Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sıcak havalarda bandana veya buff takmak

Mesut D.

Daimi Üye
Tepki
15
Bisiklet
Salcano
Merhabalar acaba bu sıcak havada bandana taksam çok sıcak olur mu ? Hiç takmadım alırsam 60x60 var onu alacağım çok büyük olur mu sizce ?

Scudo
O zaman hiç almayayım bir sorayım dedim teşekkürler.

http://cdn2.n11.com.tr/n5/500/14/03/03/87/13/19/08/13/01/01/30/37/01357146553535151741.jpg

Bu model var bende. Zamanında koyu renk almıştım ama pişman değilim temmuz ayında bile kullanıyorum. Güneş varsa kafama güneş azsa maske olarak kullanıyorum.

Bandana sıcak havalar için zaten. Yoksa ter gözlerine iner.

Ben iki bandana taşıyorum, birisi ıslanınca diğeri, bu sırada diğeri kuruyor.

Bandana veya buff bu havada kafayı serinletmeye yardımcı olmuyor ama teri tutmak konusunda çok faydalı.
Sürekli ter silmekle uğraşmak istemiyorsanız olmazsa olmaz.

ya ben burnuma kadar maske olarak kullanıcam veya boyunluk o zaman iş görür mü ?

Buff türü bandaların sıcak havalarda çok faydalı olduğunu düşünüyorum veya psikolojik olarak bana öyle geliyor... Şöyleki;

Öncelikle terin ciltte kalmasına engel oluyor. Kuruma süresi çok kısa, buharlaşan ter tendeki ısıyı aldığı içinde acaip bir serinlik hissi veriyor...

Hmm yalnız bende gözlük eksik buna vereceğim parayı decathlon dan gözlük alsam olmazmı ? Öncelik güvenlik sonuçta ?
(link)

Buff markasının değil ama emsali bir ürünün üreticisi olarak konuşuyorum:
Klasik bandanalar değil de Buff türevi bandanalar termal özelliğe sahiptir, aldığınız direkt boru şeklinde kesilmiş bir kumaş değildir. Termal işlemden geçer, içine gerekli kimyasallar işlenir ve antibakteriyel olabilmesi için gümüş iyonuyla yıkanırlar.
Polar takviyeli olmayanlar zaten sıcak havalarda vucudun sıcaklık dengesini korumak ve nem kontrolü sağlamak için üretilirler.

Ayrıca kişisel tecrübelerime dayanarak; ben, kaskın içine elzemdir diye düşünüyorum. İstediğimiz kadar hijyene dikkat edelim kafa kokusu denen bir gerçek var, spor esnasında kafamız illa ki terliyor. Ayriyetten kaskın boşluklarından giren rüzgar bende başağrısına neden oluyordu, bandana o başağrılarının da çaresi oldu.

bende boyunda duruyor. araba dumanlarının ve yerden kalkan tozların artmasında hemen ağzıma çekiyorum.

Aslinda buff un zamani var gibi onun yerine decathlon dan gozluk dusunuyorum sizce almam mantiklimi?

ERTGRL # hocam yorumunuzu yeni fark ettim tesekkur ediyorum yorum icin :)

@ERTĞRL

Kesinlikle katılıyorum. Bilgilendirmeniz için şahsım adına teşekkür ederim. Kafaya bandana ve kaskın dışında müdahale etmemek gerekiyor..[emoji1]

Arkadslar bi turlu sonuca varamiyorum buff da gerekli gozlukte sizden tavsiye istiyorum arkadaslar.

@Raşit S

Aynen abiye katılıyorum.

Bence yararını kat be kat görürsün ayrıca kendin de yapabilirsin bandananı. Denersin hiç değilse memnun kalırsan daha iyi bir şey alırsın kalmazsan sen yapmıştın zaten koyarsın bir kenara

@Mesut D.

Öncelik gözlük olmalı. Gözlüksüz asla sürmem mesela. Ama buff da 10-40 TL arası değişken fiyatlarda, ucuz bişey bulabilirsin diye düşünüyorum.

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ERTĞRL

Ertuğrul bilgi için tşkler,pm attım.

Bu arada profil foto şile turundan olsa gerek :D

kaskın altına buff ı tavsiye ederim. ter gözünüze inmiyor asla ve kafanız serinliyor.

@Mesut D.

Havalar ne durumda olursa olsun buff'ım her zaman yanımdadır.

Bisiklet kullanırken ilk yarım saat sonra ağzımdan nefes aldığımı fark ettim. Şuanda ağzımı kapatmak için kullanıyorum. Börtü böcek kaçmaması için.

buff,terleyip ıslanan kask içi pedlerinin,rüzgarla soğuyup adeta buza dönüşmesi ve kafamızı dondurmasını da engelliyormu?
Forumla çıktıgım ilk tur olan şile turunda alnım, terimle beraber ıslanan ve rüzgarla buz kalıbıına dönüşen kask içi ped yüzünden resmen dondu,baya da başım ağrıdı..
Molalarda belçantamdan çıkarttıgım bezle bütün kafamı sildiysem de pek bi işe yaramadı.

Geri