Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara ve Alkol İncelemesi

Zararlarını ve bana verdiği külfeti bilerek senelerce bu zıkkımı içtim (sigara).

Bundan yaklaşık 8 sene önce günde 2 paket sigara içerken oğlumun da baskıları ile sigarayı bırakma kararı aldım.

Bukararı aldıktan sonra 3 ay sonrası için bir tarih belirledim ve eşim, dostum herkese 3 ay sonra sigarayı bırakacağımın haberini verdim. 3 Ay boyunca hem sigara içip hem de 3 ay sonra bırakacağımı deklare ettim.

Vakit geldiğinde bir cuma akşamı son sigaramı içtim, hafta sonu evde uyuklayarak geçtim ve pazartesi günü sigara sorunum bitmişti..

Özetle ben de 2 paket sigara içerken bir günde tak diye sigarayı bırakanlardanım..

Niyetiniz varsa tavsiye ederim..

Scudo
Ortalama sigaralardan baz alalım:

1 Paket Gun x 8 TL = 240 TL Aylık = 2880 TL Yıllık

Gunde 1 tanede bira yuvarlasan

1 Kutu Gun x 6 TL = 180 TL Aylık = 2160 TL Yıllık

Topla bakalım etti sana 5040 TL

Bunlar market fiyati. Hadi arada efkarlandin fazla tukettin durumu icin koy yıllık %10 oldu sana 5540 TL yillik
Ara sirada alkolu marketten degil bir yerlerde oturup keyifle ictin... Of of of...

Gerci bende severim arasira alkol almayi ama son zamlardan sonra kastı iyice azalttik mecburiyetten.
Uzun lafin kisasi bisiklete verilen paraya laf edip ozellikle sigara, yaninda alkole para verirken acimayanlar, hele birde yabanci markalar kullaniyorsa, senede 8-10 bin TL yi yiyip bitiriyorlar.

Ozellikle 'issizim' veya 'gelirim cok az' diyerek daha da sigaraya sarilanlara ne desem hic bilemiyorum :(

Tam bir sigara muptelasi olan babamin gunde 3 paket ictigi sigarayi 2000 de birakmasina ragmen son 5 yildir yasadigi tum rahatsizliklarda doktorlarin her sorunun kaynagini (nefes, damar tikanikligi, bazi kanserojen olusumlar vb) sigaraya baglamasi durumu net olarak ortaya koyuyor. Ileriki yillarda yasam kalitenizi nasil iyice dusurdugunu, hergun avuc dolusu ilac yutup surekli ilac saati takip etme zorunlulugunu, duzenli gidilen kontrollerle kaybettiginiz zamanlari, arasira gecirmek zorunda oldugunuz operasyonlari gorunce...

Hastalık her insanin basina genc veya yasli gelebilir. Ama buna paranizla ve tercihinizle davetiye cikarmak gercekten dusunulmesi gereken bir durum...

@MertAG
Allah mekanını cennet eylesin. Işıklar içinde uyu büyük adam. Memleketin asıl emekçisi asıl sanatkarı neşet baba.

Maddi yönden çok büyük zarar. Ama bisikletle tura çıktığımda yapmayı en çok istediğim şeylerden biri de akşam çadırımı kurup sahili izlerken bi hüsnü arkan açıp yanına da biramı açıp bi tek sigarayla beraber müziğe eşlik etmektir. Sürekli kullanımı kesinlikle çok zararlı, hatta dediğim şekilde bile zararlı olacaktır ama maalesef bi albenisi olduğu kesin.

Sigara sadece size değil,etrafınızdakilerede zararlıdır..Alkol tüketilebilir bizde kullanıyoruz yılda bir kez yılbaşında illaki olur bu tür durumlar.Bahsettiğim mevzu BAĞIMLILIK düzeyidir.Hayatta 1 kez varız..

ben ömrümde sigara vurmadım ağzıma . Alkol tamam bir ara dozunu baya aştım . Malum karaciğer de kalsifikasyonlar olunca elini ayağını çekiyosun . :) O yüzden sigara alkol pişmanlıktır :))

babam 49 yaşında yaklaşık 4 yaşından buyana sigara içiyordu.bundan iki hafta önce ev aldığımızda meğerse kendine söz vermiş ev alırsam sigarayı bırakıcam diye ve bıraktığını söyledi o gündür içtiğini görmedik.yani o kadar zor olmamalı.bir de alkolün kararınca içildiğinde bir zararı olmadığını söyleyen abilerimiz var.ALLAH C.C. buyuruyor ki``Sarhoşluk veren şeylerin azı da çoğu da HARAMDIR.``...

ben baya sağlık problemi çekmiştim sigaraya bağlı olan... hala içmemeye direniyorum. evde ev arkadaşıma içirmiyorum. çıkıp balkonda içiyor. şu aralar vize dönemi olduğundan aşırı kahve tuketimindeyim. canım baya istiyor ama nikotin bandı olsun sakızı olsun ikame ediyoruz. en olmadı jelibon power diyip ekşili olanlarına yukleniyoruz :D

