Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı Bırakma Denemeleri Vol. 7

coffeeguy

Forum Bağımlısı
Tepki
280
Bisiklet
Lapierre
sabah öksüre öksüre uyandım gece biraz fazla kaçırmışım kahveyi sigarayı. evde de sigara kalmayınca yeni paket almayım dedim. başka işe yaracak bir şey varsa bırakan abilerimden kardeşlerimden yazmalarını rica ederim. çatlayacam vallahide, olsa ayrı dert olmayınca da ayrı dert. ne biçim şeymiş bu sigara:agla:

Scudo
konuyu gördüm tarihe birde baktım ki

yıldönümüm bugün 04.06.2008 de ayrıldık

• Beğen
Tepkiler: taner07
sarma tütün al.
golden virgina alabilirsin hafiftir.
bende kırmızı marlboradan sonra keşfettim.

sigara çok kötü yapıyor insanı sarma tütüne göre...

Güzel kardeşlerim...Hiç içmeyelim desek daha iyi değil mi...18 sene bir fiil için biri olarak konuşuyorum. Bu arada 18 seneyi de gururla söylemiyorum sıkılarak söylüyorum

işte benim aradığım insan :) abi nasıl ayrılıyorsunuz anlatın n'olur. bu 7. girişimim bıktım usandım bu ilişkiden

konuyu gördüm tarihe birde baktım ki

yıldönümüm bugün 04.06.2008 de ayrıldık

Alperen bey hem sigara hemde kahve ohhh süper valla '''''plütonyum ve uranyum''''tam olmuş bombanın etkisi daha büyük olmuşş önce kafanızda bitireceksiniz ve bir anda yapmayın sakın azar azar bırakın sonunda zaten istememeye başlayacaksınız.benim için böyle olmuşdu umarım sizde bırakırsınız.

Biz eşim ile birlikte tam 6 sene önce 15 yıllık içiciyken bıraktık. Nasıl bıraktığımıza gelince; bebeğimiz olacağını öğrendik :)

Uzun lafın kısası, sigarayı bırakmak için yönteme ihtiyacınız yok. İradeye ihtiyacınız var.

Ben uzunca bir süre bırakmıştım. Askerde yeniden başladım.
Şöyle bir yöntem uygulamıştım ben ve işe yaramıştı; alışkanlıklardan vazgeçerek.

Örneğin, sabah kalkıp servise yürürken 1 tane sigarayı içmeyip es geçiyordum.
Öğlenleri içtiğim 1 sigarayı içmemeye çalışıyordum.
"Bilgisayar başındayken sigara içmeyeceğim" veya "bira içerken illa sigara içmeme gerek yok" diyordum kendime.

Böyle böyle 1-2 hafta içinde içecek hiçbir yer bulamadım ve bıraktım. Sonra askere gittim, yapacak hiçbir şey olmadığı için yine başladım :).
Ama yine bırakacağım yakın zamanda..

Ayrıca Kıvılcım'ın yöntemi de iyidir (bir ara bayağı bayağı azaltmama yardımcı olmuştu). Hafif olmasının yanında, "Hadi yolda yürürken bir sigara yakayım" deme şansınızı yitiriyorsunuz. Ama bunu ekarte etmek için sarıp sarıp hazırda bekletmemeniz lazım :).

Alperen Haner kaç yaşındasınız? Çok genç görünüyorsunuz, 7. bırakma girişimi derken? Kaç yıldır içiyorsunuz?

5. yılım bitti. Bisiklete tekrar dönünce(en son 2 yıl önce günde 1 paket içmiyordum) yaptığım hatayı farkettim. Yanlız bırakıcam bırakıyorum azalttım hoop falan hikaye bence. Ya bir sağlık sorunu (Allah kimseye göstermesin) ya da bırakıcam al lan bıraktım diyip bidaha eline sürmezsen, sebat edersen bırakıldığına şahit oldum.

