminsek vardır :) ucundaki iğneye bastırdığınızda hissedersiniz http://www.wonkeedonkeetools.co.uk/media/wysiwyg/PDTK-Pipe-dry-testing-kit-Sam/PDTK-2/PDTK-2-8.jpg

• Beğen
Tepkiler: GrandHan ve S26
@Mert S. En iyisi iyice dikkat ederek tekrar bakayım. :) Ama ağızla şişirdiğimden eminim :)

• Beğen
Tepkiler: Mert S.
(link) Gencler urun bu degıl mi yarın unutmazsam gidip ugrayacam kadıkoydekı yerlerıne alıp cantaya atmak lazım.

@Serden Us Nefesiniz sağlam demekki :D Bu arada bazı el pompaları da iğneye basarak yayı açabiliyor, bu nedenle aman oto sibopu çok daha zor pompalanır algısı yaratmıyım :)

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
@ElcaSeJawS Aynen ürün bu. Dikkat ettiyseniz contası var. Bir de contasız modelleri oluyor. Contalılar daha iyi, alırken dikkat edin.

@Mert S. Olabilir :D
İçine bakınca tekrar yazarım. :)

@Serden Us Evet contalı olan ıyımıs eminonun de ararken orda calıcan bır arkadas ta oyle soyledı bende contasız var vermem dedı :D Contalı bulmamı tavsıye etmıstı.

Konuyu çok sevdim heralde yine ben :) 5 lira nedir içim yandı görünce...
alın ebayden bol bol, tanesi 1 liradan ucuz :D
(link)
(link)
(link)

@googoo__

Hocam en iyisi hiçbir yere atmamak, doğrusunun çöpe atmak olduğunu bilmeli insanlar. Çiftçiyim ve yol kenarında bi tarlamız var, tarlaları ekerken en az yarım saat şişe, poşet karton vs. topluyorum traktörden inip inip. Az küfür yemediklerini bilmiyolar

@Canince bizim mahalledeki bisikletçi ye sordum böyle böyle bi parça varmış nerden bulalirim sen ayar mısın dedim, eline ulaşıyomuş öyle parçalar ara sıra sana ayarlarım dedi, dilinizi kulanmayı bilin azcık işimize çok yarar :D

• Beğen
Tepkiler: Canince
@Mert S. 2 tane farklı markadan bisiklet lastiğinin, bir tane de motor için aldığım sibop iç kısımlarını söktüm baktım. Yay varmış içinde. Yalnız motorunki daha sert. Demek ya yanlış hatırlıyormuşum ya da başka sibopla karıştırdım. :)

• Beğen
Tepkiler: Mert S.
Bisikletimin jantları Araba sibop uyumlu. 700x38 den 700X30 geçtim, artık 90-95 psi hava kullanıyorum. Basınç değeri yükseldiği için basınca daha dayanıklı olduğunu düşünerek Presta siboba geçmek istiyorum. Janttaki sibop deliklerinin büyük olması presta sibop kullanmamda engel teşkil edermi?

Arkadaşlar bugun presta tipi sibopomu btwin ((link) adaptör ile benzincide hava basayım dedim. Lastiğin üstünde 120 psi yazıyor , bende öyle ilk başta tartarak basıyım diye 55 felan ayarladım. Basmam ile presto sibopun ucu ve ucuna takılı adaptör kırıldı. Ağzım açık ne yaptım ben diye düşünürken, bir şekilde biraz hava bastım yola devam ettim ve bir bisikletçiye kendimi atıp iç lastiği değiştirdim.

Fakat şuanda benzinciye bi daha girip lastik şişirmek istemiyorum. Bana nerde hata yaptım veya tecrübelerinizle bu işin doğrusu nasıl olmalı bilgi verebilecek biri varsa çok sevinirim.

@oztmert hava basma esnasinda elinizle tutmadiniz gibime geliyor. Hortumdan gelen basincli havanin etkisiyle hortum sallanip, hareket edince sibobu kirmis olabilir.
5-10 kez benzincide hava basmama ragmen sibop kirmadim cunku. Bir elinizde sibobu, bir elinizle hortumun siboba takildigi yeri tutarak basincli havanin bu bolgede sebep olabilecegi ani hareketleri engellemeye calisin o_O

• Beğen
Tepkiler: oztmert
Presta sibop lastik hava kaçırıyor. Sanırım siboptan kaçıyor çünkü 12-15 saat sonra lastiğin indiğini sıkarak hissetmek mümkün hale geliyor. Hava kaçağı çok az olduğu için siboptan kaynaklandığını düşünüyorum.

Sibop iğnesi değiştirip deneyeceğim. Öneri yapar mısınız?

Geri