@suat akman hocam senin hesaptan bende yaptım az önce :D

1 paket jelibon gun x 1tl ayda 30 tl yılda 365 tl
nikotin bandı paketi yedi gunluk x 25 tl ayda 100 tl yılda 1200 tl
hadi çok canımız sigara isterse nikotin sakızı paketi 15 tl

yıllık 2000 tl ye duman çekmeden de nikotin ikame edilebiliyoruz ve 3040 tl karda olup orta seviye bir bisiklet alabiliyoruz :)

seneye alırım ben 2.yi o zaman :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ben bırakalı 10 ay oldu sanırım, daha önce bırakmayı çok denedim olmadı, sabah bırakıp öğlen başladım, geçen ramazanda oruç Tutarken bıraktım, 20 yıl içtım günde en az bir paket, şu an hayatım o kadar zor ve stresli o kadar büyük problemlerim var ki İş hayatım ile ilgili, tüm bu sorunlarıma rağmen 1 sigara yaksam sorularımı çözecek mi sigara HAYIR! Sorularımı çözseydi beni daha mutlu yapsaydı asla sigarayı bırakmazdım,evet herkes biliyor zararlarını herkes bırakmak istiyor ama olmuyor ķötü bir rüya bu sigara ve umarım Allah herkese bu rüyadan uyanmayı nasip eder.

Kimse niye içiyorsun demem
Ama çoçuguň rizkini sigara alkola iddaa vermesini istemem veriyorsa şayet haramdir alkolle iddaa haramdir sigara cocugun oyuncaga muhtacsa sen sigara alip iciyorsan o zaman sigarada haramdir
Puro serbet :D:D:D:D

@Anonim hocam aynen benimde 3 ay doldu son sigaradan ve ondan oncede bıraktım 5 ay falan içmedim sayılır , tekrar başladığımda kaçak sigaralar yüzünden ailem içip üflüyordu sinir krizi geçirdim sonra 15 gün içmeyip bidaha içtim yine kriz geçirdim artık sigara içersem içen birini bulup zehri ağzına verecem :D:D insan olan bağımlıyım demez ben 2 bin izmarit içtim belkide ama içen hep zevkine gidip sigara alıyor hakaretler iltifat gelir anlamışssınızdır ....

İçmedim diyemem tam 22 yıl içdim yeri geldi günde 4 paket içdim,askerde içdim,moral sıfırdı içdim yemek altı,yemek üstü içdim yani bahaneler ardına saklandım ve baktım'ki artık yokuşları çıkamıyorum hem yürüyerek hem bisiklet ile dedim yeter ve o gün bırakdım..

Tam 20 gün sonra 6 yıl dolacak. Bırakmasaydım 19 yıldır içiyorum diyecektim, şimdi 6 yıldır içmiyorum diyorum. Her zaman da iyi ki bırakmışım diyeceğim ama hiç içmedim diyebilseydim keşke.:)

• Beğen
Tepkiler: rhetorical
@emreselseyler

Bence siz hiç bırakmayın sizi öldürmeyen şey güçlendirmiş görünüyor,hatta işsizken bile ona para buluyorsanız hiç çalışmayada gerek yok :)

Sigaraya vereceğim parayı bisikletime harcıyorum net ve mis :harika:

21 yıl kullandım sigarayı. İrade gücü yetmeyince nikotin bandı, kitap, seminer vb. İle bırakmaya çalıştım, olmadı. Denemeye bir ilaç ile devam ettim, bakıyorum da 2 yıldır kullanmıyorum. Galiba bu sefer bıraktım ;-)

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. Yaşımın dolmasına az kaldı. Bu zamana kadar ne sigaraya ne de alkole özendim. Allah özendirmesin.
Yanlız şöyle değineyim. 12 yaşımda tanıştığım bir online oyun ben de çok kötü bir bağımlılık yapmıştı. O kadar ki elime geçen 3 5 kuruşu sırf o oyunu oynayabilmek için internet kafelere yatırırdım. Neler kaybettim neler. Uzun bir aradan sonra yakın arkadaşımın da tavsiyesiyle yeniden başladım. Tam 4 ay boyunca o kadar monotonlaştım ki aktif olarak yaptığım vücut geliştirmeyi bıraktım, ilk dönemden 4 ders bıraktım, bisikleti, arkadaş ortamını vs çoğu şeyden uzaklaştım. Ancak sonra bir baktım bana gerçek anlamda zarardan başka getirisi yok. Şuan tamamen bıraktım ve bir daha da başlamayı düşünmüyorum.
Bağımlılık bilindiği gibi sadece sigara, alkol,uyuşturucu vs değil oyun ve internet bağımlılığı da bir sigara ve alkol kadar kötü.

Bağımlılık yapan herşey kötüdür ya da başka bir deyişle her ne olursa olsun bir şeye bağımlı olmak kötüdür. Çalışmak güzeldir ama iş müptelası olmak zararlıdır, ibadet iyidir ama sırf ibadet için yaşamak kötüdür. Sigara ve içki de dozunda oldu mu iyidir.

Geri