@kivilcimb

Bahsettiğiniz Golden Virginia, Old Holborn ve Amber Leaf'dan bende kullandım, kullanıyorum da hala.
Dediğiniz kadar masum değil paket tütünlerde. Böcek oluşmasın diye böcek ilaçları sıkılıyor bunlara da.
En masum tütün 1-1 nerden geldiğini bildiğiniz en az işlenmiş hatta sadece kurutulduktan sonra kıyılmış köy tütünleridir. Zaten fazla miktarda aldığınızda 10-12 gün içinde tütünde hissedilir bir kuruma, tad değişikli hatta böceklenme yaşanıyorsa bilinki o tütün bulabileceğiniz en "masum" tütündür.

1 paket sigara alın. 0,50 lt' lik pet şişenin yarısına kadar su doldurun. İçtiğiniz sigaraları bunun içine atın. İzmaritlerini çıkardıktan sonra için.:D

Ben sigara'yı bırakmayı çok denedim, 1 hafta bıraktım tekrar başladım. Daha sonra 15 gün hiç içmedim ve yeniden başladım. Bu ve benzer şekiller de bir çok denemelerim oldu.

Tüketim sıklığım önceleri hafta da sadece 2 paket iken, daha sonraları 1 pakete kadar düştü. Belli bir zaman sonra sabah,öğlen ve akşam olacak şekilde günde sadece 3 adet tüketmeye başladım. Bu 3 adet sigara'yı şu an sadece yemeklerden sonra arar oldum. Durup dururken çay, kahve, alkol gibi içecekleri kullanmıyorum. Çünkü bunlar ile beraber sigara içme isteği daha çok artıyor. Bunun yerine bol su ve meyve suyu tüketmeye çalışıyorum.

Bir süredir sigara kullanmıyorum, bunun ne kadar olduğunu aklımda tutmadığım gibi onu bana hatırlatacak her şeyden uzak durmaya çalışıyorum.

Bu konu üzerine yazılacak çok şey var ancak, spor ile birlikte sigara aynı gemi de yürümüyor. Bisiklet ile en az 80 km. ve üstü turlarda bunu çok daha iyi anlıyorsunuz. Belli bir süre sonra nefes alıp verecek takatiniz kalmayabiliyor.

Zararlarını az çok biliyorsunuzdur, bunları yazmayacağım. Yalnız şunları denemenizi tavsiye edebilirim.

Sigara içme isteğiniz olduğu anlarda dişlerinizi fırçalayın, en az 2-3 bardak şu için (su tokluk hissi vereceğinden sigara içme isteğiniz azalacaktır), çerez, cips gibi şeylere yönelmeyin, naneli şeker tüketin, başka şeylerle ilgilenmeye çalışın, bisiklet'e binin, yürüyüş yapın.

Benim tavsiyelerim bunlar. :)

Çat diye bırakmak gerekiyor bence , çevrendeki arkadaşları ve ortamını değiştirmen fln filn,
birde birkaçkez bırakmayı denemişsen her bırakmanda bir sonrakinden daha uzun içmemeye çalış

• Beğen
Tepkiler: Uğur S. ve sspl
şimdi herkes bana karşı cıkıcak ama ben ne sigarayı nede alkolü bırakmayı düşünüyorum.
bırakıcam diyenede " boşver lan iç gitsin bidamı gelicen dünyaya " diyorum.
çünkü ne yazıkki bu ülke ayıkken hiç çekilmiyor.

Tamamen irade meselesi.
İçmeyeceğim dersen içmezsin.
Tabii ki vücut isteyecek. Bi alışkanlık var, oradan aldığı maddeler var. Bunları almak isteyecek.
Vermeyeceksin. Senin elinde. Vücudunun kontrolü sana ait.

Bisikletçiler özellikle acıya dayanıklı insanlar. Yokuşun ortasında deli gibi acı çekerken, "sonunu göreceğim, hem de iyi bir zamanla!" diye pedal çeviren bir bireyin, <Penguen kız sesiyle okuyun gelecek cümleyi> "yaa sigara içmeden yapamıyorum, çok canım istiyor dayanamıyoruuum..." demesi çok saçma.

