Ben sigara'yı bırakmayı çok denedim, 1 hafta bıraktım tekrar başladım. Daha sonra 15 gün hiç içmedim ve yeniden başladım. Bu ve benzer şekiller de bir çok denemelerim oldu.
Tüketim sıklığım önceleri hafta da sadece 2 paket iken, daha sonraları 1 pakete kadar düştü. Belli bir zaman sonra sabah,öğlen ve akşam olacak şekilde günde sadece 3 adet tüketmeye başladım. Bu 3 adet sigara'yı şu an sadece yemeklerden sonra arar oldum. Durup dururken çay, kahve, alkol gibi içecekleri kullanmıyorum. Çünkü bunlar ile beraber sigara içme isteği daha çok artıyor. Bunun yerine bol su ve meyve suyu tüketmeye çalışıyorum.
Bir süredir sigara kullanmıyorum, bunun ne kadar olduğunu aklımda tutmadığım gibi onu bana hatırlatacak her şeyden uzak durmaya çalışıyorum.
Bu konu üzerine yazılacak çok şey var ancak, spor ile birlikte sigara aynı gemi de yürümüyor. Bisiklet ile en az 80 km. ve üstü turlarda bunu çok daha iyi anlıyorsunuz. Belli bir süre sonra nefes alıp verecek takatiniz kalmayabiliyor.
Zararlarını az çok biliyorsunuzdur, bunları yazmayacağım. Yalnız şunları denemenizi tavsiye edebilirim.
Sigara içme isteğiniz olduğu anlarda dişlerinizi fırçalayın, en az 2-3 bardak şu için (su tokluk hissi vereceğinden sigara içme isteğiniz azalacaktır), çerez, cips gibi şeylere yönelmeyin, naneli şeker tüketin, başka şeylerle ilgilenmeye çalışın, bisiklet'e binin, yürüyüş yapın.
Benim tavsiyelerim bunlar.