@aligüler

hocam yaş 22 5 yıldır içiyorum zıkımı.

@Uğur S.

uğur hocam bizim öyle bebek haberiyle bırakma ihtimalimiz yok. uğruna sigara bırakacak kimsemiz yok daha doğrusu :) kendimize çalışıyoruz henüz :)

azaltarak bırakmayı denedim bende. sanırım 3. denememdi. günde 5 dal sigaraya kadar düştü sonra hoop arkadaşlar bi geldiler sohbetler muhabbetler derken baktım benim 4 günde bitecek paket bitmiş bile... ilaçlardan filanda haz etmedim (bkz champix). sarma sigara işini uzunca bir müddet yaptım trabzondayken. baktım tam ehli keyf işi daha da fazla içiyorum. alternatif olarak elektronik sigara denedim bir cacık olmuyor. hatta daha zararlı diye bir düşünce var o yüzden vazgeçtim. kız arkadaşımla iddiaya girdik, ayrılınca 3.günde iddiada boşta gitti diyip sigaraya geri döndüm. bu sefer diş sıkma yöntemini deneyeceğim

Sigarayla hiç işim olmadı, pasif içicilik haricinde :)
Eskiden arkadaşların sigaralarını falan kırardım :D Artık yüzüme üfürülmedikçe bir şey yapmıyorum.

Babam yıllarca içti ve pat diye bıraktı. Uzun yıllardır içen kardeşim 15-20 gün önce bıraktı, umarım dayanır ve başlamaz. Her ikisinde de çok sevindim.
Kardeşim bir film önerdi. Daha doğrusu belgesel gibi bir yapım. İzlemedim ama kendisi 'varsa içen göster, kesin bırakır' dedi.

Hazır youtube da açılmışken Türkçe dublajlı olarak izleyebilirsiniz.

Kişisel görüşüm. Sigara, skalanın en altında da olsa bir uyuşturucudur. En önemli farkı etkisi değil bakkalda satılıyor olması. Çeşitli sebeplerle içilebilir. Kıvılcım'ın dediği gibi hayatı çekilir kıldığını düşünüp içebilirsiniz. Ama diğer uyuşturucularda olduğu gibi en önemli özelliği bağımlılık yaratması. Bir süre sonra sebepler ortadan kalksa bile içmek istersiniz.

16 yaşımda başladım sigara içmeye. erken sayılabilecek bi yaşta. uzun zaman içtim. üniversitede de kullandım. üniversite yıllarımda dağcılık sporuna başladım, dağcılık federasyon eğitimlerimi bitirdim, hatta eğitmen oldum. kendi klübümde ve üniversite klübünde 2 yıl antrenörlük yaptım. bu süreçlerin hepsinde sigara kullanıyordum. hele hele dağda sigara içmenin, ya da zirvede sigara içmenin verdiği keyif hiçbirinde yoktu. zamanla vücudumda bir aksilik olduğunu farkettim. nefes alıp vermemde problem vardı sanki. pek önemsemedim, sigara içmeye devam ta ki ciğerlerime biri iğne batırıyormuş gibi hissedene kadar. doktora gittim. teşhisin "spontan pnömotoraks" olduğunu, sürekli rakım alıp vermekten ve yoğun sigara kullanımından ciğer zarım ve ciğerimin arasında hava biriktiğini sigarayı ve dağcılığı hemen bırakmam gerektiğini söyledi. yoksa tekrarlama riski çok yüksekti. ameliyat oldum. o gün bu gündür sigara içmiyorum. ilk zamanlarında gerçekten zorluk yaşadım içmemek için. fakat şimdi dumanı dahi rahatsız ediyor. ben de yoğun spor yaparsam vücuduma zarar gelmez kanaatinde sigara içiyordum. hatta sporcu sigara içer mi diyenlere sigara içen sporcuların listesini ezbere sayıyordum. :) bence yol yakınken, sağlık problemi yaşamadan herkes bırakmalı, ya da azaltmalı.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
Geri